BIY AD

17 Şubat 2011 Perşembe

Küçük Detaylar (T-Mac'ten 18000. Sayı)

Bu sabaha karşı Pacers karşısında bulduğu 15 sayıyla 18.000 sayı barajını nihayet geçti Tracy McGrady. Nihayet diyorum çünkü işler yolunda gitseydi eğer, yıllar önce bu başarıya ulaşacaktı. Gelin görün ki bazı zamanlar rakiplerin yapamadığını sakatlıklar yapabiliyor oyunculara.

Aslında söz konusu skorerlik olunca T-Mac tartışmasız ligin gelmiş geçmiş en iyilerinden. Çünkü kariyerinin ilk ve son yıllarını garbage olarak değerlendirebiliriz. Bu dönemlerin, fazla süre bulamadığı veya sağlık sorunları yaşadığı için kendisine istatistiksel anlamda çok fazla getirisi olmadığını düşünürsek kariyerinin geriye kalan yıllarında ne büyük bir işe imza attığını kestirebiliriz. Özellikle Orlando yıllarında ligin altını üstüne getirmiş ve 2002-2003 yılında da 32 sayı-5.5 asist gibi inanılmaz bir istatistik tutturmuştu. Ama hücumunun ve takıma katkısının aynı derecede verimli olduğunu şahsen düşünmüyorum. Sayı krallığına ulaştığı yıllarda dahi bencilliği tartışılıyordu ve formasını giydiği takımları yeterli yerlere taşıyamamasıyla eleştirildi hep.

Her ne koşulda olursa olsun bir zamanların en iyi skorerinin şimdiki durumunu görüp de üzülmemek elde değil. Sakatlıklar sonrası bitme noktasına gelen bir kariyer ve buna rağmen ayakta kalmaya çalışan eski bir süper yıldız. Şimdilerde Stuckey'in 2 numarası olduğu bir takımda oyun kurucu rolünü üstlenmesi durumun ne kadar acınası olduğunu ortaya koyuyor maalesef.

8 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

http://www.ntvspor.net/haber/basketbol/34531/horace-grant-ile-konusmak-ister-misiniz

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Çok üzülmüştüm T-mac'in bu durumlara düşmesine. Houston'dayken bir ara basketbol oynama isteğini kaybetmişti.Bırakamak istiyorum demişti. Çok ani çöktü. Öylesi bir dominasyondan sonra yadırgamıştım bu hale gelmesini.

Vince Carter,Allen Iverson,Steve Francis'lerin olduğu dönemi temsil ettiği için bizlerdeki hatırası bir başka.

3 gün sonra All-Star maçı var.Ama kim diyebilir şimdiki maçların bu adamların zamanındaki gibi zevkli olduğunu. 2 yıldır sıkılıyorum All-Star maçlarında. T-mac varken öyle miydi halbuki.Peh...

berkd dedi ki...

bütün borular sizin olsun a katılmamak elde degil.

NBA'de en sevdigim adamdı. Bana kalırsa eli ısındı mı durdurulması Kobe'den bile zor biriydi, çok talihsiz bitti kariyeri.

bigben dedi ki...

Bynum'ın son haftadaki çıkışını ve Hamilton'ın DNP'lerini gördükçe artık SG'ye kayması gerekir. Bu ay şut yüzdesinde düşüş var. Parkedeki genç ekibe liderlik yapması tüm açıklarını kapatıyor.

Adsız dedi ki...

Talihsiz basketbolcular listesine Grant Hill de eklenebilir.
NBA ile ilgilenmeye başladığımda zamanlarda yıldızlardan biriydi. En verimli zamanında oynayamaması çok kötü oldu.

Adsız dedi ki...

san antonio maçında attığı 33 saniyede 13 sayı ve maçı kazandırması efsaneydi. keşke orlando günlerine dönebilse:)

Unknown dedi ki...

b-roy'un dizler de t-mac gibi olacak diye çok tırsıyorum ama b-roy çok daha karakterli bir sporcu.

Era dedi ki...

T-Mac'in bu oyuna buyuk bir keyif kattigini kimse inkar edemez. Nba'i dunyanin gozune sokan yildizlardan bir tanesi idi. Ancak hicbir zaman bir super yildiz kadar yurekli olamadi, tipki kuzeni carter gibi. Hep yetenekli ve buyuk potansiyel vaad eden, beklenmedik anda beklenmedik hareketi yapan, hep estetik olan ancak hic basarili olamayan..

o donemin yeteneklerini gercekten ozluyoruz.