BIY AD

22 Mart 2011 Salı

NBA'de Bugün - 21.03.2011

Celtics 96 - Knicks 86
Maçın genelini geride götürdüğü maçta yine kazanan taraf Celtics oldu. Büyük maçların takımı olduğunu söylemiştim ellerinden giden maçı ne yaptılar ne ettiler yine çevirmeyi başardılar. Son beş dakikaya kadar geride olan taraf Celtics'ti ancak o son beş dakika müthiş bir savunma gayreti ile rakibe sadece 5 sayı izni veren Celtics karşılaşmadan galip ayrılmayı garantiledi. Garnett 24 sayı-11 ribaund ile pota altında fırtına gibi eserken, Pierce ise 21 sayılık katkı ile galibiyeti getiren isimlerdendi. Knicks cephesinde bu kez Amare ve Melo ve hatta Billups neredeyse eşit dağılımlı şekilde top kulandı. Billups 21, Melo 22, Amare 16 sayı-11 ribaund üretti ancak o son beş dakika istediklerini yapamayan Knicks için kötü bir yenilgi oldu.

Kings 92 - Bulls 132
Bulls bu sezonki 50.galibiyetini Kings karşısında çok rahat bir biçimde elde ederken liderlik yarışını sürdürdü. Rakibine 40 sayı fark atan Bulls'un aynı zamanda boyalı alandan bol bol meyva aldığını da belirtmek gerek. Chicago'da tam 8 isim çift hanelere ulaşırken 18 sayı-8 asist ile Rose'un performansı yine en önlerdeydi. Benchten gelerek 20 dakika süre alan Ömer 14 sayı-3 ribaund-2 blok ile oldukça başarılı bir gece geçirerek kariyer rekorunu kırmış oldu. Ayrıca Bulls'un 12/17 üçlük isabeti kaydettiğini de belirtmek gerek. Kings cephesinde ise 25 sayılık katkısı ile Thornton dikkat çeken isimdi.

Warriors 96 - Spurs 111
Spurs emin adımlarla lig liderliğine doğru ilerliyor. Son olarak Warriors engelini de aşan San Antonio 57. galibiyetini almış oldu. Maçın hemen başında sakatlanan Duncan bir daha oyuna dönmedi. Kontol amaçlı mı yoksa cidden sakatlığı ciddi mi bunu gün içinde öğreniriz herhalde. Manu 28 sayı üretirken, Parker 17 sayı-15 asist ile oynayarak galibiyeti getiren isimler oldular. Warr,ors cephesinde Ellis ve Curry beklenilenin çok çok altında kalırken çaylak Udoh 15 sayı-7 ribaund ile takımının en iyisi olarak dikkat çekti.

Raptors 90 - Nuggets 123
Florida'da aldığı iki yenilginin üzerine evinde oynayacakları Raptors maçı ilaç gibi gelmiştir fikstürde. Her ne kadar sürpriz bir şekilde Thunder'ı devirmiş olsalar da Denver mutlak galibiyet düşüncesiyle çıktı ve istediğini koparmayı başardı. Henüz ilk çeyrekten skorda elle tutulabilir bir fark oluşturan Denver'da 23 sayı-8 asist ile Lawson her zamanki iyi performanslarından birini sergiledi. Jr Smith ise 13 sayı-10 ribaund-8 asist ile triple-double'ı kaçırdı. Raptors cephesinde ise klasik olarak Bargnani ve DeRozan öne çıkan isimlerdi ancak bu kez istedikleri galibiyeti alamadılar deplasmanda.

Magic 97 - Cavaliers 86
Orlando üst üste 3. galibiyetini Cavs deplasmanında rahat bir şekilde aldı. Her ne kadar son çeyrek Cavs iyi bir seri yakalamış ve farkı indirmiş olsa da panik olmayaraj her şeyin kontrol dahilinde gittiği izlenimini veren Orlando kazanan taraf oldu. Howard adeta tek kişilik muhteşem bir gösteri sundu. 28 sayı-18 ribaund-4 asist-4 blok-4 top çalma gibi muazzam istatistikleri var. Hidayet ise kötü bir gece sonunda 8 sayı-9 asist ile karşılaşmayı tamamladı. Cavs cephesinde benchten gelerek 16 sayı-6 asist üreten Gibson oldukça faydalı bir gece geçirdi ancak mağlubiyete engel olamadı.

Jazz 85 - Grizzlies 103
Utah'tan bu kadar kolay bir yenilgi beklemiyordum. Boyalı alandaki müthiş hakimiyeti ile maçın kazananı olan Memphis maçın genelinde skorda üstün olan taraftı. Maçı hep 10 sayı civarında üstün götüren Memphis kontrolü altında tuttuğu maçtan galip ayrılmasını bildi. 19 sayı-13 ribaund-5 asist- ile pota altı performansının mimarlarından olan Randolph'un yanı sıra Conley 11 sayı-11 asist üretti. Utah'ta Jefferson etkisiz kalırken yalnızca 12 sayı üretti. Millsap ise 15 sayı-12 ribaund ile etkili olmaya çalıştı ancak başaramadı. Utah böylelikle Memphis'in 3 maç gerisine düşmüş oldu. Artık mucizelere kaldı diyebiliriz Utah'ın olası play-off şansı için.

Pacers 102 - Nets 98
Play-off yarışı içinde bulunan Pacers zor da olsa kazanmasını bildi Nets karşısında. Rakiplerinin kaybettiği dönemde galibiyetlerine başlayan Pacers bu galibiyet ile en yakın Bucks ile arasındaki maç farkını 2'ye çıkardı. Pacers'ta Collison'un iyi perfrmansı sürüyor. Dün gece 15 sayı-12 asist üreten genç yıldızın yanında Hibbert'ta 24 sayı-5 ribaund ile oynadı. Dün gece Deron'un yokluğundan faydalanarak 17 asist yapan Farmar bu gece özüne döndü. 14 sayı-4 asist ile oynadı Pacers'a karşı. Lopez'in de etkisiz performansı işi benchten gelenlere bıraktı. Gaines ve Vujacic'in katkıları önemliydi ancak kazanmak için yeterli olmadı.

3 FARKLI FIKIR:

berker dedi ki...

sacramento sağolsun d.rose u da %50'nin üzerinde şut atarken gördük.

Adsız dedi ki...

caveliers'te bi semih vardı. sahi ne oldu ona?

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Semih sakat omzundan.