BIY AD

10 Temmuz 2009 Cuma

Hepimiz Tanığız... Ama neye?

LeBron James Skills Academy'e katılan Jordan Crawford, LeBron'un üzerinden öylesine bir smaç vurmuş ki, youtube'a koyulsa milyonlarca hit alırmış. Hoş gerçi LeBron'un üzerinden değil yanından yapılmış dandik bir smaç bile milyonlarca hit alacaktır youtube'da. Ama Crawford'ın smacı artık nasıl birşeyse, Nike yetkilileri bu pozisyonu videoya çeken 2 kişinin kameralarına el koymuşlar...
Tamam Nike tabii ki LeBron'un pazarlanabilirliğini arttırmaya çalışıyor, hatta bunu NBA de sonuna kadar destekliyor. Ama bu tür bir harekette bulunmak gerçekten çok abartı olmuş. Sonra bir de "Nike, akademi bittikten sonra yapılan maçlardan görüntü alınmasına bugüne kadar hiç izin vermemiştir" diye bir açıklama yaparak, olayı kılıfına uydurmaya çalışmışlar.
Bana kalırsa, aslında Nike yetkililerinin göremediği ince bir ayrıntı var. Basketbolla ilgili olan insanlar böyle bir haberi zaten bir şekilde duyacaklar veya okuyacaklardır. Bu insanların gözünde, kameraya el koyan Nike'ın marka değerini düşürmüş oluyorlar böylece.
"Ortada video yokken nasıl böyle bir olayın kesinlikle olduğunu varsayıp yorum yapıyorsun" diyenler olabilir. Sizce böyle bir smaç pozisyonu olmasa, Nike yetkilileri çıkıp durumu toparlamaya mı çalışırlardı yoksa "Buyrun size video, içinde smacı bulan varsa bize de göstersin" mi derlerdi?

Anlaşılan Nike, LeBron'un sadece vurduğu smaçlara "tanık" olmamızı istiyor.

2 FARKLI FIKIR:

Pervasız Gömlek dedi ki...

Basketbolseverler işte büyük oyunculardan bu yüzden nefret ediyor. Bir dönemde aynı olaylar Kobe için geçerliydi.. Hep en iyi olmak zorunda hissettiriliyor. Öyle ki bu yıl Cleveland sezon bitmeden final oynuyor. Lakers-Cavs serisinde evindeki maçları kazanması yeter söylentilerini yaymaya başlamışlardı. Böyle olunca da tüm reklam kampanyası bu finale göre yapılmıştı. Sonuçta basketbol parke üzerinde oynanıyor:) Ve patladı tüm reklam kampanyası aynı mevzunun türevi bu da...

stickman dedi ki...

Geçen gece Conan O'Brien'ın showunda, nike yetkilileri bizi durdurabileceklerini sandılar ama yanıldılar. muhabirlerimizden biri o kasedi ele geçirdi ve şu an getiriyor dedi. o anda da kamera muhabirin kasedi getirişini çekmeye başladı ama tam kanala girerken bir araçtan inen bir kaç kişi tarafından muhabir karga tulumba arabaya atıldı ve götürüldü. tabi bende bunun sadece bir espri olduğunun farkına vararak, Lebron'un üstünden vurulan smacı sadece hayalimde canlandırmakla yetindim. çok umutlanmıştım Conan O'Brien Lebron'ın üstünden vurulan smacın görüntülerini ele geçirdik diyince :)