BIY AD

23 Mart 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 22.03.2011

Suns 137 - Lakers 139
Can abi dün programı yazarken çekişmeli bir maç öngörmüştü ancak üç uzatmayı düşündü mü bilemiyorum. Enteresan bir maç oldu. İzlemesi tarafsız biri olarak oldukça zevkliydi. Lakers yolunda dolu düzgin devam ediyor. Zorlansalarda sonuçta bir galibiyet daha aldılar ve All-Star arasından sonra 13-1 olmayı başardılar. Üstelik çerez bir fikstürü de yoktu Lakers'ın. Suns ise çok önemli bir maçta Memphis'e bir adım daha yaklaşma fırsatını teperek play-off yolunda büyük bir yara aldı.

Gelelim istatistiklere. Kazanan tarafta Kobe 1 asist ile triple double'ı kaçırdı. 42 sayı-12 ribaund-9 asist ile oynadı süper yıldız. Bynum'un yokluğunu Odom istatistiksel olarak kapatmayı başarıyor. 29 sayı-16 ribaund ile oldukça başarılı bir karşılaşma çıkarttı Odom. Ekürisi Gasol ise 24 sayı-13 ribaund ile pota altını hakimiyeti altına alan isimler oldu. Suns'ta işin bu noktasında savaşan bir isim vardı. Takasla takıma geldikten sonra adeta sınıf atlayan Gortat 24 sayı-16 ribaund ile oynayarak Gasol-Odom ikilisine karşı koymaya çalıştı. Frye 32 sayısı ile kariyer rekorunu kırarken, 19 sayı-20 asist ile oynayan Nash galibiyeti getiremedi.

Bulls 114 - Hawks 81
Chicago Bulls farklı mağlubiyetlerine devam ediyor. Evinde Sacramento'ya 40 sayılık bir fark atan Bulls bir sonraki maçında ise Hawks'a acımadı ve deplasmanda 33 sayılık bir galibiyet elde etti. Boyalı alanı tamamen domine eden Chicago rakibine o bölgede göz açtırmadı. İçerden olduğu kadar dışardan da iyi oynayarak iç-dış dengesini sağlayan Bulls'ta Rose 6 üçlük ile kariyer rekorunu kırarak 30 sayı-10 asist ile oynadı. Yaptığı katkılarla övgüyü hak eden isimlerin başında gelen Deng ise galibiyete 27 sayılık bir katkı sağladı. Ömer ise 17 dakikada 7 sayı-1 ribaund üretti. Hawks cephesinde benchten gelerek bulduğu 4/4 üçlükle Teague 20 sayı üretti ve maçın en skoreri oldu. Atlanta'nın bu yönünü hiç sevmiyorum işte. Takım kötü giderken sorumluluk alacak bir isimi çıkartamıyor.

Wizards 76 - Blazers 111
Batı'da play-off tablosunun içinde bulunan takımlardan Portland evinde Wizards'a farklı bir tarie uyguladı. 35 sayılık bir farkla rahat bir şekilde sonuca giden Portland son beş maçtaki 4.galibiyetini almış oldu. G.Wall 28 sayı-8 ribaund-3 asist ile oynarken ilk beşe yerleştiğinden bu yana performansında sergilenen artış takımı için sevindirici olsa gerek. Aldridge ve Batum ise 22'şer sayı ile galibiyete katkı sağlayan isimlerdi. Wizards ise deplasmanda kaybetmeye devam ediyor. Koskoca sezonda sadece 1 -yazıyla bir- deplasman galibiyetleri var. Wall 9 sayı-7 asist ile etkili olmaya çalışırken, Crawford 12 sayı ile mücadele etti.

4 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

bu ömer'i anlamak çok güç gerçekten. bir maç rebo konusunda coşuyor, ondan sonra 2-3 maç sıvıyor. thibodeau bakıyor ki ömer yine rolantiye aldı, hemen sonraki maçta kurt thomas'ı sürüyor sahaya. ondan sonra ömer yine başlıyor rebo çekmeye, bu kısır döngü aylardır devam ediyor.

Ender dedi ki...

edit :
bu arada atlanta maçında bir çocuk, takımının kendi evinde rezil olmasına dayanamayıp ağlıyordu. nasıl bir baba oğlunu atlanta maçına götürür ben şahsen anlamıyorum. hadi götürdün, bari minnesota maçına falan götür.cavs bile daha bir şevkle oynuyor takaslardan sonra. atlanta'nın oyuncuları şimdiden tatil planları yapmaya başlamışlar. "bitse de gitsek" havasındalar. josh smith'e o son kontartı vermeyeceklerdi. takımda iyi parçalar var, 2-3 sağlam takasla bambaşka bir havaya bürünürdü rahatlıkla.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Ömer rölantiye mi alıyor?

Neremle güleceğimi şaşırdım. Sen onu antrenörlerine, takım arkadaşlarına ve gazetecilere sor.

Rölantiye almak başka, istatistiklerin inişli çıkışlı olması başka...

İstatistik yerine performans demedim, kağıda dökülemeyen bazı veriler var. Örneğin doğru yerde pozisyon alma, yardım savunması, kollarını açma, Gasol'un çok iyi yaptığı hücumda pota dibinde pası aldığında topu omuz veya baş seviyesinde tutup kalça seviyesine indirmeme gibi özellikler var.

Ender dedi ki...

çeşitli istatistikler var olmasına var da, bizim konumuzla ne ilgisi var? burada ben ömer'in +/- oranını söylemiyorum ki. ömer bazı maçlarda gerçekten çok etkisiz kalabiliyor. senin düşündüğün gibi, ömer her maçta iyi fakat istatistikleri gerçek performansını yansıtmıyor değil yani. rose'un çok iyi yaptığı penetreler var mesela. sonra messi'nin ani hızlanmaları da fena değildir ama konumuzla ilgisi yok.