BIY AD

6 Nisan 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 5.04.2011

Spurs 97 - Hawks 90
Liderlik için çok önemli bir virajda bulunan Spurs deplasmanda Hawks'ı mağlup etmeyi başardı. Play-off öncesi toparlanarak kendine gelen Atlanta'nın Spurs önünde sergileyeceği performans merakla bekleniyordu. Ancak Suns galibiyeti ile kendine gelen Spurs bu önemli deplasmandan galibiyet çıkartarak önemli bir adım atmış oldu. 26 sayı üreten Parker galibiyeti getiren isim olmayı başardı. Suns maçında etkisiz olan Duncan ve Manu ise sergilediği performanslarla galibiyette önemli bir rol oynadılar. Hawks'ın yıldızı Joe Johnson 23 şutta 21 sayıyı zor bulurken maçın sonunu iyi getiremeyen Hawks galibiyete ulaşamadı.

Jazz 86 - Lakers 85
Pazar akşamı Denver karşısında maçın sonunu kötü oynayarak kaybeden Lakers aynı sonu Utah karşısında da yaşadı. Kobe Bryant önce kaydettiği üçlük ile skora eşitliği getirdi ancak kazanmak için gelen Kobe son hücumda topu ellerinin arasından kaçırdı. Bu sahne adeta Lakers'ın kaçan liderlik şansı gibiydi. Ncaa'de eski takımı Butler belki bir kez daha 2.likle yetindi ama Hayward 22 sayı-6 ribaund-5 asist ile takımını galibiyete taşımayı başardı. Sezon ortası takıma takasla katılan Favors 14 sayı-11 ribaund ile uzun bir aradan sonra iyi bir performans gösterdi. Lakers cephesinde pota altında Bynum 12 sayı-23 ribaund ile harikalar yaratırken, Kobe 20 sayı-5 asist ile oynadı ancak yaptığı 7 top kaybı istatistik kağıdında kötü bir etki bıraktı.

Suns 94 - Bulls 97
Doğu'da son dönemde sergilediği harika performansla dikkat çeken Chicago evinde ağırladığı Phoenix'i de geçerek üst üste 4.galibiyetini elde etti. Maçta ikinci çeyrekle beraber farkı açtı Chicago ama rakibinin dönüşüne engel olamadı. Her şeye rağman galibiyete uzanmayı başaran Chicago Doğu liderliğine bir adım daha yaklaştı. Bulls cephesinde Rose 19 sayı-4 asist üretirken, Boozer 12 sayı-9 ribaund-7 asist ile galibiyeti getirdi. Suns'ta Nash 16 asist ile mücadele etse de skor bakımından beklenen katkıyı veremedi. 22 kez topu potaya gönderen Carter sadece 23 sayı ile oynadı. Ömer ise benchten gelerek 1 sayı-2 ribaund ile müadele etti.

Thunder 101 - Nuggets 94
Büyük bir sürpriz olmazsa Thunder ve Nuggets ilk turda eşleşecek takımlar olarak gözüküyor ve bu eşleşmenin mini bir provası da dün gece oynandı. Maça iyi başlayan Oklahoma, Denver'ın geri dönüşüne engel olamadı ancak maçın sonunda galip olarak ayrılmayı başardı. 32 sayı ile oynayan Durant galibiyeti getiren isim olurken, Perkins pota altındaki duruşu ve aldığı ribaundlarla dikkat çekti. Denver bugüne kadar kazandığı maçlarda topu paylaşması ile dikkat çekmiş ve bunu en iyi şekilde uygulamıştı. Ancak dün gece hücumun geneli Lawson üzerinden döndü bu da ritimlerini bozdu bana kalırsa. 2 8 sayı-5 asist üretti Lawson ancak Chandler ve Nene'den beklenen katkının gelmemesi yenilgiyi tetikledi.

Warriors 108 - Blazers 87
Play-off'u garantileyen Portland karşısına çıkan Warriors rakibini bozguna uğratarak üst üste 2.galibiyetini aldı. Maçın üçüncü çeyreğinde rakip potaya 37 sayı göndererek skorda üstünlüğü tamamiyle eline geçiren Warriors galibiyete ulaşmayı başardı. Özellikle boyalı alanda 29 sayı-20 ribaund ile harika bir katkı sağlayan Lee, Warriors2u galibiyete götüren isim olurken, Ellis 30 sayı ile oynadı. Portland'da Camby şanssız bir pozisyonda başını parkeye vurarak soyunma odasına gitti. Aldridge'in 17 sayı-12 ribaundluk katkısı ise maçı çevirmeye yetmedi.

Clippers 82 - Grizzlies 81
Play-off trenine artık bileti kesilen Memphis'in hangi koltukta yolculuğa başlayacağı henüz bilinmiyordu. Evinde Clippers'a sürpriz bir şekilde kaybeden Memphis Batı'da son sıraya gerilemiş oldu. Clippers'ta Griffin 15 sayı-14 ribaund ile oynamasına karşın yaptığı 6 top kaybı ile dikkat çekmeyi başardı. Aynı zamanda Mo Williams 16 sayı üreterek takımına üst üste 2.galibiyetini kazandırdı. Memphis'in ise 4 galibiyetlik serisi sonlanırken 14 sayı-15 ribaund ile oynayan Gasol'un katkıları yeterli olmadı.

