BIY AD

30 Haziran 2010 Çarşamba

Bedava Yi de Bulunur

Daha yeni bedava CDR vermişlerdi, şimdi de bedavaya Yi Jianlian'ı verdiler Wizards'a. Hatta bedava bile değil yanında 3 milyon dolar da nakit para yolladılar. Yani resmen "Buyrun Yi'nin maaşını da bununla ödeyin" dediler. Wizards da ne yapsın bu teklifi geri çeviremedi. Wizards'a az sonra döneceğim. Nets Yi'nin karşılığında Quinton Ross'u aldı. bu sayede salary cap'in yaklaşık 29.5 milyon dolar altına inmiş oldu yanılmıyorsam. Bu da ne demek? Evet bildiniz iki tane maksimum kontrat verebilecek bir boşluk oluşturdu Nets. Bekleyin LeBron ve Bosh geliyorlar !! Düşünsenize şu kadroyu Devin Harris, Courtney Lee, LeBron, Bosh ve Brook Lopez. Yedekler; Terrence Williams, Favors. Tabii sadece hayal kurasım geldi de yazdım bunları. Joe Johnson - Boozer ikilisini bir şekilde koparabilirlerse öpüp başlarının üzerine koysunlar. Ama Nets iki sezon sonra Brooklyn'e taşındığında şimdiye göre çok daha farklı bir takım olacak orası kesin, hatta bu yaz yapılacak hamlelerle şampiyonluğa bile oynayabilirler belki. Bir zamanlar final oynayan bir Nets yaratan ancak emeklilik kararı alan Rod Thorn takımın başında 1-2 ay daha kalacak. Bunun nedeni de şampiyonluğa oynayabilecek çekirdek bir kadroya sahip olmaları. Çok istiyorum Nets'in önemli isimlerden en az birini takıma katmasını. Ben inanıyorum bu genç kadronun birşeyler yapabileceğin. Ama gidip Amare'yi takıma katarlarsa mesela (Thorn'un böyle birşey yapacağını düşünmüyorum) baltayı taşa vururlar...

Öte yandan Wizards gerçekten çok ilginç ya. Boyu 2.11 olan ancak kariyeri boyunca %40 ile şut atan bir oyuncuyu kadroya kattılar. Lig tarihinin en düşük şut yüzdesine sahip takımı olabilirler Arenas da yine ortalama 20 şutta %40 isabetle dönerse... Şaka bir yana resmen bedavaya genç bir oyuncu aldılar. Tabii herkes ondan beklentisini sıfırlamışken, Grunfeld ne düşündü bilemiyorum. Sonuçta tam anlamıyla bedava değil, gelecek sene Wizards yanılmıyorsam 2 milyon dolar fazladan harcayacak bu takas nedeniyle. Eh Hinrich'i de eklediler bundan 4-5 gün önce. Jamison'ı verirken düşündükleri salary cap boşaltma ve para tasarufuna ne oldu? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

11 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

amareyi yolda görsen üstüne atlayıp dövmeye çalışcan ne bu nefret

tembel membel ama en yetenekli uzun bence nbadeki

Adsız dedi ki...

ne yaz olacak bu böyle. neredeyse takımların yarısı salary cap'ini boşalttı. bu da güzel hamle nets için, şimdi lebron'u jay-z başkanın ikna etmesine kaldı iş. yanına boozer'da olur amare'de olur, illa bosh'un gelmesi de şart değil. nba sonunculuğundan şampiyonluğa bile çıkabilir.

mucho dedi ki...

Savunma yapmayan yıldızların dönemi hem futbolda hemde NBA'de bitmiştir.Son temsilciler Zidane ve T-Mac'di o yüzden bende amareyi istemem. Bosh ve Lebronun yerinde olsam 1 saniye düşünmem nets'e boş muakavele imza atarım :) hakikaten bundan sonraki 6 yıla falan damga vururlar heralde imza atsalar.

Adsız dedi ki...

kimin nereye gideceği ne zaman belli olcak? kesin bi tarih var mı?

liquefied dedi ki...

Nets alamazsa istediklerini, gelecek sezonu bekler. Carmelo Anthony free agent olacak. Hem gençler oynasınlar, gelişsinler bu arada. Nets, Brooklyn'e 1 yıl daha yaklaşsın. Humhpries ve Ross'un biten sözleşmeleriyle beraber, salary cap iyice boşalsın.

gay.prof dedi ki...

Amare ve yetenek kelimesi yanyana çok komik duruyor:) Nash siz bir takıma gitsinde görelim ne kadar yetenekli olduğunu:)

Adsız dedi ki...

Keşke futbola da gelse salary cap uygulaması,iyice iğrençleşti büyük takımların hegemonyası.Nba şu an dünyanın en büyük spor organizasyonuysa en büyük nedeni bu uygulamadır.Konumuza geri dönersek Lebron'un Knicks'e gidiceğini düşünüyorum..

Adsız dedi ki...

Hep aynı safsata Nash olmasa Amare'den bişey olmazdı. Tam tribün yorumculuğu. Spurs serisinde hiç mi izlemediniz acaba hani normal lig maçlarını geçtim? Nash tamam süperdir ama Amare'de kendi pozisyonunu çok rahat yaratabiliyor. Kısa mesafe şutunu da geliştiriyor.

Amare bu ligin en yetenekli 3 pivotundan biridir.

laker dedi ki...

beyler o kadar karışıkki ortalık yani bi gün miami bütün herkesi toplıyacak diyorum öbür gün bulls ön plana çıkıyor bugunde nets iyice ortama girdi. kimin nereye gideceğini cidden kestirmek zor ama bu piyasa nba'e bi daha gelmez 60 yıllık tarihinde ilk defa böyle birşey oluyor. bu kadar yıldız boşta kalıyor

Unknown dedi ki...

Ben de şöyle bişey atıyoru ortada.. Nets in bu şekilde oyncularını elden çıkarmsının nedeni lebron la olası bir anlaşma olabilir kanımca..Lebron eğer bir yıldız daha alırsanız gelebliri gibi bir şart koşmuş olabilir.. jay z de arada varken hazır..Nets birdeb avantajlı konuma geçti.. ayrıca takımlar arasında en gelecek vaad eden takım nets şuanda
harris lee lopez 3 lüsü her takım için ilk 5 oyuncusu olabilir..

Adsız dedi ki...

yalnız henüz oluşmadı 2 kişilik cap.kris humphries'in de gönderilmesi lazım.yazıldıysa özür dilerim