BIY AD

4 Nisan 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 3.04.2011

Nuggets 95 - Lakers 90
Son dönemin en formda iki takımı karşı karşıya geldi dün gece. Üst üste 9 maç kazanan Lakers ile takaslardan sonra en başarılı takım olan Denver'ın mücadelesi büyük bir çekişmeye sahne oldu. İlk devresi başa baş geçti ancak ikinci devre Denver üstünlüğü ile geçti. Bu galibiyeti ile play-off'u garantileyen Denver'da Gallinari 22 sayı-7 ribaund ile başarılı bir performans sergilerken 18'ini ilk devrede kaydetti. İkinci devre sahneye çıkan isim de 16 sayısının tamamını bu devrede bulan Felton oldu. Lakers ise galibiyet için çok çabalamasına rağmen sonuca ulaşamadı. Kobe 28 sayılık bir katkıya imza ederken, benchten gelen Odom kullandığı 17 şutla dikkat çekerken 17 sayı-7 ribaund-5 asist üretti.

Suns 97 - Spurs 114
Kötü gidişine son vermek isteyen Spurs evinde ağırladığı eksik Suns'a acımadı ve rahat bir galibiyet aldı. Maçın daha ilk devvresinde rakip potaya 70 sayı gönderen ve çok rahat bir maç çıkartan Spurs özellikle bench rotasyonu ile fark yarattı. 73 sayılık önemli bir katkıyı benchten alan Spurs'te Hill 29 sayılık katkısı ile takımını galibiyete taşımayı başardı. Phoenix cephesinde ise ilk beşin tamamı çift haneli rakamlara ulaşmasına rağmen bir kez daha gördük ki Nash olmadan Phoenix tat vermiyor. Spurs bu galibiyeti ile beraber liderlik için önemli bir avantaj da yakaladı.

Heat 108 - Nets 94
Kolay bir fikstürü bulunan ve bu dönemde üst üste 3.galibiyetini alan Miami son olarak Nets engelini geçmeyi başardı. Maça iyi başlayan ve skorda üstünlüğünü ele geçiren Heat maç boyunca bu üstünlüünü koruyarak galibiyete ulaşmayı başardı. LeBron James 31 sayı-11 ribaund-7 asist üretirken aynı zamanda 7 top kaybı yaparak dikkat çekti. Toplam 6 oyuncu Miami'de çift hanelere ulaşmayı başardı. Uzun süredir bizde böyle bir tablo göremiyorduk. Pota altında Dampier'in 10 sayı-14 ribaundluk performansı da günün dikkat çeken performanslarından biriydi. Nets cephesinde ise 18 sayı-12 asist ile oynayan Deron takımını galibiyete taşıyamadı.

Pistons 90 - Celtics 101
Doğu'da 2.lik için Miami ile yarışını sürdüren Celtics evinde ağırladığı Detroit'i 3.çeyrekte sergilediği etkili basketbol ile geçmeyi bildi. Şubat ayından bu yana ilk kez forma giyen Shaq maça 3/3 ile 6 sayı üreterek başladı ancak sekerek bir kez daha soyunma odasının yolunu tuttu. Pota altında Garnett 23 sayı-8 ribaund ile etkili bir performans sergilerken takımını taşıyan isim oldu. Detroit üst üste 3.yenilgisini alırken Will Bynum'un 20 sayılık katkısı galibiyete yetmedi.

Magic 98 - Raptors 102
Doğu'da 4. sırada yeri hemen hemen garanti olan Orlando sürpriz bir yenilgi aldı Toronto deplasmanında. Hidayet için bir hayli önemli olan maçta Orlando kaybetti ancak 10.000 sayı barajına ulaşan Hidayet kariyerinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Maçı da 11 sayı-4 asist ile tamamladı deneyimli oyuncu. Howard'ın 31 sayı-9 ribaundluk performansı ise galibiyete yetmedi. 6 maç aradan sonra kazanan Raptors'ta galibiyeti getiren isim 23 sayı-8 asist ile başarılı bir performansa imza atan Bayless oldu.

Mavericks 96 - Blazers 104
Olası bir play-off eşleşmesinin provası şeklinde geçti maç. Lakers'ın kaybettiği gece Portland karşısında kazanamayan Dallas için 3.lük artık tek yol gibi gözükürken 6. sıranın en büyük adaylarından Portland mesajı vermiş oldu rakibine. 19 sayı-8 ribaund-3 asist-3 top çalma ile oyunun her alanında etkili bir performans serileyen Wallace takımının en iyisi olarak dikkat çekti. Aldridge ise 18 sayı-8 ribaund ile galibiyete önemli bir katkı sağladı. Dallas cephesinde Nowitzki ve Terry o bildiğimiz performanslarından uzak bir görüntü verirken 19 sayıya imza atan Marion'un katkıları galibiyet için yeterli olmadı.

