BIY AD

8 Nisan 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 7.04.2011

Celtics 81 - Bulls 97
Doğu'nun iki zirve adayını karşı karşıya getiren maçta gülen taraf Chicago olurken, Doğu liderliğini de tescillemiş oldu. Play-off'lar öncesi önemli bir mesaj maçıydı ve bu tip maçları seven Celtics'i maç sonunda hiç oyunda göremedik. Oyuna hükmeden taraf Chicago oldu ve haklı bir galibiyete ulaştı. Özellikle üçüncü periyodun sonunda başlayan Bulls rüzgarı son çeyreğin başında da devam edince fark kaçınılmaz oldu. Celtics'in farkı kapatacağını düşünüyordum ancak maç boyu kötü şut atan Celtics şansını değiştiremedi ve yenilgiye razı oldu. Chicago'nun pazar akşamı Orlando ile önemli bir maçı var ve lider Spurs'ü geçme yolunda çok önemli bir viraj olacaktır. Celtics ise aynı akşam bir başka mesaj maçında Heat karşısına çıkacak ve 2.liğini korumaya çalışacak.

Derrick Rose dün gece Mvp ödülüne bir adım daha yaklaşan bir performans sergiledi. 30 sayı-8 asist-5 ribaund üreten genç oyuncu takımına galibiyeti getiren isim oldu. 23 sayılık katkısıyla Deng yine her zamanki gibi önemli bir katkı sağladı. Ömer ise 5 dakika forma şansı buldu ancak istatistiksel olarak bir varlık gösteremedi. Boston ise çok çok kötü şut attı maç boyunca. 18 tane üçlük kaçtı bir defa. 10 sayı-10 ribaund ile double-double yapan Garnett takımın en iyisiydi yani. Pierce ise 15 sayısıyla takımın en skoreri oldu.

Blazers 98 - Jazz 87
Gecenin ilk maçı ne kadar çekişmeli ve anlamlı olsa da ikinci maç bir o kadar önemsizdi. Play-off'u garantileyen Portland ile bu sezon büyük bir yıkım yaşayan Utah karşılaştı. Beklenildiği gibi rahat bir şekilde galibiyete uzanan taraf Portland oldu ve Batı'da 6.sıraya yükselmeyi başardı. Eğer Dallas bu şekilde formsuz giderse , Batı'da 6. sıranın önemi büyük olacaktır. Maça dönecek olursak zaten ilk periyotla beraber skorda üstünlüğü eline geçiren Portland maç boyunca Utah'ın skorda öne geçmesine izin vermedi ve rahat bir oyunla galibiyete ulaşmayı bildi.

Takıma sezon ortasında adeta bedavaya kazandırılan G.Wall'ın takıma uyumu gayet başarılı oldu. Bu gece 29 sayı-8 ribaund ile oynayarak takımını galibiyete taşıyan isim oldu aynı zamanda. Batum 21 sayı üretirken benchten gelen ve 21 dakika süre alan Roy 11 sayıda kaldı. Sakatlığı ile zaten dertli oldukları Roy'dan ne kadar katkı alsalar kardır play-off döneminde. Utah cephesinde ise 26 sayı-5 asist ile dikkat çeken Harris oldu ancak yaptığı 7 top kaybı performansına gölge düşürdü. Her zamanki gibi Millsap&Jefferson ikilisi etkili gözüktü ancak bu performanslar galibiyeti getirmedi Utah'a.

0 FARKLI FIKIR: