BIY AD

22 Mart 2011 Salı

Knicks Zorlanıyor

Carmelo takasından beri 7 galibiyete karşılık 8 mağlubiyet aldılar. Son 6 maça baktığımızda ise şahane bir performans göze çarpıyor: 5 mağlubiyet. Halbuki takas sonrası Miami'yi, Atlanta'yı yendiklerinde herkes nasıl da gaza gelmişti. "İşte bu, doğu takımları playoff'ta Knicks'ten korkacak" falan modunda dolanıyordu taraftarlar internet semalarında. Ancak takasın getirdiği gaz ile şişen Knicks yavaş yavaş sönmeye başladı. Hala pek çok şey oturmamış durumda takımda. Özellikle yeni gelen Melo ile Billups sisteme alışabilmiş değiller.

Ben zaten Knicks'in bu sene pek bir şey başaramayacağını, gerçek Knicks'i 2011/12 sezonunda göreceğimizi düşünüyordum ama 6 maçta 5 mağlubiyeti de beklemiyordum. Pistons, Bucks ve Indiana'ya karşı alındığını hatırlatmam gerek bu yenilgilerin. Biraz konsantrasyon eksikliği olabilir mi acaba? Ama bunun yanında Billups ile Melo henüz yeterince alışamadılar demiştim ya, istatistikler de aynı şeyi söylüyor. Billups geldiğinden beri 9 maçta sadece ama sadece 1 kere %50'nin üzerine şut attı. Ayrıca kariyeri boyunca topun kıymetini bilen bir oyun kurucu olarak bilinen adam, D'Antoni'nin sisteminde maç başına 3 top kaybı yapmaya başladı, hem de asist rakamlarında en ufak bir artış olmadan. Melo ise kendi ağzıyla söyledi zaten henüz kimyanın tam oturmadığını takımda. Sadece hücumda da değil, Melo ve Billups'ın savunma zaafları da etki ediyor bu kötü gidişata. Tabii Douglas haricinde bench katkısının bildiğimiz, gerçek anlamıyla sıfır olduğunu da unutmayalım. Zaten playoff'ta iddialı olmaları bu yüzden zor bence. Takımda 5 oyuncu hariç doğru düzgün katkı verecek kimse yok.

Ama işte birkaç eklenti ve kimyanın oturması ile gelecek sezon (lokavt olmazsa) çok daha iyi bir Knicks izleyeceğiz. Ha "Aradan yarım sezon geçine otomatik kimya sağlanıyor mu?" diye sorarsanız, cevabım elbette "Hayır" olacak. Ama yeni yıldızlarla sistemin kimyasının oturmaması halinde, D'Antoni yerine başka bir koça yöneleceklerdir herhalde.

8 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

nuggets da tam tersine coşmuş durumda. bugüne kadar hep "superstar gelsin, diğer parçalar kolay oluşturulur" mantığı vardı fakat knicks ezber bozacak anlaşılan.

bu arada george karl'ın sözleri geldi aklıma.

Adsız dedi ki...

Hocayı değiştirsinler basketbolu bilen biri gelsin direk konferans finali

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Ender'in yorum çok hoş :D
Bi de George Karl'ın sözlerini bilen varsa söyleyebilir mi lütfen?

Bench denen şey yok ki New York'da.

Adsız dedi ki...

o koçla olmaz o iş hızlı basketbol habire 3 lük salla nası bi oyun felsefesidir anlamadım gitti bu arada melo hantallaşmış gibi geldi bana :)

Adsız dedi ki...

d'antoni ve amarenin olduğu takım şampiyon olamaz onu unutun da

Adsız dedi ki...

amare değil de d'antoniden harbi şampiyon olmaz.

jeffries pivot başlıyor adam 2 uzunu sahada nadiren oynatıyor ya. şaka gibi. amare ve melo zaten savunma özürlü. fields hiç fena sayılmaz çabalıyor en azından, billups da yaşlı olsa da sırıtmıyor çok. e şimdi bi de savunmacı pivot koy ki dengelesin biraz. turiafın oynadığı zamanlarda daha iyi performans gösterdiği bariz ama söz gelimi bi okafor gelse çok iyi olabilir bu takım bence.

Adsız dedi ki...

carmelo defans yapmıyordu, takım savunmamıza çok zarar verdi temalı birşeyler söylemişti george karl. new york'un böyle olmasından daha normal birşey yok. bu takım zaten 1-2 sene sonra şampiyonluk mücadelesi vermesi için oluşturuldu. bench diye birşey yok, oyuncular birbiriyle oynamaya alışamadı. bu tarz sorunların yaşanacağını kendileri de biliyordu herhalde.

Adsız dedi ki...

2 sene sonrasının takımı icin 2 sene sonra basketbolu bırakıcak billupsı aldılar demek ki.