BIY AD

7 Nisan 2011 Perşembe

NBA League Pass Üzerine...

Playoffların başlamasına birkaç maç kala bir league pass yazısı yazmak istedim. Bu yazıda league pass ile alakalı tüm detayları elimden geldiğince, bildiğim kadarıyla yazmaya çalışacağım.

Efendim League Pass'in şu anda üye olabileceğiniz 3 adet pakedi mevcut. Birincisi Premium Package diye bilinen özel paket, ikincisi ise Standard Package diye bilinen standart paket, üçüncüsü ise Day Pass diye bilinen günlük üyelik -bu günlük üyelikle alakalı tek bildiğim şey fiyatının 3.99 olduğu, bu yüzden yazının geri kalanına diğer iki paketle devam ediyorum-. Bu iki paket için ortak olan özelliklere kısaca değineyim. İki paket de, normal sezonun kalan maçları ve tüm playoff maçlarının canlı yayınını içeriyor. Bunun yanında canlı istatistikler, maç skorları, canlı chat gibi seçenekleri bünyesinde barındırıyorlar.

Şimdi bu iki paket arasındaki farklara gelelim: Premium pakedinin fiyatı 89.95 dolar, standart pakedin fiyatı ise 69.95 dolar. Bu paketlerden herhangi birine üye olmak istediğiniz takdirde ödemeyi kredi kartınızla yapıyorsunuz ve herhangi bir taksitlendirme seçeneği mevcut değil. Yani tek çekim olarak ödüyorsunuz ücreti.

Premium pakede sahip iseniz, o sezon içinde daha önceden oynanmış tüm playoff maçlarını, istediğiniz zaman izleme hakkına sahipsiniz. Standart pakette ise en fazla 1 gün önce oynanan maçları izleyebiliyorsunuz. Örneğin bugün 3 Mayıs 2011; eğer ben standart pakede sahipsem yalnızca 2 Mayıs 2011'de oynanan maçların tekrarını izleyebilirim. Fakat Premium pakedim varsa böyle bir kısıtlama yok.

Premium pakette ekranı 4'e bölerek, aynı anda 4 tane maçı birden izleme imkanım var. Standart pakette ise aynı anda sadece 1 maç izlenebiliyor.

Premium pakette canlı maç esnasında yayını durdurma ve geri alma hakkına sahipsiniz fakat Standart pakette böyle bir uygulama yok.

Premium pakede sahip olanlar NBA.com'un bir uygulaması olan "NBA Game Time" uygulamasını da ücretsiz olarak kullanabiliyor. Bildiğim kadarıyla bu uygulama ile, cep telefonunuz vs. aracılığıyla oynanan maçları play-by-play olarak takip edebiliyorsunuz. Standart pakette böyle birşey yok.

Premium pakette biten maçlar için, maç içerisindeki sadece istediğiniz olayları izleyebiliyorsunuz. Örneğin maç içerisinde yapılan sadece smaçları, blokları, üçlükleri, top çalmaları vs. izleyebildiğiniz gibi oyuncuların da tek tek neler yaptığına bakabiliyorsunuz. Mesela Hidayet Türkoğlu seçeneğini işaretlediğinizde sadece Hidayet'in o maç içindeki sayıları, asistlerini izleme imkanına sahipsiniz. Yine Standart pakette böyle birşey söz konusu değil.

Premium pakette biten maçların dilerseniz özetlerini izleyebiliyorsunuz. Bu özetler yaklaşık 10 dakika sürüyor. Standart pakett yine böyle bir özellik yok.

Şimdi gelelim bu yayınları izleyebilmek için gerekli olan donanım özelliklerine. Ben şu anda 8 megabit hızda internet kullanıyorum ve hiç bir sorunla karşılaşmadan maçları izleyebiliyorum. Sanırım 1 megabit hıza kadar maçları takılma sorunu olmadan izleyebilirsiniz. Bunun yanında maçları izlerken görüntü kalitesini artırıp azaltmak da sizin elinizde. İsterseniz karşılaşmaları "Best Available" olarak, isterseniz 3000, 1600,800 ve 400 Kbps olarak izleyebilirsiniz. Tabii aşağı doğru indikçe görüntü kalitesinde de bozulmalar oluyor. Bunun yanında sahip olduğunuz ekran kartı da daha kaliteli bir seyir için önemli.

15 FARKLI FIKIR:

mel j dedi ki...

nba game time uygulamaları hem ios hem de android için ayrıca ücretli. ücretsiz versiyondan sadece skor takibi yapılabiliyor, ama ücretli olandan (ipad için olanı 13 dolar'dı heralde) premium league pass sahibiyseniz canlı yayını takip edebiliyorsunuz, videoları izleyebiliyorsunuz.

skor takibi 10 dakika falan geriden geliyor yalnız, m.nba.com'dan bakmak daha mantıklı.

Anil dedi ki...

Oncelikle ekran kartinin hicbir onemi yok. Eger bu yaziyi okuyan insan 2000 senesinde yasamiyorsa ekran karti problem cikarmayacaktir. Sadece monitorun etkisi olabilir. O da monitorun cozunurluk kalitesiyle alakalidir. Ayrica noktalama isaretlerinden sonra 1 (bir) tane bosluk birakilir. Tabii kelimesi de tabi diye yazilmaz. Burada yazarsaniz, yazik kurallarina ve noktalama isaretlerine onem vermelisiniz. Sizi okuyup ornek alan bircok insan mevcut.

