BIY AD

25 Mart 2011 Cuma

"MVP Belli: Rose"

Magic koçu Stan Van Gundy'ye göre MVP ödülünü kimin kazanacağı daha şimdiden belli: Derrick Rose. Van Gundy'nin açıklamaları şu şekilde: "MVP yarışı bitti. Medya kararını vermiş gözüküyor ve ödülü kazanan Rose olacak. Ben sadece duyduklarım ve okuduklarımdan bunu anlayabiliyorum. Rose'dan başkasının kazanacağı yönünde medyadan hiçbir şey duymadım ve okumadım. Eğer bu ödülü o almazsa bu benim için gerçek bir şok etkisi yaratacaktır."

Uzunca bir süredir Howard'ın MVP olabilmesi için bir kampanya yürüten Van Gundy sözlerine şöyle devam etmiş: "Ribaund, skor ve defansif katkı olarak Howard'ın yaptığı etkiyi yapabilen herhangi bir oyuncu göremiyorum. Bana kalırsa Rose da müthiş bir oyuncu. Onun bu ödülü alması benim için bir sorun yaratmaz, sonuçta doğunun zirvesindeler. Fakat birçok kategorideki katkılarını göz önüne aldığımda Howard'ın etkisinin daha büyük olduğunu düşünüyorum."

Spor yazarları ve yapımcıların oylarıyla belli olan MVP ödülünün sahibi için şu anda öne çıkan isimler Rose, Howard ve Lebron. Howard'ın bu seneki istatistikleri gerçekten büyüleyici ve takımı sezon başından beri tek başına sırtlıyor desek yanlış olmaz. Fakat MVP olmak için istatistikler tek başına yeterli olmuyor, takımın başarısı da çok önemli bir faktör. Bulls henüz yeni yapılanmalarının ilk senesinde çok büyük bir başarı yakaladı ve bunda aslan payı Rose'a ait. (Koç Thibodeau ve yerleştirdiği oyun anlayışını da es geçmeyelim). Ayrıca hem istatistik hem de oyun olgunluğu olarak Rose'un da kendini fazlasıyla geliştirdiğini söyleyebiliriz. Benim de MVP yarışında favorimin Rose olduğunu araya sıkıştırayım.

Hal böyleyken Van Gundy'nin, Türk futbolunun klişe olmuş (Şampiyonun çok önceden belirlendiği) yorumlarını anımsatan bu açıklamalarının gereksiz olduğunu söyleyebilirim. Oyları kullanacak kişileri etki altında bırakmayı deniyor olabilir çünkü normal sezonun bitiminin ardından oylar verilecek. Geçtiğimiz günlerde Stern'den aldığı ayarın ardından rotayı MVP yarışına çevirip yeni bir tartışma yaratmayı başarmış.

12 FARKLI FIKIR:

airness dedi ki...

Sacma sapan ve psikolojik bir aciklama. Basini "Size Rose'u secmissiniz zaten yae" diyerek etkisi altinda birakaya calisiyor. Bir nevi acitasyon gibi bir sey. Yazik.

delorean dedi ki...

Dirk ne oldu ?

Adsız dedi ki...

adam haklı beyler

kerin dedi ki...

haksız mı peki?
istatistiksel olarak veya oyundaki etkisi bakımından d.howard daha baskın değil mi?
savunmada ve hücumda yerlerde sürünün orlandonun dış oyuncularının tüm yükünü d.howard çekmiyor mu?
hala finaller için adı geçmiyor mu orlando'nun?
trade zamanında takımın tüm kimyası değişmesine rağmen chicago nun altı üstü 5 maç gerisinde değiller mi?

