BIY AD

8 Temmuz 2009 Çarşamba

NBA'den kısa kısa - 2. baskı

Timberwolves genel menajeri Kahn, şu an bulunan noktada yapacak birşey olmadığının altını çizmiş ve "Rubio ile ailesinin verecekleri kararı önemli" demiş. Kahn, genç oyun kurucuyu takas etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtmiş. Ama son söylediği söz çok ilgincime gitti. Kendisi, Rubio'nun bonservisi hakkıdna bilgiye sahip değilmiş. Bu ne demek şimdi Allah aşkına. Daha önce bir İspanyol gazetesi tarafından Rubio'nun 2 sene daha İspanya'da kalacağı yazılmıştı. Sanırım sonunda bu iddia doğru çıkacak.
En azından ısrarla, Rubio'yu takas etmeyeceklerinin altını çiziyorlar. Haberdeki sevinilecek nokta bu.

Otis Smith, Dwight Howard'ın yedeği olarak 10 dakika bile almayan Gortat'ya MLE'nin tamamını vermeyi düşünmüyormuş. Ama mantıklı bir fiyata tutmak istermiş. NBA'de Gortat gibi savaşçı, bir çok takımın ilk 5'inde rahatlıkla görev alabilecek bir pivotu 2-3 milyon dolara takımda tutmayı düşünüyor zannedersem. Çok bekler. Kısacası Gortat'nın gitmesine göz yumacaklar gibi duruyor, yani Magic de uzun arayışına başlayacak. Çünkü Battie ve Gortat gidince takımda pivot oynayabilecek yedek kalmamış oluyor. NBA'de uzun kıtlığı artık vahim bir hal aldı. Hangi takıma baksanız uzun oyuncu peşinde. Üstelik piyasadaki opsiyonların da kaliteli isimler olduğunu söylemek zor. Bakalım hangi oyuncular kimlerin elinde kalacak...

Brandon Bass'e 5 yıllığına 25 milyon dolar teklif edildiği iddia edilmişti. Bunu yazan gazete Charlotte Observer idi. Ancak Bobcats Bass ile ilgilense de, bu teklifle bir alakası yokmuş. Teklifin kimden olduğu meçhul.
Ardından Dallas'ın Bass'e yıllık 3.5 milyon dolar önermiş ve menajeri de, "Bass çok kalmak istiyor, miktarda biraz fark var sadece" demiş. Mavs eğer Bass'i yıllık 4 milyon civarından takımda tutmayı başarırsa ileriye yönelik çok iyi bir hamle yapmış olacaklar. Bu genç yeteneğin boyu, klasik bir 4 numaraya göre kısa sayılır. Ancak çabukluğu, orta mesafe şutları, işin defans yönünü ciddiye alması ve en önemlisi de maç boyunca canını dişine takmasıyla bu dezavantajını rahatlıkla kapatıyor. Kısacası hem yetenekli, hem savaşçı. 5 yılda 25 milyon kazanacaksa da "Helal olsun" demek istiyorum kendisine şimdiden.

0 FARKLI FIKIR: