BIY AD

7 Temmuz 2009 Salı

NBA'den kısa kısa

- Mike Bibby, Atlanta Hawks ile 3 yıllığına 18 milyon dolar karşılığında yeniden anlaştı. Asistlerinden çok şutlarıyla tanınan oyun kurucunun daha çok para isteyeceği düşünülüyordu ancak yıllık 6 milyon dolar gibi cüzi bir miktara (bize göre değil tabi NBA'e göre) takımında kalmış. Belki de bütün NBA'de Philly'e en iyi oturacak oyun kurucuydu. Eminim ellerinden kaçırdıkları için dizlerini dövüyorlardır. Bibby boş üçlükleri değerlendirmeye aynen devam edecek. Bakalım Crawford kenardan gelmek konusunda ne kadar olgun davranacak...
- Boozer ile Rip Hamilton'ın takas olacağı konuşuluyor. Dünün haberiydi ancak bugüne kısmetmiş. İki takım için de mükemmel bir takas olacaktır. Pistons'a bakıyorsunuz, içeride uzunu olmayan, şutör guard mevkisinde Gordon-Rip ikilisini yeterince efektif kullanamayacak bir takım. Ardından Jazz'a bakıyorsunuz, yıllardır en çok sıkıntı çektiği pozisyon şutör guard. Ayrıca takımda tutmak için fedarkarlık yapacakları Millsap'a mümkün olduğunca dakika vermek istiyorlar, bunu yapmaları Boozer varken kolay olmayacaktır. Jazz açısından tek sorun Hamilton'ın uzun süreli kontratı diyebiliriz.
- Knicks'in, Celtics tarafından ısrarla istenilen Hill'e MLE'nin 2-3 milyon dolarını kullanarak tek senelik bir kontrat önermiş. D'Antoni ve Knicks oldukça umutlularmış. Bakalım Hill kimi seçecek. Ben hala Celtics'i seçeceğini düşünüyorum. Belki bunda Knicks'e olan önyargımın da etkisi vardır.
- Bir kaynağa göre, Lakers ile Odom arasında yapılan görüşmelere, görüşme demeye 1000 şahit istermiş. Odom'un istediği ücret yıllık yaklaşık 10 milyon dolar iken, Lakers bu rakamın yakınına bile gelmeyi düşünmüyormuş. Tabii şu anda lüks vergisi sınırının üstünde oldukları için, Odom'a verecekleri her bir doların karşılığında, bir dolar da NBA'e vergi olarak ödeyecekler. Lakers'ı çok yaman bir pazarlık süreci bekliyor...
Ayrıca son gelen haberlere göre, Blazers Odom ile yakından ilgileniyormuş. Andre Miller ve Lee'den çok daha iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum onlar için.

0 FARKLI FIKIR: