BIY AD

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Salary Cap - John Kuester - LeBron -

Evet baraj kapakları açıldı. Yaklaşık 1 saattir, NBA takımları serbest oyuncularla sözleşme imzalamakta özgürler. Ayrıca salary cap 58.68 milyon dolardan 57.7'ye düşerken, lüks vergisi sınırı 71.15 milyondan 69.92'ye indi. NBA'deki ortalama gelir geçtiğimiz seneye oranla %2.5 artmış olsa da, salary cap'in hesaplandığı formülde ufak değişikliklere gidildiği için böyle bir düşüş yaşanmış.
Şampiyonluğa oynayan, önemli oyunculara para vermekten kaçınmayan ve bu yüzden zaten lüks vergisinin üstünde olup, ufak artış bekleyen klüpler hayalkırıklığına uğradılar.

Pistons, Avery Johnson'ı maddi konularda tatmin edememiş. Mike Brown'un asistan koçu John Kuester'in kapısını çalmışlar ve anlaşmaya varmışlar. Kimdir Kuester? Ben şahsen onu Cavs'in hücum koordinatörü ve maçlarda oynayacakları setleri çizen asistan koç olarak tanıyordum. İşini oldukça iyi yaptığını söyleyebiliriz, çünkü Cavs'in hücumun bir sürü değişiklik ile çok varyasyonlu bir hale bürünmüştü. Kısa bir araştırma sonucu, 30 yıldır kenar yönetimlerin içinde olduğunu gördüm. 15 yıldır da NBA'de yardımcı koçluk yapıyor ancak bu 15 yılın 7 yılı çok önemli. Niye? Çünkü Larry Brown ile birlikte Philly'de bir final tecrübesinin ardından Detoit'te NBA şampiyonluğu yaşadı. NBA'deki ilk koçluk tecrübesi olacak. Beklentileri son yıllara göre oldukça düşük olan Pistons'da, Gordon-Villanueva gibi defans yapmayıp, hücum ile yaşayan oyuncularla, izlemesi zevkli bir takım yaratabileceğini düşünüyorum.

LeBron'un Ariza'ya "2010'da Cavs'de kalıyorum" dediği, daha sonra LeBron'a yakın çevreler tarafından yalanlanmıştı. Ancak bu yalanlamalara ağır bir balta indi: Mo Williams Twitter sayfasında "LeBron, kalacağını bize zaten çok uzun zamandır söylüyro" diye açıklama yaptı. Üstüne de "Evet artık herkes biliyor hadi bakalım" demiş. Bütün bunlara rağmen, Cavs bu sezon şampiyon olmazsa LeBron'un takımda kalacağına inananlar parmak kaldırsın...
Channing Frye da Cavs'in kendisiyle yaptığı görüşme sonrasında, "Cavs'e çok iyi uyacağımı düşünüyorum, dış şut atabilen bir uzun olarak Shaq ve LeBron için boyalı alanı boşaltabilirim" demiş. Bundan 3-4 sene önce, Knicks'te oynadığı seviyeyi Cavs'e taşıyabilirse, oldukça yararlı olacağını düşünüyorum.
Ayrıca Kleiza Cavs'le, Cavs de Kleiza ile ilgileniyormuş. Cavs sanırım sonunda kalıplı bir yedek kısa forvet buldu. Bakalım anlaşabilecekler mi.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

pistons'a aydın örs lazım aslında...

sabonis dedi ki...

çok başarılı bir seçim olacaktır Örs =)