BIY AD

17 Şubat 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 16.02.2011

Lakers 99 - Cavaliers 104
Sezonun en farklı maçıydı Staples'ta oynanan Lakers-Cleveland maçı. 55 sayılık Lakers üstünlüğünü görüyorduk ki işin diğer yakasında işler açıkça söylemek gerekirse normal gitmedi. Cleveland oldukça konsantre bir şekilde çıktı maça, belki Staples'ta oynanan o maç tetikledi belki de son dönem oynanan iyi basketbol. Lakers ise deplasman turunun yorgunluğunu üstünde barındırıyordu ve kötü performansını Ohio'ya da taşımıştı. Üstüne bir de maçın hemen başında Kobe 2 faul alınca Lakers'ın maça olan konsantresini gözlemliyorduk zaten. Gasol hariç maç boyunca ayakta kalabilen isim olmadı Lakers'ta ki o da 30 sayı-20 ribaund ile ekstra bir katkı sergiledi. Takas dedikoduları çıkan Sessions belki de kendisini göstermek için en önemli maçta Lakers potasına 32 sayı gönderdi ve yanında da 8 asist yaparak takımını galibiyete taşıdı. Böylece sezonun ilk maçındaki skorun telafisini en azından galibiyet alarak yapmış oldu Cleveland.

Nets 80 - Celtics 94
Doğu lideri Celtics ilk üç çeyrek oldukça zorlandığı Nets karşısında son çeyrek oynadığı basketbolla sonuca g itti ve kazasız atlattı bu mücadeleyi. Özellikle ribaundlarda ve boyalı alan sayılarında rakibine karşı üstünlük kuran Nets ilk üç çeyrek boyunca zaman zaman önde dahi olduğu maçı kazanamadı. Son çeyrek vidaları sıkan ve savunma açıklarını kapatan Celtics 24-10'luk son çeyrek skoru ile galibiyete uzandı. Pierce 31 sayılık performansı ile takımını galibiyete götürürken Garnett ise 14 sayı-10 ribaund ile double-double yaptı. Nets cephesinde ise Lopez'in 18 sayısı galibiyete yetmedi.

Wizards 76 - Magic 101
Evinde oynadığı iyi basketbolla dikkat çeken takımlardan olan Orlando deplasman maçlarında bu sezon oldukça sıkıntılı olan Wizards'ı farklı geçmeyi bildi. İlk çeyrek ortada geçtikten sonra kalan bölümde üstünlüğü eline alan Orlando galibiyete kolay ulaştı. Son dönemin formda ismi Howard yine takımını sırtlarken maçı 32 sayı-10 ribaund ile tamamladı. Orlando skor 70'lerde iken Howard 30 sayıyı bulmuştu ve kalan bölümde kenarda oturarak galibiyetin tadını çıkarttı. Hidayet ise 6 sayı-5 ribaund-3 asist ile galibiyete katkı sağlayan isimlerdendi. Wizards cephesinde ise Wall rüzgarı esti ancak takım halinde kötü oynayınca onun performansının önemi kayboldu gitti. Wall 27 sayıyla maçı tamamlarken farkın etkisiyle o da son bölümlerde kenarda oturdu.

Heat 103 - Raptors 95
Chris Bosh'un Toronto'ya geri döndüğü maçta Heat zorlansa da rakibini geçmeyi bildi. Maç öncesi Bosh ve James tepki toplarken Wade alkış aldı. Zaman zaman ilk çeyrek Bosh topu aldığında da salonda yükselen homurtular dikkat çekiyordu. Maça üç ismiyle tutunan Heat kolay kazanabileceği maçta Bargnani'nin ekstra performansı sayesinde sıkıntılı şekilde kazandı. Toronto'nun olmayan savunması karşısında oldukça rahat bir hücum performansı sergileyen Heat, Bargnani'nin katkılarıyla maça ortak olmaya çalışan Raptors'u geçerek yolunda emin adımlarla ilerledi. Wade 28 sayıyla en skorer isim olurken, James ise 23 sayı-13 ribaund-8 asist ile triple'ın kıyısından döndü. Bosh ise eski takımına karşı 25 sayılık performansıyla dikkat çekti. Toronto'da son çeyreğin parlayan simi Bargnani ise 38 sayılık performansıyla takımını maç boyu ayakta tuttu ancak galibiyeti getiremedi.

Hawks 90 - Knicks 102
Doğu'nun iddialı iki takımını karşı karşıya getiren maçta Knicks, Msg'de Hawks'ı ikinci devredeki oyunu ile geçmeyi bildi ve All-Star arasına iki maçlık galibiyet serisiyle girdi. Nets maçında forma giymeyen Amare, Hawks karşısında 23 sayı-7 ribaund ile takımını sırtlayan isim oldu. Bir önceki maça Williams'ların kavgası damga vururken dün gece bu iki isim arasında tatsızlık yaşanmadı. All-Star arasına iyi girmeyi başaran Knicks'in adı sürekli takas dedikoduları ile geçiyor ve bakalım önümüzdeki hafta kadrosunda bir değişme olacak mı? Hawks cephesinde ise ilk beşin tamamı çift haneli skor üretirken 17 sayı-8 ribaund ile Marvin Williams takımının en etkili ismi oldu.

Kings 100 - Mavericks 116
Mavericks evinde Kings karşısında rahat bir galibiyet alırken dün geceki maçla beraber beklediği isim Beaubois'e kavuştu. Bu sezon ilk kez forma giyen Fransız oyuncu 13 sayı-6 asist ile galibiyette önemli pay sahibi oldu. Lakers'ın üst üste kaybettiği maçlarla ikinci sıradaki yerini sağlama alan Dallas'ta benchten gelen 62 sayılık katkı galibiyeti getiren ekstra noktalardandı. Başarılı üçlük yüzdesi ile dikkat çeken Dallas'ta Kidd 6/7 üçlük ile oynayarak 20 sayı üretti. Sacramento'da ise sürpriz bir isim sahne aldı maçta. Evans'ın forma giymediği maçta onun yerine ilk beş çıkan Jermaine Taylor 17 sayı-5 asist ile iyi bir performans sergiledi.

Hornets 96 - Blazers 103
Batı'da play-off sıralaması açısından oldukça önem arz eden maçta Portland çıkışını sürdürdü ve üst üste 6. galibiyetini elde etti. Uzun süre Batı2da 8. sıra için mücadele veren Portland üstündeki takımların kötü gidişinden de faydalanarak dün gece Hornets'i de geride bıraktı ve 5.sıraya kadar yükseldi Batı'da. Takımını taşıyan isim olan Aldridge dün gece de 34 sayılık katkısı ile başarılı bir performans sergilerken, Matthews 24 sayılık katkıyla galibiyeti getiren isimdi. Hornets cephesinde kötü gidiş devam ederken Paul 8 sayı-5 asist ile beklentilerin altında bir performans sergilerken 27 sayı ile oynayan West ve 24 sayı katkı veren Green takımı taşıyan isimlerdi ancak galibiyeti Hornets'e getiremediler.

Nuggets 94 - Bucks 87
Çıkan haberler ile bir Knicks'e bir Lakers'a bir de Nets'e gönderilen Melo dün gece takımını galibiyete götüren isim oldu ve kötü gidişe dur dedi. 38 sayı-12 ribaundluk performansıyla takımını galibiyete taşıyan Melo, All-Star öncesi takımına önemli bir galibiyet hediye etti. Ersan, Clippers maçında gözüne aldığı darbeden ötürü bu maçta forma giymezken 33 sayıyla oynayan Salmons takımı taşıyan isim olmasına rağmen galibiyeti getiremedi. Indıana'nın kaybettiği gecede kazanması gereken bir maçı kazanamayan Milwaukee için play-off umutlarının biraz daha azaldığı bir gece oldu.

Warriors 107 - Jazz 100
Batı'da dengeler ciddi şekilde değişmeye başladı. Portland2ın 5. sıraya kadar tırmanmasının yanında Sloan'ın istifası ile düşüşe geçen Utah son sıraya kadar geriledi ve Memphis ile eşit konuma geldi. Üst üste dördüncü yenilgisini alırken, üç maçlık galibiyet serisi yakalayan Golden State maç farkını 4 maça indirerek All-Star öncesi play-off yarışının içine girmeyi başardı. Golden State'i galibiyete götüren performans 35 sayı-7 asist ile Ellis'ten gelirken Utah'ın guardı Deron 18 sayı-11 asist-7 ribaund ile oynamasına rağmen kötü gidişe engel olamadı. Golden State'e maç kazandıran istatistik boyalı alandan geldi. Normal şartlarda Utah'ın üstünlüğü beklenirken boyalı alandan bulunan sayılarda 54-48'lik üstünlük sağlayan Golden State galibiyeti alan taraf oldu.

Pacers 109 - Pistons 115
Detroit kenardan kötü yönetilmesine karşın saha içinde oynadığı iyi oyunla dikkat çekmeyi sürdürüyor. Şubat ayının flaş takımı Pacers'ı evinde ağırlayan Detroit uzatma sonunda galibiyete uzanarak play-off yarışında bende varım mesajını verdi. Heat karşısında zorlu bir geri dönüşe imza atan ve çekişmeli bir maçın ardından Detroit deplasmanına gelen Pacers ilk çeyreği yine geri kapatmasına karşın geri dönerek maça ortak oldu ve uzatmaya da taşıdı. Ancak uzatmada yorgun düşen Pacers kolay teslim oldu. Yeni koçuyla ilk kez iki maç üst üste yenilen Pacers'ta Granger 28 sayı ile oynarken, Hibbert ise 29 sayı-9 ribaund ile oynadı. Pistons cephesinde ise Prince 25 sayı-11 ribaundluk performansı ile maçı kazandıran isim olurken, Pistons'ta var olma savaşı veren T-Mac 15 sayı buldu ve kariyerindeki 18.000. sayısını üretti.

Sixers 114 - Rockets105
Evinde play-off yolunda mutlak kazanması gereken bir maça çıkan Rockets, Sixers engelini aşamadı ve All-Star arasına kötü moralle girdi. Maç farkı son sıradaki Utah ile 5e çıksa da Batı'da neler olacağı hiç belli değil son iki haftada gördük bunu. Sixers ise son dönemdeki iyi basketbolunu sürdüren taraftı. İlk beş çıkan Meeks hariç her oyuncusundan oldukça iyi katkı bulan Sixers'ta Holiday 20 sayı-8 asist ile takımının en iyisi olarak göze çarptı. Ayrıca Iguodala 13 sayı-12 ribaund-10 asist ile oynayarak bu güzel galibiyeti triple ile süslemeyi başardı. Rockets ise üçlük çizgisinin gerisinden 9/32 gibi felaket bir isabet oranı ile mücadele etti. 6 üçlük bulan ve 35 sayı ile takımının en skoreri olan Lowry'nin çabaları galibiyeti getirmedi.

Clippers 98 - Wolves 90
Batı'nın iddiasız iki takımı dün gece karşılaştı. Maçı ilgi çekici noktaya getiren ise son dönemin formda isimleri iki All-Star oyuncu Love ve Griffin'in karşı karşıya gelecek olmasıydı. Karşılaşmada üstün olan taraf Clippers'tı ve Griffin 29 asyı-8 ribaund-5 asist ile takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Maçın son bölümlerinde Griffin'in kafasını panyaya çarpması ise izleyenleri bir an için korkuttu. Minnesota maçlarının ilgi toplamasının nedeni kesinlikle Love'un double-double serisidir bu açık. Dün gece 18 sayı-18 ribaund üreten Love üst üste 42. double-double'ını gerçekleştirdi.

1 FARKLI FIKIR:

bigben dedi ki...

Granger'ın Prince'e dördüncü çeyreğin sonunda yaptığı hareket faul değilse, bu hakemlerle bu lig bitmez :P

Bu sezon faul kararlarında standart yok gerçekten.