BIY AD

23 Mart 2011 Çarşamba

Bir Steve Nash Pası


Link

Sabah bir Suns-Lakers maçı oynandı ki, amanın aman. Dillere destan. Tam 3 uzatmaya gitti. Bu üç uzatmada harika, akıl dolu hareketler varken, Odom'un yaptığı gibi hıyarlıklar da vardı söylemesi ayıp... Bu koyduğum pozisyon da bizi heyecanlandıran anlardan biriydi. Nash biraz faul, biraz da kendi hatasıyla köşede iki Lakerslı tarafından sıkıştırılıyor. Oyun alanının dışına düşüp top kaybı yapmak üzereyken, arkasını görmeden harika bir pas atıyor Gortat'a. Özellikle pivot ayağına dikkat edin, nasıl ısrarla ve inatla yerde tutuyor steps olmaması için. Muhteşem gerçekten. Hele sabah koyduğum Jordan Crawford'dan sonra ilaç gibi gelecektir...

Ayrıca maçı izlememiş olanlar için de şu özeti vereyim. Ayrıca siz siz olun, fark 20'lere çıktı diye maçı izlemeyi bırakmayın. En kötü huyum bu benim. Fark 20 oldu mu maçı anında bırakıyorum. Sonra bir dönüş gerçekleşirse, maçı bıraktığım yere sarıp izlemem gerekiyor. Neyse efenim buyrun beni pişman eden maç:


Link

5 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

pozisyonu izlerken aklıma lakers-suns finali geldi (final değil miydi yoksa?). nash'i, lakerslılar aynı yerde sıkıştırıyor. luke walton elini sokuyor araya ve son top kobe'ye kalıyor. paylaşılamayan top kararı çıkıyordu sanırım. kobe de basketi buluyor ve lakers kazanıyordu son saniyede. başka bir maçta, yine aynı yerde ve yine nash'i sıkıştırıyor lakers'lılar. bu sefer kobe nash'ten topu çalıyor ve yine bir son saniye basketiyle lakers suns'ı yeniyordu. nash bu sefer de aynı yerde top kaybı yapsaydı combo dejavu olurdu artık :)

Adsız dedi ki...

2. dediğin pozisyonda smush parker çalıyor topu devean george'a ve ondan kobeye kobe skoru eşitleyen basketi buluyor ve yukarda dediğin luke waltonlu sıkıştırma da o maçın uzatma devresinde. kobe son saniye basketiyle maçı alıyor.
ve batı konferansı 1. tur maçlarıydı.

Ömer dedi ki...

Pası verişi ayrı bir olayda, bir de sol ayağın şekilden şekile girip yerden kalkmaması var. Kalksa, zaten steps olacak ama o ayak orada nasıl yere basılı duruyor bir şekilde, hayret.

Enes dedi ki...

@Ender:

Hocam bahsettiğin son saniye basketlerinin ikisi de PHX - LAL serisinin 4. maçında olmuştu. Lakers 2 sayı farkla geride iken Smush topu kapıp Kobe'ye vermiş, Kobe de drive edip el üstü bi jump-shot atarak maçı uzatmalara götürmüştü.

Uzatmalarda yine PHX 1 sayı farkla önde iken Walton, Nash'in elindeki topa müdahele etmiş, hava atışı kararından sonra top Kobe'de kalmış ve son saniye basketi ile fena halde düdüklemişti Suns'ı...
--

Bu arada pasın muhteşemliğine lafık yok lakin burada net bir steps var.

Adsız dedi ki...

Abii 3. uzatmada heycan kat kat artmış hatta ben 4. uzatmaya gidecek diyorum çünkü atan sokuyor. TTnet bağlantı gidip gelmesin mi? Ne küfürler yağdırdım sabah sabah. Ama 3. uzatmanın son 1.5 dakikasında düzeldi. Çok güzel maçtı. Playoff serisi 7 maçı gibi bişeydi :)