Adsız dedi ki...

koca batıda bir tane mvplik adam yok mu yavv?

metinalifeyyaz dedi ki...

mvp kesinlikle nowitzki olmalı. sakatlığı zamanında dallas cleveland ile yarıaş girmişti. sakatlanmasa belki spurs ile birincilik için bile savaşıyor olabilirdi dallas.

bence howard normal sezon boyu istatistiksel olarak mvp olmayı haketse de playoff zamanı düşüşe geçecektir. onda liderlik vasfı da yok malesef. ki salt istatistiklere bakacaksak kimse kusura bakmasın lebron'un emekli olmasını beklemek gerek.

Adsız dedi ki...

bence sonuna kadar haklı. dwight howard bu sezonun mvp'si olmalı kesinlikle ama rose seçilecek. çok net bir şekilde medya tarafından mvp olması gerektiği söyleniyor, deplasmanlarda bile mvp tezahüratları alıyor, bu saatten sonra seçilmeme ihtimali yok gibi birşey.

Adsız dedi ki...

gerçekten de rose'un mvp olması için bi çaba sarfedildi sanki bu sene. şimdi chicago doğuda birinci olduğu için rose mvp'yi alması gereken isim fakat daha bulls 4.yken herkes rose mvp diyordu. bunu hiç anlamamıştım yani. kendi konferansında 4. olan bi takımın lideri mvp olamaz. bundan 3 yıl önce lebron sezonu 30-8-8 gibi uçuk rakamlarla tamamlamıştı fakat takım doğuda 4. 5. gibi bişey olduğu için kaptırmıştı mvp'yi. ayrıca sayılarının çoğunu içerden bulan bi oyuncu için %44lük şut yüzdesi mvp olmak için yeterli değil bence.

Adsız dedi ki...

Sanki boş turnike atıyor adam yüzde 44 yeterli değilmiş komik olmayın beyler kıskanmayalım

drose4mvp dedi ki...

bu sene rose'dan daha çok mvpyi hak eden bir oyuncu kesinlikle yok. %44'ün nesi yeterli değil arkadaşım dalga mı geçiyorsun adam pivot mu %55-60 olacak. rose olmasaydı nowitzki daha sonra howard 4. olarak lebronu seçerdim.

Adsız dedi ki...

adsız sallamışsın, chicago ne zaman dördüncülüğe düştü bu sene mvp muhabbeti başladığından beri? atıyosunuz tutarlı atın bari.

Adsız dedi ki...

%44 diyen adsızım ben öncelikle bunu belirterek başlıyım

chicago hiç 4. olmadı diyenler var onlar hangi ligi izliyor bilmiyorum fakat all-stardan fln önce bulls, magic-heat-celtic 3lüsünn gerisinde 4. sıradaydı bi aralar ve rose mvp'nin 1 numaralı adayı demeye o zmndan beri başlamıştı insanlar.

rosu'un an itibariyle mvp'yi hakettiğini düşünüyorum ben de şu anda ama bireysel performansı yüzünden değil takımının durumu yüzünden.

"%44ün neresi yetersiz, pivot mu bu %60 la atsın" diyenlere geliyor yazımın devamı...

şimdi öncelikle bir guard için %44 kötü değil ama iyi de değil, ortalama bir yüzde. benim belirtmek isteğim sayılarının çoğunu turnike üzerinden bulan bi oyuncu için düşük olması.

mesela ray allen %44le şut atarsa çok iyi bir yüzde olur ama rose atarsa %44 le benim gözümde düşük bir yüzde olur. şimdi de nedenini açıklayayım.

tam olarak sayıları bilmediğim için
atıyorum. ray allen basketlerinin %40ını 3lük olarak %60ını 2lik olarak bulsun, rose da %10 unu 3lük %90 ını 2lik olarak bulsun. burda şu çıkıyor ray allen'ın attığı basketler ortalama olarak 2.4, rose'unkiler 2.1 sayı değerinde.

yani allen %44le şut atıyorsa sayı olarak bunu dengelemek için rose'ın %50nin üzerinde şu atması gerekir. serbest atışları fln ihmal ettim ama ne demek istediği anladığınız umuyorum...

nese baya uzun yazdım kim okur bunu bilmiyorum..