BIY AD

25 Mart 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 24.03.2011

Wolves 90 - Mavericks 104
Wolves'in en önemli kozu Love olmayınca durumları ortada. Aslında daha rahat bir galibiyet bekliyordum Dallas'tan. Şaşırdım maç boyunca Wolves'in bu derece oyun içinde kalmasından dolayı. Tabi bunda top kaybını bol tutan ve üçlük yüzdesini %30'a bile çekemeyen Dallas'ın takım olarak suçu var ancak kazandıkları sürece pek bir problem yok. Böyle maçlar olur bir iki defa. Dallas aynı zamanda bu galibiyeti ile ligdeki 50.galibiyetini alarak play-off'u garantilemiş oldu.

Dirk Nowitzki her zamanki gibi takımını sırtlayan isim olarak dikkat çekti. Alman yıldız 30 sayı-11 ribaund üretirken, benchten aldığı destek yine dikkat çekici bir seviyedeydi Dallas'ta. 18 sayılık katkıyı Terry'den alan Dallas'ta takımın üçlük yüzdesini bir başına toparlamaya çalışan ve 4/8 ile oynayan Stajakovic 16 sayı ile mücadele etti. Wolves cephesinde Love'ın yokluğunda topu elinde bulan Randolph 31 sayı ile kariyer rekorunu kırarken yanında da 11 ribaund alarak iyi bir karşılaşma çıkarttı ancak bu galibiyet için yeterli değildi.

Hornets 121 - Jazz 117
Zaten play-off'a çoktan havlu atmış Utah kötü bir mağlubiyet aldı Hornets karşısında. Tam galibiyet aldım derken Okafor'un mucizenin de ötesinde bir şut kullanması ve maçı uzatmaya taşıması Utah için maçı bitirmişti. Basketin ardından suratlar o kadar düştü ki Jazz cephesinde hani ne yapsak olmuyor havasına girdiler. Zaten uzatmada da rakiplerine teslim oldular. Geriden gelen her zaman avantajlıdır ancak bu öyle bir basketle oyuna tutunuştu ki Utah'ın elindenki maçı çekti aldı adeta.

Hornets'te ilk beşin tamamı çift hanelere ulaşırken toplamda yedi isim bu istatistiği gördü. Paul 24 sayı-12 asist ile galibiyetin baş mimarı olurken, West 29 sayısı ile takımını taşıyan oyuncuların başında geldi. Maçı uzatmaya götürerek oyunun kaderini değiştiren adam Okafor 12 sayı-6 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı ancak istatistiklerin çok ötesinde bir basketle maçı kazandıran isim oldu neredeyse. Utah'ta ise yine iki pota altı ismi etkili bir gece geçirmiş. Millsap 33 sayı-11 ribaund üretirken ekürisi Jefferson 22 sayı-13 ribaund ile başarılı performanslara imza attılar.

0 FARKLI FIKIR: