BIY AD

9 Temmuz 2009 Perşembe

NBA'den kısa kısa - 2. baskı

- Magic, Mavericks'in Gortat'ya verdiği 5 yıllık 34 milyon dolar değerindeki kontratla eşleşmeyecek gibi gözüküyor. Ama yine de, her ihtimale karşı 7 günlük karar verme sürelerinin sonuna kadar bekleyecekler. Otis Smith'in açıklamaları bu yönde. Hem normal hem de doğru bir karar. Sonuçta bu 1 hafta içinde Magic eğer hedeflediği oyuncuları bir bir elinden kaçırırsa ve piyasada uzun oyuncu kalmazsa ,istemeye istemeye Gortat'ya bu parayı ödeyeceklerdir.
Gortat da konuyla ilgili "Ben oynamaya hazırım, inşallah beni daha çok isteyen takıma giderim. Ama Dallas'ta daha çok dakika ve daha önemli bir rol alma şansım var. Kendimi geliştirmek için daha çok nedenim olacak" demiş.
Gortat'nın geleceği açısından elbette Dallas'a gitmesi çok daha iyi olacaktır. Ama öte yanda Magic'in şampiyonluk gibi bir iddiası olacaksa, Gortat'yı takımda tutması gerektiğine inanıyorum. Çünkü şu anda yedek bir pivotları yok. Piyasadaki diğer pivotlardan Magloire veya Nesterovic gibileri, doğu finali serisinde Howard 3 faul alıp kenara geldiğinde, ne derece etkili olurlar? Bunu bir düşünmek lazım.

- Quinton Ross, Mavericks ile detayları açıklanmayan bir anlaşma imzalamış. Maç başına 10 dakika girip biraz savunma yapsın, derin bir bench olsun diye yapılmış bir transfer. Fazla üstünde durmaya gerek yok.

- Jannero Pargo, kötü geçen bir Avrupa sezonunun ardından tekrardan NBA'e döndü. Chicago Bulls ile bir yıllık anlaşma imzalayan Pargo, 2 milyon dolar alacakmış. Chicago'nun büyüdüğü şehir olması, seçimini etkilemiş. Önemli bir transfer olduğunu düşünmüyorum. Sadece nadiren, sıcak olduğu maçlarda rakibin canını üçlükleriyle yakabilir, o kadar.

0 FARKLI FIKIR: