BIY AD

20 Mart 2011 Pazar

NBA'de Bugün - 19.03.2011

Nuggets 98 - Heat 103
Miami Heat üst üste 2.galibiyetini Denver karşısında aldı. Maçta Denver hiç öne geçemedi belki ama Heat'in ataklarına cevap vererek farkın açılmasını önledi ve kolay lokma olmadı. Miami'de formda bir James ve istekli bir Wade'in varlğı maçı kazanmak için yeterli faktörlerdendi. James 33 ve Wade 32 sayı ile takımını galibiyete taşımayı başardı. Denver'da ise benchten gelen isimlerin başarılı performansları vardı ve takımlarının maçın içinde kalmasını sağladılar. 27 sayı ile oynayan Smith ve 23 sayı üreten Gallinari bu iyi performanslara rağmen galibiyeti getiremedi.

Celtics 89 - Hornets 85
Son günlerin formsuz takımı Celtics önemli bir deplasmandan galibiyet çıkarmayı başardı. İlk devre oynayan taraf Hornets oldu ki fark 15'lere kadar çıkmıştı. Ancak üçüncü çeyrekle beraber bir yenilgiye daha tahammül edemeyeceğini bilen Celtics yumruğunu masaya vurdu ve maçı çevirdi. 12 dakikada sadece 13 sayıya izin verdiğini belirtmek gerek Celtics savunmasının. Allen 20 sayı üretirken benchten gelerek 20 sayı-8 ribaund ile etkili olan Glen Davis takımı galibiyete götüren isimler oldu. Hornets cephesinde Paul 15 asist yapmasına rağmen 0/9 isabetle kalması takımı olumsuz yönde etkileyen başlıca faktördü. West 32 sayılık iyi bir katkı verirken, üçlükleriyle etkili olan Belinelli 23 sayılık katkı sağladı ancak galibiyete yetmedi.

Bobcats 98 - Spurs 109
Spurs'te geceyi rahat tamamlayan takımlardan biriydi. Bobcats karşısında Duncan'ın dinlendirildiği bir maçta rahat bir galibiyete imza atan Spurs rakibinin play-off ihtimallerini de tehlikeye soktu. Spurs'te sürpriz bir performans izledik dün gece Novak'tan. 18 dakika oyunda kalan ve 19 sayı ile mücadele eden Novak bu sezon süre bulmakta sıkıntı çektiği takımında süre alınca neler yapabileceğini göstermiş oldu. Zaten maçın genelini bench isimleri ile forse etti Spurs. 12 sayı-9 asist ile etkili olan Hill'i de pas geçmemek gerekir. Bobcats cephesinde ise Henderson'un 19 sayısı yeterli olmadı.

Sixers 101 - Blazers 110
Heyecanlı geçen maçın sonunda gülen taraf Portland oldu. Sezon arasında takıma katılan Gerald Wallace'ın ilk beşe yerleşmesinin ardından performansını arttırdığını görüyoruz. Dün gece yine takımını sırtlayan ve 25 sayı-8 asist-6 ribaund ile oynayan Wallace galibiyetin baş mimarı olmayı başardı. 11/23 ile yayın gerisinden oynayan Portland'da Matthews 28 sayısı ile etkili oldu ve dış şutlarıyla rakibini yıkan isim oldu. Sixers cephesine bakacak olursak Brand'in bitiriciliğini hiç konuşturamadığını görüyoruz. Iguodala'nın yokluğuna rağmen takım başarılı bir şekilde ayakta kaldı ancak son hamleleri yapamadı. Benchten gelen isimlerden Williams 24 ve Young 19 sayı ile takımlarını sırtladı ancak Sixers mağlubiyetten kaçamadı.

Pacers 78 - Grizzlies 99
Çekişme beklediğim maçlardan biriydi ancak Pacers'nı çok kötü bir gecesine denk gelmiş anlaşılan. Memphis bu maça çıkarken bu kadar kolay kazanmayı beklemiyordur herhalde. Boyalı alanda hakimiyeti kuran Memphis rahat ve etkili bir oyunla galibiyete ulaştı. Tony Allen 19 sayı-11 ribaund-6 asist-6 top çalma ile harika bir performansa imza attı galibiyete giden takımında. Randolph ise 17 sayı-10 ribaund ile boyalı alanın etkili ismiydi. Pacers dün gece çok kötü şut attı. Yüzde olarak Memphis'in hiç yakınlarında değildi ancak 17 sayı bulan Collison biraz olsun takımdan kendini ayırdı ancak onun performansı yeterli olmadı.

Cavaliers 92 - Clippers 100
Kaybeden sınıfındaki iki takımın karşılaşmasında Griffin faktörü ile kazanan Clippers oldu. Takımı yarıştan koptuktan sonra performansı düşen ve sezon başındaki o harika istatistiklerini göremediğimiz Griffin dün gece patlamasını yaptı. 30 sayı-8 ribaund-8 asist ile yapabileceği her şeyi harika bir şekilde yerine getirdi ve takımını galibiyete taşıdı. Eric Gordon ise altı maç aradan sonra dönüş maçında 29 sayı kaydetti. Cavs cephesinde ise 28 sayı-9 ribaund ile Hickson boyalı alanda etkili olmayı başardı.

0 FARKLI FIKIR: