BIY AD

5 Nisan 2011 Salı

NCAA'de Şampiyon Connecticut Huskies

ABD'nin tüm sene merakla beklenen spor olaylarından biri olan Mart Çılgınlığında son maç dün gece Connecticut ile Butler arasında oynandı. Karşılaşmayı 53-41 kazanan Connecticut, turnuvada 1999 ve 2004 yıllarının ardından 3. kez şampiyon oldu.

Maç boyunca çember döven Butler Bulldogs oyuncuları, 12/64 saha içi isabetiyle NCAA final fourlarında ulaşılan en düşük yüzdeye sahip olarak tarihe geçtiler. Karşılaşma gerçekten de özellikle geçen seneki final ve bu seneki final four ve Elite eight maçlarıyla kıyasladığımızda oldukça sönük geçti. Özellikle UConn'ın Arizona ve Kentucky, Butler'ın Florida maçarında yaşanan heyecana, çekişmeye ne yazık ki bu maçta tanıklık edemedik.

Genel anlamda Connecticut, organizasyon olarak buraları oynamaya daha alışkın bir takım. Butler'ın geçen seneki başarısı için "Peri Masalı" nı gerçekleştirmeye çok yaklaşmışlardı diyebiliriz çünkü yaklaşık 5000 civarı öğrencileri var ve iki sene arka arkaya final oynamak kolay iş değil. Organizasyon tecrübesi olarak UConn, oyuncu tecrübesi olarak Butler 1 adım öndeydi desek yanlış olmaz sanırım.

Bu arada şampiyonluğun UConn'a gitmesinde aslan payına sahip, takımını sırtlayan Kemba Walker'a değinmeden olmaz. Zaten sezon içerisinde isminden sıkça söz ettiren ve draftlerde şu anda ilk 15'te seçilmesi beklenen yıldız, dün geceki maçta çok da iyi olmayan bir şut yüzdesiyle 16 sayı, 9 ribaund ile takımının şampiyonluğa ulaşmasında etkili oldu.

0 FARKLI FIKIR: