BIY AD

5 Temmuz 2009 Pazar

David Lee Analizi

İnatla yazılan haberlerden biri: David Lee'yi isteyen 10-15 takım arasında, en ısrarcısının Blazers olduğu. Henüz Hedo'nun Toronto'ya gitme kararı gerçekleşmeden evvel de "Hedo olmazsa Blazers Lee'ye yönelecek" şeklinde haberler görüyorduk. O zaman da okuduğum anda "Ne alaka?" diye tepki vermiştim. Bu haber dün gece yine gazetelerdeki yerini alınca, yazmaya karar verdim.

Evet ne diyordum: Ne alaka? Oyun kuran bir kısa forveti elinden kaçırınca, yerini doldurmak için bir uzun forvet mi almak lazımdır? Üstelik bu uzun forvet takımınızın yavaş temposunda verimliliğini tamamen kaybedecek türden bir oyuncuysa...

David Lee, D'Antoni'nin altında oynamadan önce de hep savaşçılığıyla bilinen bir oyuncuydu. Her ribaundu kovalaması sayesinde bulduğu kolay sayılarla ekmeğini kazanıyordu. Bu sezon ise Knicks'in oynadığı hızlı tempoda iyice ön plana çıktı. Sahayı, NBA'deki çoğu uzundan daha çabuk katettiğini bir kez daha gösterdi. Zaten maç başına 15 sayı ve yukarısında üretebilmesi için bunu yapması şart. Çünkü kendisinin ne sırtı dönük oyunu ne de dış şutları ortalamanın üzerinde. Sayı bulması tamamen hücum ribaundlarına, fast break bitirmesine ve pick&roll'a bağlı bir oyuncudan bahsediyoruz. Ayrıca eksi yönlerine hiç blok tehdidinin olmamasını da eklemeliyiz.
Bir de Blazers'a bakalım. Ellerinde Aldridge-Oden-Przybilla gibi uzunlar var. Ayrıca Outlaw'ı 4 numarada bol bol kullanıyorlar. Bu durumda Lee'yi almanın ne gibi bir mantığı var? Rotasyonda kime kaç dakika verilecek?
Ayrıca yukarıda bahsettiğim gibi Lee'nin gittiği takımda en az 3 tane skorer oyuncu olmalı ki, Lee onların yarattıkları pozisyonları bitirsin, kaçan şutlarda ribaunda girsin. Blazers'da sadece Roy ve Aldridge'i skorer olarak sayabiliriz. Lee'nin Blazers'a uyduğu tek yön ise: Oden. Böylece Lee'nin defansif yöndeki eksileri çok ön plana çıkmayacaktır.

Kısacası bu transferin pek hayırlı olacağına inanmıyorum. Lee'nin hızlı tempoda oynayan bir takıma gitmesi ve en az iki tane pozisyon hazırlayan oyuncuyla oynaması gerektiğini düşünüyorum.
Son olarak: Lee'nin sınırlı serbest oyuncu olmasından dolayı Blazers çekingen davranıyormuş. Knicks'in 1 hafta sürecek eşleşme opsiyonu süresi içinde, diğer serbest oyuncuları ellerinden kaçıracaklarından korkuyorlarmış. Sign&trade'e daha sıcak bakıyorlarmış. Eh en azından takasla, rotasyondaki dakika problemi çözülmüş olur.

0 FARKLI FIKIR: