BIY AD

9 Nisan 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 8.04.2011

Bulls 93 - Cavaliers 82
Doğu'da liderlik için bir galibiyete ihtiyacı olan Chicago bu galibiyeti Cleveland deplasmanından çıkarttı ve Doğu'nun lideri olarak sezonu bitirmeyi garantiledi. Cleveland formasıyla 2. maçına çıkan Semih Erden 12 dakika forma şansı bulurken sakatlığından sonra etkisiz göründü. Rose alışılmış performanslarının dışında silik kalırken , Boozer 24 sayı-11 ile takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Ömer ise 14 dakikada 1 sayı-2 ribaund üretmeyi başardı. Cleveland'da 22 sayı-15 ribaund ile oynayan Hickson en etkili isim olurken, Semih 2 sayı-3 ribaund ile müacdele etti.

Wizards 88 - Celtics 104
Doğu'da 2.lik için savaşını devam ettiren Celtics sezonun en zayıf takımlarından biri olan Wizards karşısında rahat bir galibiyet aldı. İkinci devre boyunca rakibine sadece 32 sayı izni veren Celtics için kolay bir gece oldu. 20 sayı-14 asist-6 top çalma ile oynayan Rondo bu istatistiklerinin yanında ne yazık ki 6 top kaybına imza attı. Boston'da ilk beşin tamamı çift haneli sayılara ulaşırken, Pierce'nin 22 sayı-12 ribaundluk performansı da galibiyette önemliydi. Wizards'ı ayakta tutmaya çalışan isim ise 20 sayı-7 asist üreten John Wall oldu.

Bobcats 103 - Heat 112
Evinde Wade'den yoksun çıktığı maçta Bucks'a kaybetmişti ve 2.lik için Celtics'e önemli bir avantaj vermişti. Bu kez Bobcats'i ağırlayan Heat sürprize izin vermedi ve kontrolünde geçen maçı kazanmayı bildi. Büyük üçlünün 77 sayı ile başarılı bir performans sergilediği gecede 23 sayı 7 ribaund-9 asist ile James en çok dikkat çeken isim olmayı başardı. Wade ve Bosh ise 27 sayı üreterek takımı galibiyete taşıyan isimler oldu. Bobcats cephesinde ise 23 sayı ile oynayan Kwame sezonun en yüksek rakamına ulaşmış olsa da galibiyeti getiremedi.

Lakers 86 - Blazers 93
Liderlik umutları giden Lakers iyice boşlamış gibi sezonu. Tamam Portland deplasmanı zordur ama tepeye oynayacak bir takım için üst üste 3 maçlık seri bile yeterken bunu 4 maça çıkarttı Lakers. Üçüncü çeyrekte bir ara 24 sayılık farkı gören Portland maçı çok erken koparttı ve galibiyete gitmeyi başardı. Portland'da ilk beş isimlerinin tamamı çift haneli rakamlara ulaşırken Aldridge 24 sayı-11 ribaund üretti. Guard Andre Miller ise 12 sayı-13 asist ile başarılı bir performans sergiledi ve Portland önemli bir rakibi mağlup etmiş oldu. Lakers cephesinde Kobe 25 şut denediği maçta sadece 24 sayı üretirken, pota altında Bynum 30 dakikanın üstünde süre aldığı maçta sadece 2 şut kullanması dikkat çekti.

Clippers 96 - Mavericks 107
Son dört maçını kaybeden ve 2.sıra için savaşırken 4.sıraya düşme tehlikesi doğan Dallas evinde Clippers'ı geriden gelerek geçmeyi bildi. İlk çeyreği 16 sayı geride kapatan Dallas buna rağmen maçın geri kalanında üstünlüğünü kabul ettirdi ve 4 maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. 20 sayı-8 ribaund-7 asist ile komple bir oyun ortaya koyan Nowitzki'nin yanında Brewer'da 20 sayı üretti. Clippers'ta ise 29 sayı-6 asist ile Williams en dikkat çeken isim oldu. Dallas'ta bir türlü formunu bulamayan Beaubois'in 25 dakikada 0/7 ile oynaması da dikkatlerden kaçmayan bir istatistikti.

Knicks 116 - Nets 93
New York derbisinde karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde formuyla dikkat çeken Knicks kazanmayı bildi ve üst üste 6.galibiyetini elde etti. New York böylece bu sezon Nets'e karşı oynadığı dört maçtan da galibiyetle ayrılmış oldu. Amare'nin oynamadığı mücadelede ipleri tamamen eline alan Carmelo takımını 25 sayı-14 ribaund ile galibiyete götürdü. Nets'te en dikkat çeken isim 27 sayı ile oynayan Lopez olurken sadece 2 ribaund alması ise yine dikkatlerden kaçmadı.

Nuggets 89 - Thunder 114
Play-off ilk turunda eşleşmesi muhtemel iki takımın mücadelesinde mesajı veren farklı bir skorla Thunder oldu. Maç öncesi Mavs ile eşleşmeyi Thunder'a tercih ederim diye açıklama yapan Karl ve öğrencileri ince hesaplar yaparak yenilmiş olabilirler. Oklahoma'nın Dallas'ın ensesinde bulunması bunda etkili olmuştur muhtemelen. Maça dönecek olursak Oklahoma üst üste 3.galibiyetini alırken 28 sayı-7 ribaund üreten Durant takımını galibiyete taşıdı. Denver oyunun geneline bakıldığında düşük bir şut yüzdesiyle mücadele ederken, en başarılı isim 17 sayı-9 ribaund ile oynayan Gallinari oldu.

Suns 97 - Hornets 109
Play-off'un en sınırlı takımlarından biri olan Hornets için sürpriz katkıların önemi büyük. West gibi önemli bir silahını kayettikten sonra sadece Paul'un eline bakan Hornets dün gece evinde Phoenix'i mağlup etmeyi başardı ve üst üste 3.galibiyetini elde etti. Benchten gelerek 31 sayılık sürpriz bir katkıya imza atan Willie Green takımını galibiyete götüren isim olurken, Ariza 21 sayı-8 ribaund ile mücadele etti. Phoenix cephesinde ise Dudley 18 sayı-7 ribaund ile takımının en etkili ismi oldu ancak takımını galibiyete taşıyamadı.

Hawks 102 - Pacers 114
Danny Grranger'ın taşıdığı Indiana son 5 maçındaki 4.galibiyetini Hawks karşısında elde etti. Hawks sözde geri dönüş için çabalasa da bunu başaramadı. 28 sayı ile oynayan Granger takımını galibiyete taşırken, play-off'larda takımın en önemli kozlarından biri olacak olan Collison ise 16 sayı-10 asist ile başarılı bir performansa imza attı. Hawks'ta ise ilk beş rotasyonunun basketbol oynamaya niyeti yokken benchten gelen Teague 21 sayısı ile takımına katkı sağladı ancak yanında savaşan bir başka isim çıkmayınca galibiyet gelmedi.

Kings 96 - Grizzlies 101
Play-off'u garantilemek için bir galibiyete ihtiyacı olan Memphis, bu galibiyeti taraftarının önünde almayı başardı ve 5 yıl sonra play-off tablosuna ismini yazdırdı. Rudy Gay'in 1.5 aydır eksikliğine rağmen bu başarıya ulaşmaları onlar için önemli sayılabilecek bir başarı olsa gerek. Dün gece galip gelirken 27 sayı-15 ribaund ile Randolph takımı sırtlayan isim oldu. Kings cephesinde pota altında Randolph'a karşı 17 sayı-16 ribaund ile etkili olan Dalembert buna rağmen boyalı alanda Memphis2in önüne geçemeyince yenilgi kaçınılmaz oldu.

Raptors 93 - Sixers 98
Doğu'da 6. sıradaki yerini Knicks'e kaptıran Sixers play-off öncesi s.o.s vermeye başladı. Raptors karşısında maçın genelini önde götüren Sixers buna rağmen bir türlü maçı kopartamadı ve üçüncü çeyrek skorda geriye düştü. Son çeyreği çekişmeli geçen maçta Bayless'in kaçırdığı üçlük Sixers'ın galibiyetini tayin etti. Böylece Phila, Knicks'i takibini sürdürdü. 22 sayı-8 ribaund ile Brand takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Bayless ise maçı 24 sayı-8 asist ile tamamladı ancak bu performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Bucks 100 - Pistons 110
Semih'in döndüğü gecede Ersan'da sürpriz bir dönüşle dün gece Bucks formasını sırtına geçirdi. Benchten gelerek 36 dakika ile en çok oyunda kalan isimlerden biri olan Ersan 18 sayı-6 asist ile önemli bir katkıda bulundu ancak galibiyet için yeterli olmadı. Pistons'ta Wilcox 27 sayı ile bu sezonun en yüksek sayısına ulaşırken, Stuckey benchten gelip 22 sayı üretti. Milwaukee'de 31 sayı ile oynayan Jennings'de galibiyeti getiremedi. Böylelikle Detroit üst üste 2.galibiyetini aldı.

2 FARKLI FIKIR:

Steve dedi ki...

Congratulations to the Knicks on their sixth straight win and also ending their franchise-worst streak of nine straight losing seasons! Maybe they’ll be able to gain even more momentum heading into the playoffs and even pull a first-round upset!

Adsız dedi ki...

lakers'ın değil üçüncü dördüncü bile olabilme şansı var o kadar yakınlar yani