BIY AD

4 Nisan 2011 Pazartesi

Hidayet Tarihe Geçti

NBA'de oynamaya başladığı dönemden bu yana istikrarlı görüntüsü ile dikkat çeken Hidayet Türkoğlu dün gece önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Dün gece Toronto potasına 11 sayı gönderen Hidayet, NBA kariyerinde 10.000 sayı barajına ulaşmayı başardı. NBA tarihinde bu onura ulaşan 300. isim olan Hidayet, aktif olarak kariyerine devam eden ve bu barajı aşan 50. isim oldu. NBA mücadelenin, sezon içi maç sayısının ve yolculukların bolca olduğu zorlu bir lig ve burada tutunabilen Avrupalı isimler de sınırlıdır. Bu istatistiğe tarihte ulaşan 9. isim olması da Hidayet'in ne kadar başarılı olduğunun ayrı bir göstergesi.

Özellikle son dönemde sergilediği performans ile dikkat çeken Hidayet iki yıl önce Orlando'yu finale taşırken aynı zamanda normal sezonun en çok gelişme gösteren oyuncusu ödülünü de almayı başarmıştı. Daha sonra takımdan ayrılan ve Raptors ile kendisini Türk spor tarihinin en çok kazanan sporcusu yapacak kontratı imzalayan Hidayet aynı başarıyı orada ve takas olduğu Phoenix'te sergileyememişti. Bu sezon tekrardan Orlando'ya takas edilen ve kafaya oynayan bir takımın parçası olan Hidayet yavaş yavaş ritmini bulmaya başlıyor. Şüphesiz Hidayet bu sezon play-off'larda bir kez daha eline en çok güvenilen oyunculardan biri olacaktır.

11 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Hidayet? istikrarlı? görüntü?

Adsız dedi ki...

Hidayet'in skor anlaminda oyunu icin istikrarli demek ne kadar dogru olur bilemiyorum. 2 mac üstüste 30 sayi atip 3. mac 2 sayi atsa (ya da tam tersi), kimse sasirmaz bu dalgalanmaya.

Adsız dedi ki...

hido tebrikler gurulandık sayende bir kez daha playofflarda double double ortalamalarına çok yakın oynayacaktır hido umarım bir kez daha finalde görürüz kendisini

Adsız dedi ki...

Milli oyuncuların maddi manevi açgözlülüğü sayesinde gerçek tarihe geçmişti bunlar teferuat

DetlefŞivenmp dedi ki...

Sevgili konyalıportlandlılar ailesi league pass playoff paketi kaç dolar civarı olur bilginiz varmı yada geçen seneler ne kadar oldu. nba.comda sadece playoff paketi gözükmüyor yardımcı olursanız sevinirim saygılar

ilker dedi ki...

@ DetlefŞivenmp; Şu anda Premium Account için üyelik 89.95 dolar. Yakın bir zamana kadar önce 20 daha sonra 10'ar dolarlık indirim yapmışlardı playoff için. Fakat şu anda böyle bir indirim yok sanırım.

Haydar dedi ki...

hidayet gururumuz olmaya devam ediyor...
bu arada top10 ile ilgili link vermeyi ve yorum yapmayı neden bıraktınız ? son iki gündür top10le ilgili bir giri olmadı ?

Adsız dedi ki...

hidoyu efsane cleveland boston hatta lakers playoff serileri ile hatırlamak istiyorum çünkü gerçekten mükemmeldi.

DetlefŞivenmp dedi ki...

@ilker
Teşekkürler dostum kalan sezonla beraber çok pahalı gözüküyor. Umarım tam playoff başlarken güzel bir indirim olur. bu gidişle ntv grubunun şeçtiği maçlara kalacaz gibi:(

Adsız dedi ki...

hidayet'i son zamanlardaki düşük performansı için eleştiriyorsunuz ama makul olmak lazım. avrupa'yı dağıtan tiago splitter'ın doğru dürüst süre alamadığı bir ligden bahsediyoruz. 10000 sayı bir avrupalı basketçi için çok önemli.

Adsız dedi ki...

@detlef

arkadaşım zaten konferans finalleri ve final maçlar tvde yayınlanıyo. geriye ilk tur ve 2. tur kalıyor. zaten o maçlarında güzel olanlarını yayınlamaya çalışıyorlar tahminimce 10-15 kere günlük leauge pass alsan bütün güzel maçları izlersin.