BIY AD

18 Şubat 2011 Cuma

Yetenek Yarışmasına Katlacaklar Belli Oldu

Taco Bell Skills Challenge adı altında düzenlenecek olan yetenek yarışmasına katılacak 5 isim dün gece belli oldu. Organizasyon tarafından Chris Paul'ün yarışmaya katılacağı daha önceden söylenmişti zaten ve geriye 4 oyuncu kalmıştı. Hatırlayacağınız gibi bu 4 kişilik kontenjan için Derek Fisher, Baron Davis, Tyreke Evans, Tony Parker, Stephen Curry, Derrick Rose, John Wall ve Russell Westbrook adaydı. Bu adaylar arasından yaklaşık 3 haftadır süren halk oylaması sonuçlandı ve yarışmaya katılacak isimler şu şekilde belirlendi:

- Stephen Curry
- John Wall
- Russell Westbrook
- Derrick Rose
- Chris Paul


Öncelikle, eğlence amaçlı bir yarışma olduğu için seçimleri çok fazla eleştirme gibi bir niyetim olmadığını söyleyim. Bu sebeple aşağıdaki yazdıklarımı tenkit olarak almayınız. Seçilen isimlerden Paul, Rose,Wall ve Westbrook, bu yarışmada yapacaklarına benzer tarzda hareketleri sezon boyunca sergiledikleri için ve zaten ön plana çıkan yetenekleri bu yarışmaya çok uygun olduğundan dolayı herhangi bir şikayetim yok. Ama Curry'nin yerine bir başkası olabilirmiş. Yarışmacıların genel profilinden çok ayrılıyor çünkü Curry artıları ve eksileriyle. Yarışma nazarında değerlendirecek olursak, Curry'nin diğerleri gibi ne sürati, ne keskin crossoverları, ne de çevikliği var. Belki bu konularda yeteneklidir ama parkede henüz görebildiğimizi söyleyemem. Pas yeteneği ve şutu elbette önemli artıları ve belki bu artılar aslında yarışmaya etki eden en önemli unsurlar. Ama ben yine de bu yarışmada bir şutörden daha çok ya hızıyla ya da paslarıyla ön plana çıkan bir oyuncunun alınmasını yeğlerdim.

Elenen adaylardan Evans zaten sakatlığı yüzünden All-Star haftasonunu kaçıracağını açıklamıştı. E, seçilecekler halk oylamasına tabi tutulduğu için Fisher'ın elenmesi zaten Allah'ın emriydi. Geriye kalıyor Baron ve Parker. Her ikisi de yarışma için oldukça uygun ve heyecan vericiydi. Ama benim tercihim Parker olurdu. Sebebiyse biraz duygusal. Ligin altını üstüne getiren Spurs All-Star etkinliklerine Popovich, Manu, Duncan, Blair ve Neal ile katılacak. Bunların yanında Parker'ı da orada görmek fena olmazdı hani. Hem Longoria başka aşklara yelken açmışken moral olurdu, kafasını dağıtırdı falan... Hazır yarışmacılar belli olmuşken tahminimizi de yapalım ki bilirsek fiyakamız olsun. Benim favorim Rose, siz de favorilerinizi ve görüşlerinizi yorum kısmına bırakabilirsiniz.

7 FARKLI FIKIR:

goldenaxe dedi ki...

Şutlar ölçüt olur gibime geliyor o yüzden oyum WBrook'a

Unknown dedi ki...

bu yarışmada süratin çok da önemli olduğunu düşünmüyorum.süre rekorunun steve nash de olması da düşüncemi destekliyor sanırım

cemekici dedi ki...

anlamadığım tek bir nokta var, neden ligdeki favori oyun kurucum rajon rondo'nun bu yarışma için oylamaya katılmadığı?

kendisi mi istememiş yoksa nasıl oluyor bu işler? yarı saha bounce pas yapsınlar, bakalım kim kazanıyor yarışmayı?

Echo dedi ki...

Tahminim bounce pas kismini ilk seferinde yapan kisi bu yarismayi alir.Her ne kadar Rose hiziyla one cikiyor gibi gozuksede ben Wall dan bir supriz bekliyorum.

Adsız dedi ki...

cp3 kazanamazsa veriyorum.

Adsız dedi ki...

steve nash yoksa bir halta benzemez

Unknown dedi ki...

Stephen curry i eleştirmenizi anlayamıyorum. Bence yarışmanın kesin favorisi. bu yarışmada hızın çok bir önemi yok önemli olan pas ve şut yeteneği. adaylar arasaında bu konuda en iyi curry bence.