BIY AD

3 Temmuz 2010 Cumartesi

Knicks’ten LeBron’a Bir Milyar Dolar

Yanlış okumadınız, tam 1 milyar dolar teklif etmiş New York Knicks LeBron’a. Bu LeBron’a önerilen en yüksek ücretmiş. Yıldız basketbolcuyu takımda tutmak isteyen Cavaliers $700M önermiş kendisine. Heat ise 2006’da yaşadığı şampiyonluğu tekrarlamak için tamı tamına $600M teklif etmiş. Son teklif de Bulls’dan gelmiş $690M o da. Hürriyet’in haberi bu şekilde, haberin altına da bu paralara neler yapılabileceği not düşülmüş.

Durum bir yanlış çeviriden kaynaklanmış esasında. Olayın aslı şöyle: LeBron’un New York’a gitmesi halinde reklamlarla, sponsorlarla, ıvırıyla zıvırıyla kariyeri boyunca kazanması ön görülen rakamlar yazılmış. Ama bizimkiler önce haberi yanlış çevirmiş, ardından da muhtemelen NBA kurallarını bilmedikleri için durumda bir tuhaflık olduğunu sezememiş ve yayınlamışlar haber olarak. Basketbol, hatta genelleştirirsek spor bilgisi bu seviyelerde olan kişilere spor servislerinde görev vermek böyle vahim sonuçların doğmasına zemin hazırlıyor. Ancak bu sayede basında bu işi bilenlerin kıymeti de daha iyi anlaşılıyor.

Yazının sonuna da not düşelim. Kurallar gereği kontrat süre ve ücretlerinin tavanı şu şekilde: Oyuncunun başka takıma gitmesi halinde 5 yıl $95M civarı, takımında kalması halinde 6 yıl $120M civarı. Yani öyle milyar dolarlar falan yok ortada. Tamam free agent piyasası geçtiğimiz birkaç gün itibariyle uçmuş durumda, ama o kadar da değil.

12 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

cahilliğin bu kadarı

Adsız dedi ki...

Bu looser a 3 kuruş vermem

Adsız dedi ki...

bir tane bilen adam da mı yokmuş, bu haberi düzeltecek. bunları görünce eskiden, internet erişimi bu kadar yaygın değilken ne haberler yedirmişlerdir bize diye düşünüyorum. gerçi o efsanevi chiago bulls röportajını yapan adamın zamanında spor müdürlüğü yaptığı bir gazeteden bahsediyoruz ama yine de insan biraz zeka bekliyor.

Adsız dedi ki...

biraz önce show tvde aynı mallığı yaptı

Adsız dedi ki...

biraz önce show haber de aynı mallığı yaptı

Berke B. dedi ki...

alıştık bu tarz haberlere, spor sayfalarını fazla ciddiye almamak lazım..

Adsız dedi ki...

efsanevi bulls röportajı nedir?

Dan Dirik dedi ki...

@adsız

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1998/06/08/48368.asp

Hala arşivde durması da ayrı bi konu

turgut dedi ki...

aynı mallık gecen sene ersan ılyasovanın bucks a gecısı sırasında da yasanmıstı.haberı butun kanallar ve gazetelerın tek kaynaktan alıp hıc ıcerıgıne dokunmadan kontrol etmeden yayınlarının da bır gostergesıydı hanı.mesela ersan ılyaslı seklınde butun gazeteler gecer mı ya? bı tane ınsan yokmu bu servıslerde su hatayı goren?
ve aynı mallık bugun semıh haberıyle de yapıldı..mesele dıl bılmemek degıl heralde.semıhın cebınden 200 bın dolar vermesı davası..bu adamlar hatırlı kısılerın yegenlerı veya sevgılılerı hıcbır sey bılmeden oralaarı mesgul edıyorlar bence.meseleden anladıkları yok.

Adsız dedi ki...

@dan dirik

ben hayatımda böyle bir şey görmedim :D

Adsız dedi ki...

Nowitzki 4 yıllık 80m$'a anlaşmış sanırım Dallas'la , Joe Johnson Nowitzkiden çok kazanacak hey gidi günler hey

lembo dedi ki...

öyle demeyin arkadaşlar.. hürriyet türk basının amiral gemisiymiş(!). esat yılmaer bulls ile röportaj yapıyor ama kukoc'un tek bir şartı var "fotoğraf çekilmeyecek ". böyle kolpacılık görmedim.. ercan saatçi de aynen devam ediyor işte.. boşuna sövmüyoruz tribünde.