Cavaliers 107 - Knicks 123
Bu sezon Cleveland'a karşı oynadığı tüm maçları kaybeden Knicks dün akşam sonunda Cavs karşısında galip gelebildi. Maçı baştan sona önde götüren Knicks maçın başında Billups ve kalan bölümünde de Amare&Melo ikilisi ile sonuca gitmeyi başardı. Bu galibiyetle beraber play-off biletini de cebine koyan New York aynı zamanda Sixers ile aradaki maç farkını da 1.5 maça indirdi. 23 sayı-7 asist üreten Billups günün yıldızlarındna olurken, Amare 28 sayı ile takımın en skoreri olarak dikkat çekti. Cleveland'da ilk beş çıkan Davis 22 sayı-6 asist üretmesine karşın bu kez galibiyeti getiremedi Knicks karşısında.

Hawks 109 - Rockets 114
Play-off için ısrarını sürdüren Rockets evinde Hawks'ı devirmeyi başardı. Memphis ile arasındaki maç farkını 3 maça indirmeyi başardı Houston ancak 5 maç kaldığı düşünüldüğünde bu farkın kapanmasının çok zor olduğu oldukça açık. Houston'da Martin 35 sayı-5 asist ile oynayarak takımını galibiyete götürürken, Hayes pota altında 19 sayı-12 ribaund ile double-double yaptı. Atlanta'da ise 21 sayı-11 ribaund-7 asist ile etkili bir performansa imza atan Smith galibiyeti getiremedi.

Wizards 97 - Bobcats 91
Günün programını değerlendirirken kısaca bahsetmiştim günün en karlı takımı Bobcats olabilir diye ancak elllerine kadar gelen fırsatı harcayarak play-off biletini tehlikeye attılar. Pacers'ın kaybettiği gece evinde Wizards'a kaybeden Bobcats maç farkını kapatma şansını kullanamadı. Özellikle bu kritik dönemde deplasman fakiri Wizards'a evinde maç veriyorsan zaten play-off için bir kaç fırın ekmek yemesi gerek tüm takımın. 25 sayı-17 ribaund ile Blatche takımını sırtlayan isim olurken, Bobcats'te 26 sayısı ile oynayan Carroll galibiyeti getiremedi.

Pacers 96 - Hornets 108
Deplasmanda Hornets'e konuk olan ve kritik bir yenilgi alan Pacers'ın sevineceği nokta Bobcats'in kaybetmesidir herhalde. Maçı baştan sonra önde götüren taraf olan Hornets play-off yolunda önemli bir galibiyet almayı başardı. Chris Paul 18 sayı-8 asist ile takımını galibiyete taşırken, 19 sayı-9 ribaund ile Ariza önemli bir katkıya imza attı. Pacers cephesinde Granger 15 sayı ile oynamasına rağmen bir hayli etkisiz gözükürken özellikle dış şut konusunda kötü bir performans sergilemeleri galibiyetlerini önleyen faktördü.

Jazz 97 - Kings 106
Deron takasından sonra serbest düşüş yaşayan Utah Jazz deplasmanda konuk olduğu Kings karşısında mağlup olarak üst üste 8. yenilgisini almış oldu. Maçın başında skorda üstünlüğünü ele geçiren Kings iyi bir startla başladığı mücadelenin finişini de önde görmeyi bildi. 24 sayı-10 asist ile oynayan Evans takımını galibiyete taşıyan isim olurken, 15 sayı-7 ribaund-7 asist ile oynayan Thornton yine dikkatleri çeken bir performansa imza attı. Utah cephesinde ise Millsap'ın 21 sayı-7 ribaundluk performansı galibiyet için yeterli olamadı.

9 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

LeBron 31 sayı 11 ribaund 7 asist düzeltirseniz sevinirim.

sukullaci dedi ki...

Lakers'ı Gasol yaktı bence. Maçın sonlarına doğru 2 hücum arka arkaya top kaybı yaptı.

sukullaci dedi ki...

Tabi bide Bynum'un dizine bişey olmasın diye hemen oturttular benche. Onada bişey olmamıştır umarım.

Adsız dedi ki...

lebroun'un aldığı rebound sayısı yanlış herhalde. dün izledim maçı 10'dan fazla rebound almıştı

Adsız dedi ki...

O bu değil de McGee Obama'ya benzemiyo mu fotoda:)

Adsız dedi ki...

denver nası bi takım oldu çıktı ya adamlarda 5 6 kişi her maç çift hanelere çıkıyo kenyon reyiste kendini buldu melo gidince :D

Numan dedi ki...

McGee de işi gücü bırakıp fotoğrafçıya bakan adamlar gibi. Bloğu yaptı mı acaba o pozisyonda.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Çok komik la bu poz.

GrandVizier dedi ki...

Lakersı gasol yaktı diyen arkadaş maçı izlemedi herhalde,son 2dk da kobe 4te 0.