BIY AD

24 Mart 2011 Perşembe

Doğu’da Birinci Olmak ya da Olmamak…

Bu sene diğer senelerden farklı olarak; ligde normal sezonun sonu yaklaştıkça geçtiğimiz senelerde yaşanan playofflara kapak atmak için verilen mücadeleden ziyade yer kapma mücadelesi yaşanacak gibi görünüyor.

Bu yer kapma mücadelesinin en çetin geçtiği yer ise Doğu’nun zirvesi. Sezon başından beri Doğu’da liderliği kimseye bırakmayan Celtics ile son 2 ayın bana göre en formda ve en iyi basketbol oynayan takımı Bulls arasında geçecek bu mücadelede Bulls şu anda maç fazlasıyla 1.sırada bulunuyor.

Önce bazı kurallardan bahsetmek istiyorum. Eğer iki takım ligi aynı galibiyet yüzdesiyle bitirirse divisionı lider olarak bitiren 1. olacak. Tabii bu iki takım da kendi divisionında lider olduğu için bakılacak bir sonraki kategori kendi aralarında oynadıkları karşılaşmalarda hangi tarafın daha çok galibiyetinin bulunduğu olacak. Bu aşamada şu ana dek oynanan 3 maçtan 2 tanesini kazanan Celtics bir adım önde gözükse de iki ekibin 7 Nisan’da United Center’da oynayacağı karşılaşma büyük önem taşıyor. Eğer bu mücadeleyi Bulls kazanır ve durumu 2-2 yaparsa bakılacak bir sonraki istatistik bu iki ekibin kendi divisionlarındaki galibiyet- mağlubiyet sayıları olacak ki bu durumda Celtics’in Bulls’un önüne geçme ihtimali imkansıza yakın.

Tabii yukarda bahsettiklerim sadece iki takımın sezonu aynı galibiyet- mağlubiyet sayılarında bitirmesi durumunda bakacaklarımız. Fakat şu anda iki ekibin kalan karşılaşmaları göz önüne alındığında Bulls zirveyi kaptıracağa benzemiyor.

Şimdi gelelim 1. ile 2. arasında zirveye giden yolda oluşmasını beklediğim inanılmaz farka. Bir kere 1. olacak ekip finallere kadar saha avntajına sahip olacak ki Bulls ve Celtics ligde kendi evinde oynama avantajını çok iyi kullanan takımların başında geliyorlar. Evinde oynadığı maçlarda Bulls’un sadece 4 Celtics’in ise 6 yenilgisi var. Bana kalırsa ev sahibi olma avantajı az sonra bahsedeceğim avantajların yanında çok da önemli değil.

Şu anki tabloda doğunun zirvesinde bulunan ekip, Pacers ile eşleşecekken doğuyu 2. olarak bitirecek ekip karşısında Knicks gibi birçok takımın istemeyeceği bir rakip bulacak. Knicks’in sezon içinde oynanan karşılaşmalarda Bulls’a karşı 2-0 üstünlüğü var. Celtics’e karşı oynadığı 3 maçı da kaybetmesine rağmen mücadelelerin tümünde rakibine kök söktürdüğünü rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun yanında Melo- Amare- Billups’ın tecrübeleri bile Knicks’i eşleşilmek istenmeyen takım yapmaya yeterli bence. Doğuyu zirvede tamamlayan ekibin eşleşeceği Pacers için zaten fazla bir şey söylemeye gerek yok çünkü bana kalırsa şu anda playoff potasında olan en zayıf halka kendileri.

Bulls ve Celtics'in ilk turu geçtiğini varsayarak yazıya devam ediyorum. Sezonu 1. bitirecek takım Magic-Hawks galibiyle (bence yine Magic) karşılaşacakken, 2. takım Heat ile eşleşecek. Bir yanda Dwight Howard’ın sırtında yukarılara tırmanmaya çalışan, bir günü bir gününü tutmayan, dengesiz Magic gayet güzel bir yaka yarı finali eşleşmesi gibi görünüyorken diğer yanda Wade- Lebron- Bosh önderliğinde taş gibi bir ekip olan, playofflarda çok daha farklı oynamasını beklediğim Heat... Heat yıldızlarından her biri 1 maç kazandırsa -ki bence bu potansiyele sahip oyuncular- doğuyu 2.sırada tamamlayacak takımın yaka finali göremeden elenmesi bana göre çok büyük sürpriz olmaz.

Hal böyleyken Bulls da Celtics de vidaları mümkün olduğunca sıkıştırıp önündeki maçları kazanarak doğuyu zirvede tamamlamak için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklardır. Celtics son iki maçında dış sahada, geriden gelerek çevirdiği Hornets ve Knicks mücadelelerinde bunun sinyallerini verdi. Bulls zaten önüne geleni devirerek yoluna devam ediyor. Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek ve doğuda zirvenin sahibi kim olacak…

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

hayırlı olsun

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Aman! Son bir Celtics-Lakers çarpışması istiyoruz. Bulls ve Heat sonraki yıllar istedikleri kadar domine etsinler.

Yine şöyle 7 maçlık bir Celtics-Lakers playoff finali görürüz inşallah.