BIY AD

10 Temmuz 2009 Cuma

Yao - Rockets - McGrady

Dün NBA'in güzel kurallarından birinin işleyişine tanık olduk. Eğer bir oyuncunuz bütün sezonu kaçıracak ise, NBA'e başvuruyorsunuz, size salary cap'inize işlenmeyecek bir MLE kontratını veya oyuncunuzun o yılki maaşının yarısını hediye ediyorlar. Tabii ki bunlardan hangisi daha düşük ise ona hak kazanıyorsunuz. Rockets da Yao için birkaç hafta önce başvurmuştu. NBA, Yao'nun sezonu kaçırmasını olası görüp Rockets'a MLE kontratı verdi. Rockets da bunu kullanarak Ariza'ya imza attırdı.
Buna, tahmin ettiğinizden de çok daha fazla ihtiyaçları vardı. Yao-Mutombo ikilisinden seneye yararlanamayacak olan Rockets'ın, şu anda pota altındaki en uzun oyuncusunun boyu 2.05... Şaka gibi. Artık en azından boştaki pivotlara teklif verebilecek konuma geldiler. Bildiğiniz gibi Gortat'yı çok istiyorlardı ama o Mavericks'i tercih etti. Aslında serbest oyuncular arasında pek iyi pivot opsiyonları kaldığını söylemek zor. O yüzden belki bu ellerindeki fazla parayla kısa oyunculara yönelebilirler. Takımın genel menajeri Morey de pivot için takas yolunu tercih edebileceklerine değinmiş.

Yao da menajeri aracılığıyla açıklamalarda bulunmuş. Önümüzdeki bir hafta içinde ayağıyla ilgili ne yapacağına karar verecekmiş. Beklentiler ameliyat olmayı seçeceği yönünde. Ayrıca Yao kesinlikle basketbola dönmek istediğini, ayağı tamamen iyileşir iyileşmez parkelerde koşturmaya başlayacağını söylemiş. Morey de NBA'den sakatlık istisnası almalarının, Yao'nun bu sezon dönmeyeceğine anlamına gelmediğini özellikle belirtmiş.
Rockets'ın playoff'lara girme şansı yüksek bile olsa, bence Yao'yu değil parkelere, sezon boyu evinin bahçesine bile çıkartmamaları lazım.
Ayrıca Morey, "Mikro kırık ameliyatı olan McGrady için de başvuruda bulunabilirdik ama Yao'nun kabul edilmesi daha büyük ihtimaldi o yüzden onun ismini verdik ve başarılı olduk" demiş. Hakikaten bu takımda bir de T-Mac vardı değil mi? Son 2 sezondur o kadar büyük bir düşüş içindeki kendisi, artık aklımıza bile gelmiyor. Önümüzdeki sezon parkelere ocak-şubat civarında dönmesi bekleniyor. Rockets'ta yarım sezon daha izleyeceğiz kendisini, hatta belki de onu bir daha hiç Rockets formasıyla göremeyeceğiz. Nedeni basit: Çünkü 2010'da biten bir 23 milyonluk kontratı için NBA'deki bir sürü takım sıraya girecektir. Bence Rockets bu sezon onu ya takas edecektir ya da sözleşmesini uzatmayıp 2010'da serbest kalacak başka bir süperyıldıza yönelecektir. Sırtında kronik ağrıları olan ve üstüne mikro kırık ameliyatı geçiren bir oyuncu için Rockets ne kadar risk alabilir ki?

Hey gidi koca T-Mac hey... Eskiden "Sıcak T-Mac, sıcak Kobe'den bile daha abuk, olmayacak işlere imza atıyor" derdik. Öve öve bitiremezdik. NBA'in en iyi skorerlerinden biriydin. Şimdi ise senin bu riske değip değmeyeceğinden bahsediyoruz. Sakatlık belası onu bitirmek için bu kadar çok çabalarken bakalım bu adam silkinip yeniden doğabilecek mi?

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bence t-mac kobe'den de lebron james'den de daha yetenekli ve özel bir oyuncuydu ama işte kazanma hırsı önemli olan. orlando'da oynarken 3-1 öndeyken 4-3 kaybettikleri detroit serisinin son maçındaki son 5 dk kenarda shawn kemp'le kahkaha atışları geliyor aklıma. sonradan utah serilerinden sonra ağlasa da kazanma hırsı, karakter meselesinin üstüne sakatlıklar da gelince 30 yaşında salary cap boşaltmak için istenen adam konumuna düştü. yao içinse o boy ve kiloyla nba'de 82 maç oynaması imkansıza yakın ki her sene sakatlanıyor adam. bence yao'dan yararlanmak istiyorsa rockets 25-30 dakika aralığına çekmeleri lazım yao'nun alacağı süreleri.

Pervasız Gömlek dedi ki...

T-Mac 2006'dan sonra çok büyük bir değişiklik yapmıştı oyununda aynı MJ'nin ilk yıllarındaki smaçlar,uçmalar kaçmalar yaptığı yılların ardından, takımın abisi rolünü üstlenerek asistleri-ribauntları savunmadaki direnciyle çok büyük oyuncu olmanın ne demek olduğunu örneklerle göstermişti. Aynı mevzuyu bu kez T-Mac yapıyor,rol-modeli MJ yani T-Mac'in fakat talihsizlikler yakasını bırakmadı.. İnşallah düzelir ve AI'den sonra büyük bir ismin de ne hallere geldi demeyiz.. Şu an o raddedeyiz geçmeyiz umarım :)

sabonis dedi ki...

Bence ibre o yönde, hatta belki de o raddeyi geçtik de farkında değiliz.
İnşallah sağlam bir şekilde parkelere döner T-Mac ve eski oyununa yakın bir performans gösterir. Belki biraz hayale kaçıyor bu dediğim ama imkansız da değil.

Pervasız Gömlek dedi ki...

Kesinlikle ibre ortada çukura girince düşüyor geçiyor:D Sakatlığı daha da uzarsa çok kötü bir son ile noktalanacak.. Şu an dahi süperstarlığı tartışılır konumda. Bir zamanlar nelerle kıyaslardık değil mi :)