BIY AD

23 Mart 2011 Çarşamba

Green Celtics'te Kalmak İstiyor

Menajerinin açıklamalarına göre Jeff Green, Celtics ile yeniden sözleşme imzalamak için her türlü fedakarlığa hazırmış. Geçen gece oynanan ve Celtics'in olası playoff rakibi Knicks'e büyük gözdağı verdiği maçın ardından açıklama yapan Falk, Jeff Green'in Celtics'in atmosferine alıştığını, burada rahatının yerinde olduğunu ve bunların da uzun süreli bir anlaşma için yeterli olduğunu söyleyerek eklemiş: "Şampiyon olma potansiyeline sahip bir takım, kadrosunda üç tane hall of famer oyuncusu ve Rajon gibi bir guardları var. Green bu takıma playofflarda büyük katkılar verebilecek yeteneğe sahip."

Bildiğiniz gibi Perkins takası ile Celtics'in yolunu tutan Green'in kontratı bu sezon sonunda bitiyor. Bu hamle bana kalırsa Celtics açısından oldukça yerinde olur.

İlk olarak Celtics penceresinden bakalım. Tamam bu sene şampiyonluk için en iddialı takımların başında geliyorlar. Ama yaş ortalaması oldukça yüksek olan (ve bu yaşlı oyuncuların sırtladığı) bir takım ilerisini de düşünerek hereket etmeli. Sonuçta birçok tepeye oynayan takım şampiyonluk ve başarılı geçen seneler ardından doğru yapılanamayarak oyuncuların yaşlanması sonucu dibe vurabiliyor. Green bugün itibari ile üzerine takım kurulabilecek bir oyuncu değil ama özellikle son dönemlerde geliştirdiği şutlarıyla artık hücumda güvenilecek bir isim diyebiliriz. Bunun yanında rakibe eşleşme problemi yaratabilecek biri. Bazen şut atan ve rakibini hızıyla geçebilen bir 4 numara bazen de gücünü kullanarak sayıya gidebilen bir 3 numara olabiliyor, savunmada da sırıtmaz, ne görev verilse yapar elinden geldiğince ve belki de işin Celtics açısından en önemli tarafı Pierce ve Garnett oynadığı sürece benchten gelip bunu sorun etmeyerek önemli katkılar verebilecek bir oyuncu. Neticede geçen sene ilk turda Lakers'a kök söktüren Thunder'ın ilk beş oyuncusu ve o takımın en önemli 3. parçasıydı.

Perkins'in takımda kalması için elini cebine atmaya fazla yanaşmayan Celtics yönetimi Green için yeni bir kontrat önerecek mi ve bu kontrat ne kadar olacak zaman gösterecek.

5 FARKLI FIKIR:

mucho dedi ki...

Celtics için yeniden yapılanmaya hiç gerek yok. Yaşlı kadro gittikten sonra Rondo+Green odaklı bir takım kurulabilir. Bunların yanına da 2 tane Green ayarında oyuncu katılırsa hiç bozmadan devam edebilirler. Sonuçta Rondo gibi guardınız varsa kadro oluşturmak daha kolay oluyor.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Ben bu fikre katılmıyorum mucho.Yaşlı süperstarlar gidince en az 5-6 sene şampiyonluğu unutur Celtics. Rondo ve Green ile olmaz bu iş...

Adsız dedi ki...

ben muchoya katılıyorum rondonun geldiği yeri konuşmaya gerek yok green ise 4 numaraya göre heryerden şut atabilme avantajına sahip 2 ve 3 numaraya pierce ve allen bıraktıktan sora (ben gordon,kevin durant,iggy) tipindeki oyuncular alınırsa zirveye oynamaya devam ederler

Adsız dedi ki...

rondo - dwight ihtimali var salarye bakarsak.

Adsız dedi ki...

vay eskenes nerelerdeydin