BIY AD

25 Mart 2011 Cuma

Hesabına Yazdım Millsap


Link

Deron Williams'ın gitti gideli, Utah tepe taklak oldu. Takastan beri 5 galibiyet 10 mağlubiyet ile yollarına devam ediyorlardı (artık ne kadar yol denirse?). Bu sabaha karşı Paul Millsap'ın yaptığı maldonadoluk ile 5-12 oldular. Yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz efenim. Millsap oyunu domine etti maç boyunca attığı müthiş şutlar ve arkadaşlarına yarattığı pozisyonlarla. O dağ gibi kontratı kaptığında biraz sorgulamıştım bu adamın hücumdaki verimliliğini. Ama bu sezon gösterdiği çıkış ile hücumda sorumluluk alabileceğini ve takımı belli bir yere kadar taşıyabileceğini gösterdi. Müthiş bir gelişme Jazz için. Fakat işte mental açıdan baktığımızda pek gelişme olmadığını videoda izlediniz. Rakibin molası yok, sadece 1.3 saniye kalmış, sen ilk serbest atışı soktuktan sonra, ikinciyi kaçırmıyorsun ki rakibe %5 falan bile olsa bir şans veresin. Sonra da Paul affetmiyor elbette, biraz şansla da olsa topu Okafor'a aktarıyor, o da kariyerinde o kadar uzaktan toplam 3-5 isabet bulmuş bir isim olarak affetmiyor! Kaçır işte, 1.3 saniyede ribaund alıp topu sallayana kadar zaten süre bitiyor. Hadi atacak süre kalıyor diyelim, kendi yarı sahasından Barkley'nin bile isabet bulma ihtimali, Okafor'un o şutu sokmasından çok daha düşük... Yani resmen sıfır ihtimal vermek varken rakibe, şans tanımış oldu Millsap, Hornets da cezayı kesti.

Maç uzatmaya gitti, uzatmada da Chris Paul devirdi tek başına Jazz'ı adeta. Hornets'ta David West sakatlanmış, moraller bozulmuş, zaten maçı kaybetmişler kafalarında, oradan dönmesi mümkün değil. Millsap'in yaptığı hata sayesinde bir anda gazı alan Hornets uzatmada devirdi işte Jazz'ı. Yazık etti galibiyete Millsap.

Ha bu arada, uzatmalarda taktik faul yapacak Jazz'a karşı doğru düzgün bir set çizmeyen Monty Williams'a da selam edeyim buradan. Ariza'yı da ekleyebiliriz elbette. Niye mi? Çünkü 2 kere üst üste, kariyeri boyunca %60'ın altında serbest atış isabeti bulan Aaron Gray'e verdiler topu, kenardan oyuna sokarken. Ha, Gray gitti 4'te 4 attı ayrı mesele ama yani akıl var mantık var yahu...

5 FARKLI FIKIR:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

bu konuda size katılmıyorum.. hornetsin o basketi atması, utahlıların attırması da millsapin suçumu? olmayacak işler olmuş.. adam hayatının maclarından bırını oynamıs 17 de 13 normal sure yuzdesı.. napsın daha yanı

berkd dedi ki...

Valla, niye kaçırmıyorsun be adam demekte dogru dememekte dogru bana kalırsa. Çünkü o son hücumda olanlara bakınca maçı berabere bitirme ihtimaline %5 demek abartı olur. Belinelli o pası atacak da Paul tutup Okafor'a servis edecek de Okafor o mesafeden hem el üstünden hem dengesiz bir şutu sokacak. Öeh! denir buna kısaca.

Adsız dedi ki...

Kafasını kullansın cengizhan napsın diyorsun ya

Adsız dedi ki...

serbest atışı kaçırmak için atmak kolay birşey değil, es kaza çembere değmezse rakibe galibiyet şansı vermiş oluyorsun. dağ gibi kontrat dediğin 4 yıl 32 milyon dolar ki nba'deki abuk kontratların yanında lafı bile edilmez. okafor'un o şutu atma ihtimali zaten sıfıra yakınsıyan bir olasılıktı, ama oldu yapacak birşey yok.

Adsız dedi ki...

Çok afedersin çembere değdiremiyorsa kaçırmak için oynamasın kardeşim zaten kazansa ne olur??