BIY AD

8 Temmuz 2009 Çarşamba

NBA'den kısa kısa

- Ersan İlyasova, Barcelona'da geçirdiği başarılı 2 sezonun ardından tekrardan NBA'e dönmeye karar vermiş. Bucks ile görüşmelere başlamışlar, anlaşmaları yakınmış. Bakalım Avrupa'da uzun forvet pozisyonunda etkili oynayan Ersan, NBA'de cüsseli oyunculara karşı bu kadar başarılı olabilecek mi?

- Raptors, Bargnani'nin kontratını 5 yıl uzatmış. Tam 50 milyon dolar karşılığında. Evet Bargnani hücumda kendisini buldu ve beklenilen gibi bir ofansif güç olacağının sinyallerini verdi. Defansta da belki bir Dwight Howard değildi ancak beklenilenin üzerinde performans gösterdi. Ama çok büyük bir eksi yönü var: bu adam ribaund özürlü. 2.14 boyunda bir oyuncunun 32 dakikada 5.3 ribaund çekmesinin özürü falan olamaz. Ayrıca bir maç 10'da 1 atıp, sonraki maç 9/14 isabet oranı sağlamak gibi bir huyu da var. Şutlarında istikrar sağlaması halinde çok daha güvenilir bir oyuncu olacaktır. Ama asıl olarak dediğim gibi ribaund sezgisini geliştirmesi ve rakibi box-out etmeyi öğrenmesi gerekiyor. 3/4 sezonluk bir parıltı sonrasında yıllık 10 milyon doları kaptığı için hem kendisi hem Raptors bolcana eleştirilecektir. Tabii ki Raptors'ın ona daha az para para ödemesi mantıklı olan seçenekti. Yine de bence, 2.14'lük boyunun yanındaki yumuşak bilekleri ile bu kontratın hakkını verecek potansiyele sahip.
Böylece Raptors, Hedo-Calderon-Bargnani üçlüsüne 5 sene boyunca, yılda yaklaşık 30 milyon dolar bağlamış oldu. Bosh'un seneye ayrılması durumunda, takımın çekirdeğini Avrupalı üçlü oluşturacak. Aslında kağıt üstünde kadro fena değil ama işte Bosh'un gitmesi halinde düz bir takıma dönüşecekler. O yüzden bu sene playoff'lara kalıp en azından Bosh'a, birşeyler yapabileceklerini göstermeleri lazım. Kısacası Hedo'nun geleceğinde Bosh'un ve muhtemelen başarının olup olmaması ilkbaharda Raptors'ın bulunduğu konuma bağlı diyebiliriz...

- Lakers daha önce anlaştığı Shannon Brown ve Artest ile resmi sözleşme imzalamış. Son 2 ayda aldığı kısa dakikalarda, gösterdiği performansla göz dolduran Shannon Brown ile sözleşme yenilemeleri önemli. Ellerindeki Farmar-Vujacic ikilisinden daha iyi bir oyuncu olduğuna inanıyorum. Şans verildiği takdirde Jackson'ı utandırmayacaktır. Şans derken en azından maç başına istikrarlı olarak alınan bir 14-15 dakikadan bahsediyorum.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

bildiğim kadarıyla bargnani'nin kontratı 2010 yılından itibaren başlıyacak aslında sınırlı serbest oyuncuya şimdiden bu parayı bağlamaktansa seneye ne kadar teklif alabileceğini bekleyip gelecek teklifleri karşılasalardı daha karlı olabilirlerdi. bucks kadrosunda neredeyse oyuncu kalmadığından ersan bence orada iyi bir performans verebilir. 25 dk ortalamanın altına düşmeden oynar bence. toronto bu sene calderon-demar-hidayet-bosh-bargnani beşiyle phoenix suns gibi 100 sayıdan aşağı yemez birde hidayet ve bargnani gibi istikrarsız şut performansı sergileyen oyuncuları hesaba katarsak charlotte'a yenilip los angeles'i yenebilecek dengesiz bir takım oldular keşke hidayet gitmeseydi toronto'ya.

sabonis dedi ki...

Ersan o dakikaları zorunlu olarak alacak ama NBA'deki 4 numaralara karşı bir hayli zorlanacağını düşünüyorum. Avrupa'da 4 oynayabiliyor ama NBA'de 3 için ayakları yavaş, 4 için ise cüssesi ufak kalıyor. Bakalım inşallah başarılı olur. Onun sayesinde Bucks maçlarını zevkle takip etmek istiyorum.
Raptors yorumuna da neredeyse harfi harfine katılıyorum ayrıca.