BIY AD

24 Mart 2011 Perşembe

Jackson'dan Odom'a Övgüler

Lakers koçu Phil Jackson, Odom'ı öve öve bitirememiş. Jackson'ın Odom hakkında açıklamaları şu şekilde: "Onun bu takım için değerine paha biçilemez. Lakers organizasyonu bundan 2 sene önce bir karar verdi. Bu karar bizi salary açısından oldukça zor bir duruma sokmuştu. Fakat şimdi bakınca görüyorum ki o olmadan yeniden şampiyon olmamız mümkün değil. 2 yıl evvel verilen bu karar Lakers açısından oldukça önemli ve doğru bir karardı."

Lakers'ın üst üste 2 şampiyonluğunda ve bu sene de şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak görülmelerinde Odom'ın büyük bir payı olduğunu belirtmiş Jackson.Pek de haksız sayılmaz.

Odom yapı itibariyle ligde eşine az rastlanan bir oyuncu. Senelerdir belirli bir oyun çizgisinin altına inmeyen bir istikrar abidesi diyebiliriz. 3 numaradan 5 numaraya kadar her pozisyonu savunabilen -çok uç eşleşmeler dışında-, hücumda dış şutları sokabilmesi ve oyun kurabilmesi sebebiyle rakibe eşleşme problemi yaratabilen, ribaund sezileri kuvvetli, pozisyon almasını bilen, takımı için mücadele etmekten asla kaçınmayan ve yedek kalmayı problem etmeden takımın bir parçası olmaktan vazgeçmeyen bir oyuncudan bahsediyoruz.

Sene başında Bynum'ın sakatlığında karşılaşmalara ilk 5 çıkan fakat Bynum döndükten sonra benchten gelen Odom bu yıl, son birkaç senedir aday gösterilip alamadığı en iyi 6. adam ödülüne en yakın oyuncu olarak görülüyor ve bana kalırsa bu ödülü sonuna kadar hakediyor.

0 FARKLI FIKIR: