BIY AD

2 Temmuz 2010 Cuma

Channing Frye Suns'da Kaldı

Frye 30 milyon dolara 5 senelik anlaşma imzaladı Suns ile. Eminim pek çok kişi eleştirecetir Suns'ı, Frye'a bu parayı verdikleri için. Ama ben tam olarak katılamayacağım bu konuya. Playofflar'da ne kadar %30 civarında şut attıysa da, normal sezonda Frye ona şans verildiğinde neler yapabileceğini gösterdi, özellikle de istikrarlı bir şekilde 20 dakika alırken. Suns'ın çıkışındaki önemli pay sahiplerinden biriydi. Kim ne derse desin, 2.10 üzerinde %40 civarı üçlük isabeti sağlayan bir uzun değerlidir. Takımın bir anda çehre değiştirip dört dışarıda oynamasını sağlar. Üstelik Frye bütün ligde en iyi üçlük atan uzundu yanılmıyorsam. Ayrıca playofflar'da yaptığı savunmayla da beni şaşırttı. Yani belki harika bir iş çıkarmadı ama beklediğimden çok daha iyiydi.

Kısacası ligde onlarca uzun sadece 'uzun' oldukları için milyon dolarları götürürken, Frye'ın aldığı sene başına 6 milyon bence çok acaip bir para değil. Suns'ın ilk teklif ettiği 5 yıllığına 25 milyon elbette daha mantıklıydı kulüp açısından baktığımızda ama 30 da çok abartılı değil. En azından Gooden'ın aldığı parayla kıyasladığımızda gayet makul gözüküyor.

Frye'ın adına da sevindim. Suns'a gittiğinde takıma iyi uyum sağlayıp kendini gösterebileceğini yazmıştım. Knicks bir zamanlar tam bir taş kafalı olan Randolph'u almak için gözden çıkarmıştı kendisini. Halbuki gayet güzel geçirmişti ilk 2 sezonunu. Orada üçlük atabilse de, bunu McMillan yüzünden gösterememişti. Suns'a gidince, Nash de sağolsun bol bol üçlük atma fırsatı buldu. Uzun süreler çalışmış üçlüğü üzerine, meyvesini 30 milyon dolar olarak topladı.

1 FARKLI FIKIR:

ErtanAgar dedi ki...

Drew Gooden 5 yil 32Milyon (vs) Frye 5 Yil 30yilyon