BIY AD

10 Temmuz 2009 Cuma

NBA'den kısa kısa

Grizzlies takımı Chris Mihm, Darius Miles ve Mike Wilks ile yollarını ayırmış. Bilmeyenler için: 2006 yılından beri sakat olan Darius Miles'ı, Blazers takımı salarak NBA'e "basketbolu bıraktığı için salary cap'ten silinmeli" diye başvurmuştu. NBA de bunu onaylamıştı ancak Miles geçtiğimiz sezon parkelere Grizzlies formasıyla döndü. Ücretinin yeniden Blazers'ın salary cap'ine yansıması için 10 maça çıkması gerekiyordu, Miles 34 maçta görev aldı. Şimdi kendisine takım arayacak. Bulabilecek mi? Hiç sanmıyorum. Tek olayı Blazers'ın bu seneki transfer hamlelerini kısıtlamak oldu. Basket hayatına ya Avrupa'da devam edecek ya da son verecek gibi gözüküyor.

Nuggets'ın geçtiğimiz seneki başarısındaki pay sahiplerinden guard Dahntay Jones'u Pacers kaptı. 4 yıl içinde 11 milyon dolar kazanacak olan Jones, maç başı 20 dakikanın üzerinde alabilecek bir oyuncu değil. Her ne kadar savunmasıyla bilinse de, ne eski Bowen gibi kilitleyici, ne de hücumda dış şut tehdidi var. Rakiplerin defansta rahatlıkla riske edilebilecekleri bir adam. Amacım oyuncuyu kötülemek değil sadece kontratındaki rakamın ufaklığını vurgulamak. Biraz üçlük tehdidi olsa, kontratını rahatlıkla 2'ye katlayabilirdi.
Bu anlaşma Pacers'ın Marquis Daniels'ı gözden çıkardığı anlamına geliyor olabilir. Nitekim guard/kısa forvet mevkileri oldukça kalabalık. İnandıkları genç yetenek Rush ve yaklaşık 35'er dakika alacak olan Dunleavy-Granger'ın yanına bir de Jones katıldı. Bu durumda Daniels'ın başka bir takımla anlaşmasını bekliyorum...

Memo Jazz ile olan sözleşmesini 21 milyon dolar karşılığında 2 sene daha uzatmış. Hayırlı olsun hem Memo'ya hem Jazz'a. Sevdiği ve alıştığı takımda/şehirde kaldığı için ayrıca mutlu oldum. Bakalım Jazz eğer Boozer'dan kurtulabilirse, Mehmet son 5 yıldır gösterdiği performansı koruyabilecek mi.
Boozer'a değinmişken, Blazers-Bulls-Jazz arasında üçlü bir takas olacağı konuşuluyor. Takasa konu olan isimlerden Boozer Bulls'a, Tyrus Thomas Jazz'a, Kirk Hinrich de Blazers'a gidecekmiş. Ama Blazers'ın kimi vereceği henüz meçhul. Sloan ile Tyrus Thomas gibi bir vurdumduymazı aynı takımda görmek çok eğlenceli anılara vesile olabilir. Ayrıca Sloan için bir kalp krizi ihtimalini de arttırır.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bu memphis'in gm'inin portland'la ne problemi var mereak ediyorum. lakers'a gasol'u verdi. clippers'tan randolph'un kontratını üstlenecek takas yaptı, birde portland'a attığı kazığa bakıyorum da normal gelmiyor bana. eğer miles'İn 9md maaşı salary cap'ten düşseydi yaklaşık 18 md boşluğu olacaktı blazers'in. hem sf hemde pg mevkilerine ortalama üstü iyi takviyeler yapabilirdi.

Pervasız Gömlek dedi ki...

Pacers için iyi bir olay, birebirde rakibin skorerini tutabilecek bir isim ayrıca patlayıcı özellikleriyle de Granger-Dunleavy'ın yanında ortalama bir kısa rotasyonunda fena durmayacaktır. İlerleyen sezonlar için umut verici bir yıl olabilir...

Boozer'ın gidişi de kesinleşti gibi.. Sonunda Murat Muratanoğlu'nun dilinden kurtulacak bu Boozer, Dukelü diye yemediği küfür kalmadı:D Umarım gerçekleşir takas Sloan ile Thomas arasında da bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Sloan adam eder Tyrus Thomas bence çok büyük bir iş olacaktır...