BIY AD

7 Temmuz 2009 Salı

Wade ile dobra dobra

Miami Heat'in yıldızı ve NBA'in en iyi oyuncularından biri olan Dwyane Wade 2010 yılına konsantre olduğunu açıklamış. Heat'in şampiyonluğa oynayabilecek bir kadro kurmaması halinde, önümüzdeki yaza kadar kontratını uzatmayıp, ardından serbest kalabileceğini belirtmiş.

Sempatik yıldız ayrıca playoff'lara kalmanın kendisine yetmediğini ve eğer Heat'e yıllarını vermeyi gözönüne alacaksa, zirveyi zorlayacak bir takım yaratılması gerektiğini belirtmiş. Düşüncelerini, Riley'e de aktaracakmış ama kadronun güçlendirilmesine %50 ihtimal veriyor Wade. Ayrıca, son 15 günde doğudaki takımların yaptıkları transferlerle seviye atladığını, Heat'in yerinde saydığını söylemiş. Hep bir adım ileri gitmek istediğini ve bu sezonu, geçtiğimiz seneden daha aşağıda itirebileceklerini sözlerine eklemiş. Bu gidişle, 2010'da kendisini Heat'ten ayrılırken görüyormuş. Ama yine de, bugüne kadar Heat'in ona verdiklerinden dolayı kendisini borçlu hissediyormuş. O nedenle, şimdiden 2010'un kararını vermek gibi bir acelecilik içinde olmayacakmış.
Öbür yanda Riley, Wade kontratını uzatmadıkça önemli bir takas veya eklenti yapmak istemiyor. Çünkü bu hamlelerden sonra Wade seneye kontratını iptal etme hakkını kullanırsa, bütün bunların boşa gideceğini düşünüyor. Ayrıca Wade'in kontratını uzatmasının, başka büyük yıldızları Miami'ye gelmeye teşvik edeceğine dair bir teorisi var. Ama Wade de o teorinin bugüne kadar işlemediğine dikkat çekiyor. Riley'nin en haklı olduğu nokta ise: Bu yaz ekstradan para harcanmaması durumunda, gelecek sene Heat hem Wade'in kontratını uzatacak, hem de yanına bir süper yıldız ve bir iyi oyuncu alacak kadar ekonomik esnekliğe sahip oluyor. Ayrıca şu anki halleriyle lüks vergisi ödediklerinin de altını çizmeliyiz. Ekstradan harcayakları paralar Heat'in belini iyice bükecektir. Ayrıca bu sene ne hamle yaparlarsa yapsınlar, zirveya oynayacak bir kadro kuramayacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Wade, Spurs, Cavs, Lakers, Magic'in yanında Wizards ve Hawks'un da yaptığı transferlere dikkat çekerken takım arkadaşlarına da değinmiş: "Beasley, Chalmers, Cook gelecek vaat ediyorlar, Jermaine de sağlam dönerse iyi olacak ama bu şekilde 5. sıradan yukarı çıkabilir miyiz? Bize hem kendisine hem başkalarına pozisyon yaratacak bir oyuncu lazım, uzun veya kısa farketmez".Anlaşılan o ki, şampiyonluk yolundaki takımların, alttakilerle arayı açması Wade'in canını sıkmış. Bu da tam bir kısır döngüye yol açmış gibi gözüküyor. Wade sözleşme uzatmak için iyi kadro kurulmasını isterken, Heat önce Wade'in sözleşme uzatmasının önemli olduğuna inanıyor. Karşılıklı güven ile çözülemeyecek bir sorun değil. Ama hangi taraf fedakarlık yapıp diğerinin eline mahkum olacak göreceğiz.
Wade'in Miami'yi sevdiğini ve aslında kalmak istediğini biliyoruz. Ama tabii ki kazanma hırsı ve isteği bu sevginin önüne geçiyor. Bunun çok doğal olduğunu düşünüyorum. Nitekim Garnett'in yıllar boyu Minnesota'da çürümesine anlam verememişimdir. Wade bence en doğrusunu yapmış, üstelik çok doğru sözler kullanarak, kimsenin kalbini kırmadan, herşeye mantıklı bir açıklama getirerek...
Bir de tabii LeBron stili "2010, LeBron yılı olucak herkes beni konuşacak" diye sezon ortasında açıklama yapmak var.

0 FARKLI FIKIR: