BIY AD

18 Şubat 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 17.02.2011

Spurs 99 - Bulls 109
Lig lideri Spurs All-Star arası öncesi çıktığı son maçta evinde başarılı sonuçlara imza atan Bulls'a teslim oldu. 9 maçlık uzun bir deplasman turnesinin son maçına çıkan San Antonio her ne kadar ligin deplasmanda en başarılı takımı olsa da bu seride 3.kez kaybetti. Doğu zirvesinden kopmak istemeyen Chicago ise kazanması gereken bir maçı çok önemli bir mesaj vererek kazandı ve aradaki maç farkını korumayı başardı. Spurs'e karşı ribaundlarda çok aktif olan ve boyalı alanı da oldukça verimli kullanan Chicago maçı getiren istatistiklere buradan ulaştı. Rakibinden 12 fazla ribaund çekti Chicago maç boyunca.

Rose Mvp gibi oynamaya devam ediyor. Şu sıra sergilediği performansla adı bu ödül için en çok geçen oyunculardan biri olan Rose dün gece Spurs potasına 42 sayı göndererek kariyer rekorunu kırdı. Rose 42 sayının yanında 8 asist-5 ribaund ile diğer alanlarda da etkili olarak dikkat çekti. Ömer Aşık 15 dakika kadar forma giyerken 2 sayı-4 ribaund-1 blok ile galibiyete katkı sağladı. Spurs cephesinde ise kaçan fauller dikkat çekiyor. 10 sayılık bir fark olsa da kaçan bu faullerin sayı olması durumunda maçın çok farklı olacağı da bir gerçek. Rose karşısında Parker 26 sayıyla direnmeye çalışan isim olurken, Batı'da pazar akşamı ilk beş çıkacak olan Duncan 14 sayı-9 ribaund ile mücadele etti. Chicago böylece üst üste 4. galibiyetini alarak All-Star arasında formda girmeyi başardı.

Mavericks 112 - Suns 106
Batı'nın en iyi 2. takımı olan Dallas play-off yarışı veren Suns'a acımadı ve deplasmanda rakibini devirmeyi başardı. Lakers'ın üst üste mağlubiyetleri sonrası Batı'da 2.liğini perçinleyen Dallas rakibiyle aradaki farkı bu maçla beraber 2.5 maça çekmeyi bildi. Dönüşü merakla beklenen Beaubois dönüşünün ikinci maçında ilk beş başlayarak dikkat çekti. Stevenson'un yerine onu görevlendiren Carlisle oyuncusunu 19 dakika oyunda tuttu ve 9 sayı-2 asistlik verim aldı. Suns bu yenilgi ile beraber 2.5 maç geriye düştü Utah'tan. Elbet tabi kalan 24-25 maçlık fikstür göz önüne alındığında 2.5 maç çok küçük kalmakta ancak şunu söyleyebilirim ki Suns adına hedefsiz takımlara kaybetmemeyi öğrenmeleri lazım.

Dallas'ın yıldız ismi Dirk Nowitzki takımına galibiyeti getiren isim oldu çoğu zaman olduğu gibi. 35 sayılık bir katkı sağlayan Nowitzki'nin aynı zamanda bunu 13/18 isabetle yapması dikkat çekici noktalardandı. Benchten her zamanki gibi iyi bir skor desteği alan Dallas'ta Terry 16 ve Marion 12 sayılık katkı sağladı. Suns cephesine bakacak olursak takımını play-off'lara taşıyabilmek için canla başla mücadele eden Nash 15 sayı-14 asist ile başarılı bir performans sergilemesine rağmen istediğini alamadı maçtan. Suns'ta ilk beşin tamamı çift haneli rakamlara ulaşırken Frye'ın 24 sayıyla takımının bir kez daha en skorer ismi olduğunu belirtmemiz gerek. Maç öncesi yorumlarda onun performansının kazananı belirleyeceğinden konuşuyorduk, başarılı da mücadele etti ancak Suns'un yenilgisini engelleyemedi.

1 FARKLI FIKIR:

Echo dedi ki...

Ahh Suns ahh.Playoff yapsanizda soyle guzel bir Spurs -Suns cekismesi daha izlesek.