Sixers 82 - Celtics 99
Doğu'da olası bir ilk tur eşleşmesi olan Celtics-Sixers bu gece prova için sahne aldılar. Celtics'e karşı sadece ilk devre direnebildi Sixers ve karşılaşmadan yenik ayrıldı. Dün geceyi galip kapatan Knicks, Sixers'a bir adım daha yaklaşmış oldu böylece. 16 sayı-13 asist üreten Rondo galibiyeti getiren isim olurken, Pierce 18 sayılık bir katkıya imza attı. Sixers cephesinde ise çaylak Turner'ı ilk kez bu kadar iyi bir performans sergilerken gördük. 21 sayı-5 asist ile Celtics karşısında takımının en iyisi oldu.

Raptors 118 - Knicks 131
Son dönemde form tutan New York üst üste 4. galibiyetini Raptors karşısında aldı. Knicks üst üste 4 galibiyet alsa da zayıf karnı olan pota altından dün gece bol bol basket gördü. Toronto 68 sayılık katkısını boyalı alandan alırken önemli bir mesaj vermiş oldu hem Knicks'e hem de rakiplerine. Amare ve Carmelo 23 sayı üretirken benchten gelen Douglas 28 sayı ile takımını galibiyete taşıyan performansı sergiledi. Toronto'da ise 36 sayı-10 ribaund-3 asist ile büyük bir efor sarf eden DeRozan galibiyeti getiremedi.

Bucks 72 - Magic 78
Doğu'da 4.sıradan play-off yapacak olan Orlando'nun evinde Bucks karşısında zorlanması dikkat çekti. Maça 14-0 gibi müthiş bir seri ile başlamasına karşın son anlara kadar sıkıntıda gitti maç. Son 2 dakikada oyunu kopartmayı başaran Magic galibiyete uzandı. Howard ve Hidayet başarılı bir gece geçirirken, 18 sayı-17 ribaund ile Howard ve 12 sayı-10 ribaund ile Hidayet double-double yaptı. Bucks cephesinde ise ilk beşten hiç bir isim çift hanelere ulaşamazken, benchten gelen Gooden 18 sayılık katkı sağladı ancak bu yeterli olmadı.

Pistons 105 - Wizards 107
Hedefi draft olan iki takımın mücadelesinde geçtiğimiz senenin çaylakları yıldızlaştı. Wizards evinde Pistons'u son anda geçerken üst üste 3.galibiyetini alması da dikkat çekti. 26 sayı-12 asist-6 ribaund ile etkili olan draftın bir numaralı çaylağı Wall'ın karşısında 22 sayı-14 ribaund-4 asist-4 top çalma ile oynayan Monroe vardı. Detroit'te Monroe'nin yanında bir başka ismin olmaması galibiyet için bir engeldi ancak Wizards'ın bu galibiyet serisinde çok etkin olan Blatche 26 sayı üreterek bir kez daha takımını galibiyete götürmeyi başardı.

Kings 104 - Rockets 101
Son dönemde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken ve direkt olarak her iki konferansta da play-off yarışına etki eden Kings, Houston'un umutlarını sonlandıran takım oldu. Son yedi maçında beş galibiyet alarak Toyota Center'a gelen Sacramento ikinci çeyrekte devraldığı skor üstünlüğünü maç sonuna kadar geri vermedi ve galibiyete ulaşmayı başardı. 21 sayı-15 ribaund üreten Dalembert takımını galibiyete taşırken, Thornton'da 21 sayı ile mücadele etti. Rockets cephesinde ise 30 sayı ile oynayan Martin'in yanında 18 sayı-10 ribaund-5 asist üreten Scola vardı ancak bu ikilinin performansları galibiyeti getirmedi.

Bobcats 89 - Cavaliers 99
Bobcats'in play-off umutlarını bitiren nokta olmuştur herhalde Cavs yenilgisi. Kağıt üzerinde direk galibiyet beklediğim bir maçtı onlar adına ancak Cavs deplasmanında aldıkları bu yenilgi ile play-off takımı olmadıklarını gösterdiler. Boyalı alanda üstünlüğü rakibe kaptıran, saha içi isabeti konusunda berbat bir görüntü veren Bobcats galibiyete uzanamadı. Hickson 16 sayı-19 ribaund ile pota altında sergilediği etkili performans ile Bobcats'i yıkan isim olurken, benchten gelen Sessions 18 sayı kaydetti. Jackson'un sakatlığı ile beraber üst üste üç yenilgi alan Bobcats'te Augustin 22 sayı-8 asist ile oynamasına karşın galibiyeti getiremedi.

Wolves 105 - Nets 107
Deron'un gelişi ile biraz olsun takımda kıpırdanma gözlenen Nets evinde Wolves'i mağlup etmeyi başardı. Deron Williams geceye damgasını vururken 18 sayı-21 asist ile harika bir performans sergiledi ve kariyerindeki en yüksek asist rakamına ulaştı. Lopez ise 30 sayı-12 ribaund ile başarılı bir performansa imza attı. Wolves cephesinde ise Love'ın yokluğunda 20 sayı-11 ribaund-7 asist üreten Beasley her alana yaptığı katkılarla başarılı bir performans sergiledi ancak galibiyeti getiremedi.

0 FARKLI FIKIR: