BIY AD

26 Mart 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 25.03.2011

Grizzlies 96 - Bulls 99
Doğu'da liderliğe doğru emin adımlarla yürüyen Chicago üst üste 3.galibiyetini Memphis'e karşı elde etmeyi bildi. MVP yarışında rakiplerine karşı büyük avantajı bulunan Rose dün gece yine başarılı bir performansa imza attı. Maçın genelindeki iyi performansını son hücuma da saklayan Rose 24 sayı-7 ribaund-7 asist ile takımına galibiyeti getiren isim oldu. Takımın buralara kadar gelmesinde büyük pay sahibi olan Deng ise 23 sayılık bir katkıya imza attı. Benchten gelen ve 9 dakika oyunda kalan Ömer 6 sayı-4 ribaund ile mücadele etti. Memphis cephesinde Gasol 14 sayı-11 ribaund ile etkili olmayı başardı ancak takımı galibiyete taşıyamadı.

Bobcats 83 - Celtics 81
Celtics nereye gidiyor bilmiyorum ama sezonun son bölümünde formunu yükseltmesini beklediğim takımlardan biriydi ancak tam ters istikamete doğru yol almaya başladılar. Evlerinde üst üste 2.yenilgisini alan Celtics artık Doğu liderliğini Bulls'a hediye etti bu maçla beraber. Son çeyreğe 13 sayılık üstünlükle giren Celtics hücumda sınırlı olduğu gözler önünde olan Bobcats2ten 16-0'lık bir seri yedi son çeyrek. Dj White 17 sayı-6 ribaund ile Charlotte cephesinde en çok dikkat çeken isim olurken, Henderson 15 sayı ile oynadı. Kaybeden Celtics'te Pierce 18 sayı-4 asist ile mücadele etti.

Clippers 104 - Lakers 112
Boston'un aksine bir görüntü veren Lakers All-Star arasından sonra vites arttıran takımlardan. Bu sezon 3. kez Clippers'ı mağlup eden Lakers All-Star arasından sonra 14. galibiyetini elde etti. 37 sayı-6 asist ile oynayan KobeBryant müthiş bir maç çıkartırken, 26 sayı-8 ribaund ile Gasol ona eşlik etti. Clippers cephesinde ise Mo Williams galibiyet için çok çalıştı ancak yenilgiyi engelleyemedi. 30 sayı-6 asist ile oynayan Williams'ın yanı sıra Griffin'in de 22 sayılık bir katkısı vardı.

Spurs 96 - Blazers 98
Spurs çok önemli bir deplasmandan galibiyet çıkartmak üzereyken son 30 saniyede 6-0'lık Portland serisine engel olamadı ve maçtan yenik ayrıldı. Batum'un 0.9 saniye kala mola dönüşü bulduğu basketle maçı kazanan Portland son 10 maçındaki 7.galibiyetini almış oldu. Son basketin mimarlarından olan Miller 21 sayı-8 asist-6 ribaund ile oyunun her alanında etkili bir görüntü verirken, Batum'da 21 sayısıyla Spurs'ü yıkan isim oldu. Duncan'ın sakatlığı Spurs'te bir anda dengeleri değiştirirken 21 sayı-7 asist üreten Manu mağlubiyete engel olamayan isimdi.

Sixers 99 - Heat 111
Miami Heat sezonun 50.galibiyetini Wade'in müthiş bir performansla öne çıktığı maç sonrasında elde etti. Play-off'ta eşleşme ihtimali bulunan Sixers'ı konuk eden Heat üç yıldızının harika oyunu ile galibiyete giderken son çeyrek 34-17'lik bir skor yakalamaları da dikkat çeken noktalardandı. Wade-James ve Bosh öyle etkiliydi ki ilk devre 51 sayı bulan Heat'in 47 sayısına imza atmışlardı. Sixers son bölüme kadar her şeyi iyi yaptı ancak bu müthiş performanslara üç çeyrek dayanabildiler. Wade 39 sayı-11 ribaund-8 asist-5 blok-3 top çalma ile harika bir performans sergiledi. LeBron 32 ve Bosh'ta 20 sayıyla galibiyete destek veren isimlerdi. Sixers cephesinde ise Williams'ın benchten gelerek bulduğu 24 sayı dikkat çeken noktalardandı.

Nets 85 - Magic 95
Orlando Magic üst üste 5.galibiyetini Nets karşısında aldı. Kimi anlarda zorlansa da galibiyete yıldızları ile ulaşmayı başardı. Son dönemin formda oyuncusu Hidayet sezonun en iyi karşılaşmalarından birini oynadı. 8/11 isabetle 20 sayı-13 asist ile oynayan Hidayet'in yanında Howard 21 sayı-14 ribaund üretti. Deron'un sakatlığından dolayı ilk beşe yerleşen ve istatistikleri artan Farmar 15 sayı-16 asist ile takımını sürükleyen isim oldu ancak galibiyeti getiremedi. Morrow ise 19 sayı ile mücadele etti Magic karşısında.

