BIY AD

7 Nisan 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 6.04.2011


Bugün okulda dersler yoğundu haliyle yazamadık. Dün Can abi belirtmişti zaten 13 maçlık programın rezilliğini. Ele avuca gelir maç sayısı çok azdı. Bu günlük özet şeklinde dün gece olan biteni değerlendirmeye çalışalım.

Günün en önemli olaylarından biri San Antonio'nun Batı liderliğini garantilemesi oldu. Zaten kazanmaya devam ettikleri takdirde lig liderliğini de garantileyecekler. Sacramento karşısında Manu'nun 25 sayılık katkısı ile rahat bir şekilde galibiyete ulaşan Spurs, Lakers'ın kaybetmesi ile beraber Batı'da zirveyi tamamen ele geçirdi. Bench oyuncularının da son dönemde formda olduğunu ve play-off öncesi sürpriz katkılar yapabilecek bu isimlerin olması Spurs adına sevindirici olan nokta. Lakers ise üst üste 3.yenilgisini Golden State karşısında aldı. Bir hafta kadar önce ligin en formda takımlarından biri olarak değerlendirilen Lakers'ın bu üç maçlık serisini ben o kadar büyütmüyorum. Play-off öncesi oyuncuların rehavet yaşamaları normal ancak kazanma alışkanlığını kaybetmemesi gerek Lakers'ın. Özellikle play-off'un hemen öncesinde Spurs karşısında sergileyecekleri performansı merakla bekliyorum.

Batı'da liderlik savaşı sürerken Doğu'da da Celtics ve Heat arasındaki rekabet devam ediyor. Wade'in sakatlığından dolayı oynamadığı maçta dış şut konusunda da sıkıntı çeken Heat evinde Bucks'a karşı sürpriz bir yenilgi aldı. Miami böylece 2.sıradaki yerini kaybederken, Knicks'in Sixers karşısında kazanması dengeleri değiştirdi. Sixers bence play-off'ların en tehlikeli takımlarından biri olabilir. Eşleşeceği takıma çok zorlu anlar yaşatacaklardır. Sixers 7.sıraya düşerken bu yenilgiyle olası bir eşleşmede halen Celtics karşısında gözüküyor Sixers. Hal böyle olursa Stern'in en çok isteyeceği ilk tur serilerinden biri de yaşanabilir: New York-Miami...

Batı'da matematiksel olarak helen play-off yapacak son takım belli değil ancak Doğu'nun sekiz takımı dün gece itibari ile belli oldu. Son maçlarda olmayacak yenilgiler alarak şansını iyice zora sokan Bobcats evinde bir de Magic'e kaybedince play-off trenini kaçırmış oldu. Pacers ise günü Wizards karşısında rahat bir galibiyetle kapatarak play-off biletini elde etti.
Formuyla dikkat çeken bir diğer takım Oklahoma evinde Clippers karşısında galibiyete uzanmayı başardı. Maçta dikkat çeken ise 35 sayı-11 ribaund üreten Griffin'in performansıydı. Güçlendirdiği kadrosu ile Oklahoma2da Batı'nın en tehlikeli takımlarından biri olacaktır ancak şu sıra zannedersem hiç bir takımın eşleşmek istemeyeceği Denver karşısında ilk turda fazlasıyla yorulacaklar. Denver demişken deplasmanda Dallas'ı devirdiler dün gece. Dallas tamam kötü gidiyor şu hafta ancak play-off için önemli mesajların verileceği bu tip maçları kaybetmesi psikolojik açıdan takımı etkiler. Üst üste 4.kez kaybetti Dallas. Hornets ise takım olarak pes etmemenin karşılığını 17 sayıdan geri gelerek aldığı galibiyetle gördü. Ariza'nın 19 sayı-6 top çalmalık kritik performansı galibiyette önemli bir rol oynadı.

0 FARKLI FIKIR: