BIY AD

7 Nisan 2011 Perşembe

Howard Playofflar'da Ne Yapacak?

Dwight Howard hatırlarsanız bu sezonun başlarında 10 saniye boyunca serbest atış kullanmadığı için bu hakkını kaybetmişti. Dün yine aynı harekete imza attı ve serbest atış kullanmayarak topu rakibe verdi. Üstüne de 18. teknik faulünü aldı. Bu da 1 maçlık ceza demek. Tabii ki Bulls ve Thibodeau'nun işine yaradı bu olay. Çünkü Magic sonraki maçını Bulls ile yapıyor ve Bulls da hala Spurs'den NBA 1.'liğini almayı planlıyor. Lakers'ın önünde bitirecek olmaları asıl önemli konu olsa da, Spurs'ün de finale çıkma ihtimali yok değil. Şansları varken zorlayacaklardır o yüzden onların da önüne geçmeyi.

Ama Howard'a dönelim. Arkadaşım bu nedir ya? 18 tane teknik faul. Rasheed Wallace bıraktı, sen coştun iyice. Peki iş ciddiye bindiği zaman Howard kendisini tutmayı başarabilecek mi? Playofflar'da yanlış hatırlamıyorsam 7 teknik faulden sonra bir maç ceza alıyordun. Hadi diyelim Hawks'u elediniz yarı finalde Bulls'a karşı bir maç ceza aldın. Ne olacak o zaman? Ama bence Magic'in çok da fazla korkacak bir şeyi yok bu konuda.

Çünkü olay esasında Howard'dan çok hakemlere bağlı. Playofflar'da bu kadar kolay teknik faul çalabileceklerini zannetmiyorum. Zaten maçlar ilerledikçe bu 'oyuna saygı' kurallarını mümkün olduğunca esnettiler. Ama tabii playofflar normal sezona benzemiyor, fauller de çok daha sert oluyor. Dwight Howard her zaman yaptığı gibi ufaktan dirseklerini gösterirse rakiplerine, NBA cezasını kesecektir. İki sezon önce Dalembert'e attığı dirsek yüzünden bir maç ceza almıştı zira kendisi. Yani teknik faullerden yana çok sıkıntısı olacağını düşünmüyorum ama her zaman sinirlenip maç cezası alması gibi bir ihtimal var. Eh takımın %50'sini oluşturan Howard'ın ceza alması da korkunç bir durum Magic için. O yüzden kendisini tutmayı bilmeli Howard, her ne kadar hakemler teknik faulleri daha az çalacak olsalar da.

Şu 10 saniye olayı ise playofflar'da hiç konu bile edilmeyecektir bence. 15 saniyeye falan uzatmadıkça bir oyuncu, kolay kolay çalınacağını zannetmiyorum. Bir sayı farkla biten maçta şu düdüğün sonuca etki ettiğini düşünsenize... Çok saçma. Bu zaten özellikle 20-30 saniyelere çıkan ve oyunu soğutmak, rakibi baymak amacında olan oyunculara karşı konulmuş bir kural. İnternetteki maç özetlerinde gözükmüyor ama ben maçta gördükten sonra geri sarıp saydım, 9 saniyede çalıyor hakem düdüğü. Artık saçmalığın daniskası...

3 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

eğer 9 sn. olayı doğruysa iptal ederler bence bunu. ceza almaz

Ender dedi ki...

magic'in yeri garanti ve howard'ın tekink foul sayıları playofflarda silinecek. yani her çıktığı maçta 2teknik foul alsa da artık hiçbir şey farketmeyecek çünkü yerleri garanti ve bundan sonraki her maçlarını kazansalar da kaybetseler de bir avantajı olmayacak. bu nedenle hem hakemler rahat, hem de howard bol bol artizlik yapıyor. yalnız bazı maçlarda gerçekten çok belden aşağı oynuyor savunmalar. en son chicago maçında, noah başta olmak üzere bütün chicagolular howard'a az pislik yapmadılar. ama yine de howard nasıl bir pozsiyonda olduğunun bilincinde. yani üstün fizikli oyuncular için bu durum sıradan. kendisi de sürekli bu konuda açıklama yapıyor.

Adsız dedi ki...

Beyler wan gandi kara listede sternle fena atıştı medyada onu kaddafiye falan benzetti altık burnu b.ktan çıkmaz orlandonun boşuna beklemeyin