BIY AD

3 Nisan 2011 Pazar

Heat'i Sevenler- Heat'ten Nefret Edenler

ESPN yorumcusu Brian Windhorst dün yazdığı yazıda, Heat'in, cuma günü Timberwolves'un salonu Target Center'da oynadığı karşılaşma ile ligdeki 28. ve son rakip salona uğrayıp sezonu "Amerika'nın en nefret edilen takımı" olarak tamamladığını belirtmiş.

Maçtan önce Timberwolves taraftarları LeBron'u, isminin anonsu ile birlikte yuhalamaya başlamış ve Heat takım olarak salona adımını attığında Carly Simon'ın -kendini beğenmiş, kibirli anlamına gelen- "You’re So Vain" şarkısı çalınmış.

LeBron konuyla ilgili yaptığı açıklamada herkesin "hate the Miami Heat" düşüncesine girdiğini belirtmiş ve yaptıklarının sadece bir spor olduğunu, olayın fazla büyütülmemesi gerektiğini söylemiş.

Gerçekten de 2 Aralık'taki Cleveland maçında LeBron'un maruz kaldığı hareketler ve hakaretler, Bosh'ın ilk Toronto'ya karşı oynadığı maçta yuhalanması gibi olaylar Heat'in ne kadar sevilmeyen bir takım haline geldiğinin kanıtı gibi duruyor. Yazıda geçtiğimiz gün oynanan Timberwolves maçında da izleyicilerin Heat'i ıslıkladıktan birkaç dakika sonra tüm bunları unutup Heat'li oyuncuların inanılmaz büyüsüne kendini kaptırmış oldukları söyleniyor.

Ben genel olarak Heat oyuncularını antipatik bulduğumu söyleyemem. LeBron Cavaliers'ı finallere taşırken aynı LeBron, Bosh Raptors'ı tek başına sırtlarken aynı Bosh'tı. Bir senede takım değiştirir değiştirmez insanların sevgilisi konumundan nefret edilen adam konumuna gelmeleri üzücü. Bu durumu kaldırabilmek da bana kalırsa ciddi bir mental güç ister. İnsanların güvendikleri, kendilerine ait olduğunu düşündükleri şeyi kaybetmeleri çok acı fakat onların "Bizim takımdayken Kral, bizden gidince Kötü Adam" düşüncesini haksız buluyorum. Neticede uzun seneler boyunca hizmet ettikleri takımdan ayrılmak zorunda kalan oyuncuları da anlayışla karşılaşmak gerek, işlerini yapıyorlar, kim şampiyonluk kazanmak istemez ki. Ayrılmak zorunda kalmaları diyorum çünkü onlar da başarılı olmak için Heat'e gidip Wade'in gölgesinde kalmayı kabullenecek kadar takımlarından ümidi kesmiş durumdaydılar. Kabul edelim ki Wade orada olduğu sürece takımın sahibi Wade'dir.

E tabii LeBron'un gideceği takımı açıklama olayını şova dönüştürmesi, ayrıldığı takımının ardından alay eder tarzda demeçler vermesi de insanların onu itici bulmasına yardımcı oldu ve tabii bu antipati onun oynadığı takıma da yansıdı. Fakat bu takımda herkes tarafından çok saygıdeğer bulunan, hiçbir şeye karışmadan işini yapmaya çalışan Wade, Bibby, Miller gibi oyuncular da protestolardan nasiplerini alıyorlar.

Teşbihte hata olmasın ama ben Heat'in şu anki durumunu biraz Fenerbahçe'ye benzetiyorum. Artık insanlar ikiye bölünmüş durumda: Heat'i sevenler ve Heat'ten nefret edenler. Tabii bu durumdan kurtulup insanların gözündeki imajlarını düzeltmek noktasında işleri oldukça zor.

12 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

lebron bi takıma giderse o takım lebronun takımıdır. her ne kadar ortak bölüşüyorlarsa da çoğu maçta başarıyı, lebron wade'den çok daha istikrarlı bir sezon geçiriyor.
ha taraftar wade'e bağlıdır, orası ayrı ama sene başından beri görünen şey lebronun liderliği eline aldığı zamanla birlikte. elbette oyun kurucu yeteneklerinin, topu elinde tutmasının payı var bunda.

Unknown dedi ki...

yazdiklarinin coguna katilmiyorum. lebron ve boshun sevilmemelerinin asil nedeni takim degistirmis olmalari degil. lebron her zaman muthis antipatikti, simdi de oyle. takim degistirirken yaptigi sov ve asil wade in yanina gitmesi bu ozelligini katladi. misal new yorka amare nin yanina gitmis olsaydi kesinlikle ayni durumda olmazdi.bosh apayri bir facia zaten, muhtemelen ligin en overrated oyuncularindan biri, heate gelince iki buyuk yildizin yaninda bu durum daha da belli eder oldu kendini, dogal olarak. ayni sekilde o da bu ikisinin yani yerine baska bir takima gitseydi, bu kadar tepki cekmezdi. yani asil sorun takim degistirmek degil, danisikli bicimde uclu olusturmakti.
adsizin lebronun takimi gorusune katilmiyorum, maclar buyudukce, sorumluluk yine wade e gececektir, lebron oralari beceremiyor. milli takimda da iki bitiriciden biri wade digeri kobe idi...

Adsız dedi ki...

dogru söze ne denir..

Adsız dedi ki...

ilker hacı seni niye aralaraına almıyo bunlar. son zamanlarda senle sabonis'den başka yazan yok ama bi tek senin ismin yok sağdaki kadroda. sabonis'e de dedim geçenlerde alın bu çocuğu aranıza ayıp ediyosunuz diye ama pek sallamadı.

Adsız dedi ki...

Wade'in takımı hikayesine ben de katılmıyorum.Takımda bütün dengeleri sağlayan, topu paylaştıran adam Lebron.Wade nin yokları oynadığı bi kaç önemli maçta takımı götüren de yine lebrondu.

play offlar başlasın lebronun ağırlığı daha çok hissedilecektir.

ilker dedi ki...

Herkes aynı şeyi anladığına göre ben düşündüklerimi yanlış ifade ettim galiba. Anlatmak istediğim şey, parkede liderin kim olduğu değildi. Wade'in bu takımda kaldığı sürece taraftarların gönlünde ayrı bir yeri olacağı ve LeBron'un bu konuda ona yaklaşmasının zor olacağını belirtmek istemiştim.

DaveJones dedi ki...

Kim ne derse desin Wade bu takımın lideridir. Tüm toplar lebronda diye sesini çıkarmamasına bakmayın siz. Lebron ilk 3 çeyrek için iyi ama son çeyrek için berbat bi lider zaten orası ayrı. Wade in yokları oynamasına binaen ise sadece playoffları bekleyin diyorum.

Unknown dedi ki...

Bana da Lebron sezon sonu olaylarından sonra inanılmaz antipatik gelmeye başladı. Eğer Miami yerine New York'u seçseydi olay bu kadar büyütülmeyecekti diye düşünüyorum

Adsız dedi ki...

o zaman new york medyasının yönlendirmesine kurban gidiyoruz hepimiz.. nefret kampanyasını onlar başlattı çünkü. ayrıca lebron 6 ayda wade in miamisini kendi takımı yaptı ya helal olsun.
miami taraftarlarına anket sunsalar "birisi sakatlanacak seçin" diye büyük oranda "wade sakatlansın" çıkar.. lebron yokken miami yi herkes 30 a bağladı.

Adsız dedi ki...

valla ben takdir ediyorum lebron u.. hero olmak yerine villain oldu.

inanılmansız dedi ki...

Ntv'ninde "lebronlu miami" yavşaklığından utanıyorum..Ulan ne ara wade varken miami lebronla anılır oldu arkadaş??ayrıca şuan nba'de ki en büyük lider ne kobedir ne lebrondur..son 2 senenin playofflarına bakarsanız miami setlerinin "topu wade getirsin,screen alsın,isterse pas versin isterse kendi kullansız" dan ibaret olduğunu anlarsınız..savunma konusunda da başda kaan kural olmak üzere herkes wade e giydirirken işin hücum tarafına güç saklaması gerektiğini unutuyorlardı..bu sezon toplar paylaşılınca wade'in savunmasınında iyi olduğunu gördük..ha bi de lebronun takımı sırtladığı iddiaları var..abicim bilmiyo musunuz lebronun istatistik kastığını?ulan ona bakarsanız nba'in en overrated oyuncularından bosh un da double-double ortalamaları var nerdeyse?ne yani şimdi bosh süperyıldız mı?Son toplar konusundada geçen nba stüdyoda böyle bir konu vardı.son 20 yılda maçların bitimine 3 ve daha az dakika kala hangi oyuncunun ne kadar yüzdeli oynadığına dair (belli bir miktarda şut atması gerekiyor) ve o listenin ilk 10unda ne wade ne lebron var heat'ten..Kim mi? Eski bir sactolu :)

Era Brown dedi ki...

yalnis dusunce, lebron cleveland'daykende antipatik egoist bir kisilikti. Bugunde oyle.