Bucks 102 - Knicks 96
Knicks'in durumu o kadar kötü ki aynı hafta içinde Milwaukee'ye 2.kez yenilmek bunu fazlasıyla açıklar herhalde. Play-off için oynayan ancak bana göre bir şeyler için artık geç kalmış olan Milwaukee'de dün gece Jennings fırtınası esti. MSG'de 37 sayı ile oynayan Jeninngs'in yanı sıra Bogut pota altında 21 sayı-17 ribaund üretmeyi başardı. Knicks cephesinde ise bir uyumsuzluk olduğu çok açık. Yani takım olarak birliktelik olsa bu kadar yenilgi almazlardı bu dönemde. Amare 28 sayı-9 ribaund ile oynarken, Melo 25 sayı-8 ribaund üretti ancak galibiyeti getiremedi.

Wolves 103 - Thunder 111
Oklahoma City kazanmaya devam ediyor. Evinde Wolves'i ağırlayan Thunder rahat bir şekilde galibiyete ulaştı. Maçın belli bölümlerinde Wolves üstünlüğü olsa da kazanan taraf Oklahoma oldu. Thunder cephesinde skorun dağılması ve Durant-Westbrook üzerine yoğunlaşmaması da dikkat çeken bir diğer nokta. 7 ismin çift haneli rakamlara ulaştığını belirtmek gerek Thunder'da. 19 sayı-8 asist-5 top çalma ile Westbrook takımında en dikkat çeken isimlerden biri olurken, Durant 23 sayı kaydetti. Wolves'te Love'ın sakatlığından dolayı ilk beş çıkan Randolph 24 sayı-15 ribaund ile etkili bir karşılaşmaya imza atsa da galibiyeti getiremedi.

Wizards 94 - Nuggets 114
Nuggets iyi basketboluna ve galibiyetlerine devam ediyor. Deplasman fakiri Wizards2a karşı üst üste 3.galibiyetlerini aldılar. Maçın daha ilk periyodunda skorda üstünlüğü eline alan Denver kontrolünde geçen maçtan galip ayrılmayı başardı. Benchten gelen Andersen 17 sayı-11 ribaund-5 blok ile müthiş bir gece geçirdi ve takımını galibiyete götüren bir performans sergiledi. Denver'ın ayrıca benchten 57 sayılık katkı aldığını da belirtmek gerek. Wizards'ta ise son dönemin etkili ismi Crawford 19 sayısıyla takımında en skorer isim olarak dikkat çekti.

Hornets 106 - Suns 100
Phoenix'in play-off umutlarını söndüren maç oldu Hornets mücadelesi. Evinde önemli bir rakibe karşı alınacak galibiyet hem sıralama hem de takımın moral bulması açısından önemli olacaktı ancak kaybedilen bu maç Suns'u tamamen yarış dışında bıraktı. Chris Paul 22 sayı-7 asist ile başarılı bir gece geçirirken, Hornets'in takım olarak boyalı alandan etkili olması da dikkatleri çeken bir istatistikti. Suns cephesinde ise Nash 1/9 isabetle kalarak takımını ipe götüren isim oldu. Formunda olan Gortat'ın benchten getirdiği 18 sayı-10 ribaundluk katkı galibiyet için yeterli olmadı.

Raptors 100 - Warriors 138
Batı turnesinde bulunan Raptors üst üste mağlubiyetlerine devam ediyor. Ünlü Raptors savunmasının tavan yaptığı maçlardan biri oldu dün gece. Golden State ise 6 maçlık mağlubiyet serisini taraftarı önünde müthiş bir galibiyet alarak sonlandırdı. 138 sayı ile zafere ulaşan Warriors'un daha ilk çeyreği 45 devreyi de 84 sayıyla kapattığını belirtelim. 4 isim 20 sayının üstüne çıkarken 27 sayı-10 asist ile Ellis en dikkat çeken isim oldu. Bu sayıya ulaşmalarında %60'ın üstündeki isabet oranları da önemli tabi. 9/11 isabetle oldukça verimli olan Wright ise 26 sayılık bir destek sağladı. Raptors'ta ise DeRozan ve Barbosa 19 sayı kaydetti.

Kings 110 - Pacers 93
Aldığı sürpriz galibiyetlerle çoğu zaman dikkat çeken Kings play-off için mücadele ede Pacers'ı deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Maçın genelinde skorda üstünlüğü olan Kings boyalı alanı oldukça verimli kullanmayı başaran takımdı. Cousins ve Dalembert ikilisi oldukça iyi bir karşılaşma çıkarttı. Cousins 18 sayı-14 ribaund ile oynarken, Dalembert 16 sayı-10 ribaund üretti. Ayrıca Kings'te Evans 19 maç aradan sonra dönüş yaptı ve 6 sayı-8 asist ile mücadele etti. Pacers ise bol bol şut kaçırdı dün gece. Yayın gerisinden sadece 4/25 isabetle rezil bir performans gösterdiler. Genel olara isabetleri ise %35'e zor dayanmış durumda. Bu durumda kazanmaları zaten beklenemezdi.

Pistons 91 - Cavaliers 97
Ligin dibine demir atmış olan Cleveland evinde Pistons karşısında galibiyete ulaşmayı başardı. Arada bir takımının formasını giyen Baron Davis iyi performanslar sergilemeye devam ediyor. 16 sayı-5 asist ile etkili olan Davis'in yanında Hickson 24 sayı-15 ribaund ile etkili bir oyun sergileyerek Cleveland'ı galibiyete taşıyan isimler oldular. Detroit cephesinde ise benchten gelen Daye 12 sayı-7 ribaund-3 asist ile etkili oldu.

0 FARKLI FIKIR: