BIY AD

11 Temmuz 2009 Cumartesi

Blazers ve Suns'ın hamleleri

Blazers, Millsap ile sözleşme imzalamış. Bence Lee'den çok daha iyi bir tercih Millsap. Defansta gerçekten müthiş işler çıkaran genç yıldız adayı, geçtiğimiz sezon Boozer'ın olmadığı dönemde 19 maç üstüste double-double yapmıştı. Hiç hafife alınmayacak bir başarı. Bunun yanında birebir hücumu Lee'ninki kadar kısıtlı olmasa da ortalamanın altında diyebilirim. Ama pota altındaki boşluklara çok iyi kaçtığını belirtmem lazım. İyi bir oyun kurucu da Millsap'i rahatlıkla besleyecektir. Tıpkı Deron'ın geçen sene yaptığı gibi.

Artık Millsap 4 yıl içinde 32-36 milyon doları cebine indirmeyi garantiledi. Tek bir soru işareti var: Seneye Utah'ta mı yoksa Portland'da mı oynayacağı. Jazz takımı şu anda zaten lüks vergisi sınırının üstünde, yani bu kontratla eşleşip Millsap'ı takımda tutmaları halinde, 9 milyon dolar civarında lüks vergisi ödeyecekler. Bu yüzden Boozer'ı takas etmeden, böyle bir karar almaları zor gözüküyor. Eninde sonunda Millsap bir takımla anlaşacaktı, bunun erken olması Jazz adına sevindirici bir haber. Bir sürü takım hala yeni hamlelere açıklar. Ayrıca yıllık 10-12 milyon olarak öngörülen kontratın 8-9 aralığında çıkması da bir başka pozitif nokta.

Jazz'ın Millsap'e aynı kontratı verip vermeyeceğini NBA'e bildirmek için önümüzeki cuma gecesine kadar vakti var. Boozer'ı bu 1 hafta içinde takas etme çalışmaları oldukça hızlanabilir. Yani Portland-Millsap anlaşması önümüzdeki günlerde sadece Jazz'ın değil başka takımların da takas yapmasını tetikleyebilir.

Eğer Jazz aynı miktarı vermezse Blazers'da kabağın kimin başına merak ediyorum. Przybilla-Outlaw-Oden-Aldridge'in üstüne gelecek Millsap'a en azından 28-30 dakika verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu durumda ya Przybilla-Outlaw ikilisinden biri takas edilecek ya da Billa'nın dakikaları kesilecektir. Bakalım neler olacak.

Roy ile sözleşme uzatma çalışmaları duraksamış. Maksimum konrat isteyen Roy, hayal kırıklığına uğradığını açıklamış basına. Bana sorsanız bu görüşmelerin şu anda çoktan bitmiş olması ve Roy'un kafasının rahat bir şekilde maksimum kontrat ile takıma dönmesi gerekiyordu. Ama demek ki Blazers yönetimi o kadar para ödemek istemiyor. Roy'u gerçekten çok beğeniyorum. Belki bir Kobe-Wade seviyesinde değil, belki onlar gibi gösterişli bir oyunu yok ama bu kadar sade ve bu kadar doğru karar vererek oynayan bir oyuncuyu seyretmek bana gerçekten büyük haz veriyor. Dış şut ve penetre dengesini onun kadar iyi ayarlayan oyuncu sayısı, NBA'de bir elin parmaklarını geçmez. Yıldız oyuncu sözleşmesini uzatma ihtimalini %50 olarak açıklamış. Blazers yönetimi büyük bir hata yapmak üzere ufak adımlar atmaya başladı. Umarım bu yanlışlarından çabuk dönerler.
Son olarak Nate McMillan ile 2011 yılının sonuna kadar devam etme kararı almış Blazers. Umarım Portland'ın önümüzdeki 10 senelik parlak geçmesi beklenen geleceğinde McMillan da rol almaya devam eder.

Channing Frye ile 2 yıllığına 4 milyon dolara anlaşmışlar. Hem Suns ayakları çabuk, dış şut sokabilen bir uzun seçtiği için, hem de Frye kendisine en çok uyan hızlı ve şuta dayalı basketbol oynayan takıma geldiği için doğru bir transfer olmuş. Frye Suns'ın sisteminde kendi değerini arttırmak için büyük bir fırsat yakaladı. Sezon başlayana kadar kendini gösterirse, ilk 5 yerleşme ihtimali de bir hayli yüksek bence. Suns'ın Amare'yi de takas etmeyeceği neredeyse kesinleşti. En azından sezon başlayana kadar böyle bir düşünceleri yok.
Bunların üstüne, takımın Ben Wallace'ın kontratını satın alıp serbest bırakma girişimleri sürüyormuş. Wallace bu sezon normalde kazanacağı miktar 14 milyon dolar iken, 10 milyon civarlarında bir anlaşma sağlanması bekleniyormuş. Kerr eğer 2010'da salary cap'te 14 milyon dolarlık bir boşluk açacak olan Wallace'ı takas etmek yerine salma yoluna giderse, benim diyecek bir sözüm kalmayacaktır...
Nash ile de sözleşmesini uzatmak için son detaylar konuşuluyormuş. Nash-Jrich-Hill-Frye-Amare ve kenardan gelecek Barbosa. Aslına bakarsanız kağıt üstünde hala hiç de fena durmuyorlar. Eğer Frye her maç bu hareketini sergileyebilirse, durdurulmaz olacaklarına inanıyorum:

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

millsap o boy-fizikle bence alabileceğinin en iyisini almış oldu. 2.02 boyunda hücum tehdidi çok olmayan pf pozisyonu dışında yararlanma şansınızın olmadığı bir oyuncuya en fazla verilebilecek para budur bence. eğer utah kontratı karşılamazsa portland uzun rotasyonunda takasa giderek oyun kurucu takviyesi yapabilir. utah kontratı karşılarsa salary cap'i kullanamadan elleri boş kalma ihtimali yüksek.

brandon roy max kontrat istemekte haklı blazers'in pazarlık yapmaması lazım takımı üzerine kuracakları oyuncu roy'dan başkası olamaz.

steve kerr ne yapsa şaşırtamaz artık beni. tarihin en kötü gm'leri arasına girmesine az kaldı. steve nash için 3 yıllık 33 milyon dolar gibi bir kontrattan bahsediliyor ki, 35 yaşına gelmiş bir oyuncuya üstelik şampiyonluk yarışına girma ihtimaliniz çok düşükken bu para verilir mi bilmiyorum. ben wallace'da o kontratla sezon ortasına kadar bekletilmeli bence 2010 için salary cap'de yer açmak isteyen bir takımdan değerli oyuncular alınabilir o kontratla.son olarak evet suns'ın iyi bir kadrosu var ama güçlü takım sayısının bu kadar fazla olduğu bir yılda playoff'ta tur geçmeleri bile başarı olur.