Adsız dedi ki...

biten maçta istediğin oyuncunun maç içinde ne yaptığını görebilme özelliği standart pakette de mevcut, düzeltirseniz iyi olur.

görüntü kalitesi konusunda da. 8mb'le en ufak sorun yaşamadan en iyi görüntüyle izleniyor. 2mb'le de kullanmıştım en iyi ve 3000'de izlemek mümkün değil. 800'le sorunsuz izleniyor ama görüntü kalitesi düşüyor. tabii 800'deki görüntü kalitesi de en iyi illegal feed'den daha iyi, hd olmayan tv yayını kalitesinde.

ilker dedi ki...

@ Anil; "Tabii" kelimesinin nasıl yazıldığını bildiğimi eski yazılarıma bakarsan anlayabilirsin. "Tabii" noktalama işaretlerinden sonra 1 boşluk bırakıldığını bildiğimi de. Ayrıca "Burada yazarsaniz, yazik kurallarina ve noktalama isaretlerine onem vermelisiniz" cümlesinde "Burada yazıyorsanız" demen gerekir. Yazı yazarken ne kadar dikkat etsek de bazen oluyor bu şekilde hatalar. Fakat bunları yanlış değil de hata olarak görmekte yarar var. Uyarın ve tavsiyelerin için teşekkürler.

mel j dedi ki...

@abdullah

normal sezonun bitmesine bir aydan az kaldığı için aylık üyelik kalktı.

Adsız dedi ki...

peki madem aylık üyelik kalktı şöyle bi sorum olacak;

ben bi kere aylık üyelik aldım ve sonrasında hep otomatikman yenilendi üyeliğim. ben de iptal etmek istemidiğim için dokunmadım. şimdi play oflar başlayınca benden aylık ücret mi alacaklar yoksa play off ücreti mi?

goldenaxe dedi ki...

Anıl'ı Trt'mi yollamış, TDK mi yollamış bilmiyorum ama keşke yapıcı birini yollasalarmış, Anıl gibi yıkıcı biri yerine : )

Aradaki farklara baktıktan sonra alacak kişi direk 90'lık premium u alır bence..

Adsız dedi ki...

Ya günlük pakedi kaldırmışlar. en az 3 günlük almak zorundayız artık

Cem dedi ki...

3000 kbps'de izlemek için 5 mbit yeterli. Aşağısı kurtarmaz ama.

Ender dedi ki...

1 mbps ile de izleyebilirsiniz. görüntü kalitesi de tatmin edecek düzeyde. yani kimse ekran başında oflayıp puflamaz fakat o kadar para verip 1 mbps'e mahkum kalmak da olmaz. bu sene değil de seneye ben de düşünüyorum almayı. semih, ersan ve mehmet büyük ihtimalle iyileşecek. enes geliyor. hedo ve ömer de var. daha ne olsun yav. bir basketbolsever için 2012 yılı, marduk gelip hepimiz sevmezse biçilmiş kaftan olacak. ntv alsın o dandik maçlarını başına çalsın o zaman. bir de banttan yayınlıyorlar küfür eder gibi.

Serhat Ugur dedi ki...

Bilgilendirici bir yazı, teşekkür ederiz. Day Pass için PayPal ile ödeme imkanı varken, diğerlerinde sadece kredi kartıyle ödemenin zorunlu tutulduğunu da ben ekleyeyim.

Adsız dedi ki...

Ha paypal ha kredi kartı aynı parayı ödemiyormuyuz??

Adsız dedi ki...

günlük 1.5 dolardı 4 dolarmı olmuş yuh

trkylmz dedi ki...

Konyalı Portlandlılar'ın League Pass üzerine yazdıkları yazı ve arkadaşların yazıya gönderdikleri yorumların hepsine KNBASÖD olarak çok teşekkür ediyoruz.

Bu sezonun artık 1 aylık playoff sezonu kalması ve okulumuzun şuan teftiş geçirmesinden dolayı dernek olarak LP hayalimizi gelecek seneye erteleme kararı aldık.

Sahip olduğumuz net paketi 8Mbit olmasına rağmen, speedtest.com adresinden yaptığımız testlerde net hızımızında 1.75Mbit çıkmasıda yadsıyamayacağımız engellerden birisi.

Bu sene playofflar hasretimizi ntv,ntvspor ve hotbird uydusunda nba yayını yapan kanallardan giderme yolunu seçtik. Bir ihtimal nilesat uydusunu da gündeme alacağız.(JSC spor paketinde nba tv varmış ve cardsharing yöntemi ile izlenebiliyormuş)

Son olarak sharing (yutd dışı platformlar) konusunda bilgi sahibi arkadaşların yardımını bekliyoruz.

Mail ve msn: khan_nba_s_o_d@hotmail.com

Kırkhan NBA Seven Öğretmenler Derneği
Teşekkürler

Adsız dedi ki...

ben bir günlük paket almıştım 1 mbit internetimde 1600 kps formatında sıfır takılmayla izledim çok memnun kaldım.. playoff paketi alıcam buyuk ihtimal..