BIY AD

14 Şubat 2011 Pazartesi

Noah Dönüyor


15 Ekim'de oynanan Toronto maçında sağ el baş parmağından şanssız bir sakatlık geçiren ve o parmağından ameliyat olan Noah yine bir Toronto maçıyla parkelere dönmeyi planlıyor. İlk sakatlandığında 10 hafta deniyordu sakatlığın iyileşme süresi için ancak 12 haftayı geçecek gibi duruyor. Ancak tabii Chicago için burada önemli olan Noah'ın %100 sağlıklı bir şekilde parkelere dönmesi olacaktır ki Thibodeau'nun açıklamaları da bu yönde. Bu arada şu an için Noah'ın 5'e 5'lerde tam olarak oynamadığı ancak gün geçtikçe daha iyi olduğu da yazılanlar arasında.

Sezona müthiş başlayan ve Boozer'ın olmadığı dönemde oynadığı ilk 24 maçta sayı, ribaund, asist, top çalma, blok ve saha içi yüzdesinde kariyerinin en iyi rakamlarına ulaşan Noah'ı, sakatlanmasaydı büyük ihtimalle Los Angeles'taki All-Star maçında izleyecektik. Tabii Boozer'ın yanında hiç oynamayan Noah'ın aynı istatistikleri yakalaması çok da kolay olmayacak. Noah'ın yokluğu kağıt üzerinde çok büyük bir kayıp olarak gözükse de Chicago Rose ve Boozer'ın önderliğinde bu 28 maçlık dönemi sadece 8 yenilgiyle geçmeyi başardı. Ayrıca Chicago'nun bu 3 aylık süreçte Miami, Orlando, Boston gibi takımları yenmeyi başardığını da düşünürsek Chicago'nun başarısını daha net görebiliriz. Doğu konferansında herkes Miami, Boston ve Orlando'yu konuşuyor ancak Chicago'nun bu takımlardan en fazla 1 adım geride olduğunu ve olası bir playoff eşleşmesinde hepsine büyük sorunlar yaratacağını düşünüyorum.

3 FARKLI FIKIR:

oguzhanyilmaz dedi ki...

bu dönemi beklediğimden çok daha ii atlattılar.

Ender dedi ki...

ömer son maçlarda iyi rebo çekiyordu fakat noah'ın gelişiyle birlikte zaten kısıtlı olan süreleri tamamiyle bitecektir muhtemelen.

futbol-ex dedi ki...

evet maalesef noah ın dönüşü ömer e yaramıyacak gibi birde k.thomas a...