BIY AD

21 Mart 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 20.03.2011

Blazers 80 - Lakers 84
Bynum'un yokluğunda kritik bir viraja rastlayan Lakers zorlansa da geçmesini bildi. Ribaundlarda üstünlüğü rakibine vermesine rağmen boyalı alandan bulduğu skor ile o bölgedeki hakimiyetini kaybetmeyen Lakers son çeyrek Kobe'nin ağırlığını koymasıyla kazanan taraf oldu. Kobe 22 sayı ile oynarken ilk beş çıkan Odom 16 sayı-11 ribaund ile etkili bir karşılaşma çıkarttı. Batı'da 5-8 arası takımlar birbirlerine çok yakın ve şu günden sıralamanın ne olacağını kestirmek zor. Portland bu oyunla rahat bir şekilde play-off yapacaktır ancak alınan her mağlubiyet sıralamada geri düşmek ve daha zorlu takımlarla eşleşmek demek. 25 sayı ile Batum ayakta kalmaya çalıştı ancak kötü bir gece geçiren Miller'ın performansı kaybeden tarafta dikkat çekti.

Warriors 73 - Mavericks 101
Beklediğimden daha rahat bir maç çıkarttı Dallas. Bu sezon Warriors'a karşı 3. galibiyetini aldı Mavs ancak ilk iki maç ortada geçmiş en azından kolay maç olmamıştı. Dün gece tamamiyle Dallas kontrolünde geçen bir karşılaşmaydı. Üstüne Peja gibi bir ismin benchten gelerek bulduğu 5 üçlük ve 17 sayı galibiyeti de perçinledi. Play-off'larda Dallas'ın bu tip katkılara çok ihtiyacı olacak Peja'dan. Nowitzki'de 20 sayıyı bırakmış Warriors potasına. İkincilik için Lakers ile yarışıyor Dallas ancak Lakers'ın bu saatten sonra hata yapacağını tahmin etmiyorum. Golden State'in en skorer ismi de 18 sayı ile Ellis oldu. Bu galibiyet ile Dallas'ın play-off'u matematiksel olarak garantilediğini de belirtmek gerek.

Knicks 95 - Bucks 100
Sürpriz bir sonuç çıktı bu gece. Tamam Knicks son beş maçında dört yenilgi almış olabilir ama karşısındaki Bucks'tan en az 2 gömlek üstün. Üstelik rakibin aman aman bir form grafiği de yok şu dönemde. Delfino'nun 30 sayısı ile kariyer rekoru kırdığı gece de Bucks evinde Knicks'i devirdi ve play-off yarışında varlığını sürdürdü. 14 sayı-11 ribaund-9 asist ile Jennings'in triple-double'ı kaçırdığını da belirtelim. Knicks cephesinde Amare 28 şut denedi ve 25 sayı-11 ribaund ile oynadı. Benchten getirdiği kritik katkıları ile adından söz ettiren Douglas'ın da 3/13 isabetle oynaması ve gününde olmaması Knicks'in galibiyet planlarına engel oldu.

Jazz 108 - Rockets 110
Batı'da play-off yarışında bulunan ve ard arda sıralanan iki takımın mücadelesiydi. Houston iyi başlayan taraftı ve farkı çift haneli sayılara çıkarmayı başardı maçın başında ancak geri dönen Utah bizlere zevkli bir son çeyrek izletti. Houston kısaları ile oyunda söz sahibi olmaya çalışırken Utah ise uznularını kullandı çoğu hücumda. 28 sayı-11 ribaund-10 asist ile Lowry kariyerinin ilk triple-double'ını yaparken ekürisi Martin 34 sayı gönderdi Jazz potasına. Utah'ta en çok çalışan isim 35 sayı-14 ribaund üreten Millsap oldu. Jefferson ise ona 17 sayı-19 ribaund ile eşlik etti. Boyalı alanı bu kadar etkili kullanabilmelerine rağmen halen guard savunması konusunda çözüm üretememeleri kafalarda soru işareti Utah adına. Houston'un ise üst üste 4.galibiyeti olduğunu söyleyelim. İyi bir ivme yakaladılar ve 9. sıraya yerleştiler.

Raptors 95 - Thunder 93
6 maçtır kazanan ve önemli bir çıkış yakalayan Oklahoma'nın serisi tahmin edemeyeceğimiz bir maçta son buldu. Toronto ise 14 maç aradan sonra deplasmanda oynadığı bir maçı kazanmayı başardı. Oklahoma ne yaparsa yapsın sıralamada 4'ten ne yukarı çıkacak ne de aşağı inecek. Üst grup ve alt grupla aralarında belli bir maç farkı var ve kapanma ihtimalini görmüyorum pek. Toronto'da Bargnani 23 sayı üretirken, DeRozan 16 sayı-8 ribaund ile oynadı. Son topu kullanacak çeşit çeşit adam mevcutken Amir Johnson'un sonucu tayin eden basketi bulması da garip oldu. Thunder cephesinde her zamanki gibi benchten gelen Harden'ın 23 sayı ile iyi bir oyun çıkarttığını görüyoruz. Durant 20 sayı-5 ribaund üretti ancak 6/21 gibi felaket bir yüzde ile oynadı. Zaten üçlük yüzdesi de %30 lara zor dayanmış Thunder'da. Sürpriz bir yenilgi aldılar ancak bu iyi oynadıkları gerçeğini değiştirmez.

Suns 108 - Clippers 99
Suns ilginç bir şekilde her çeyrek 27 sayı kaydettiği maçta kazanan taraf olmayı bildi ve play-off yarışında önemli bir galibiyet aldı. Phoenix'i play-off'a sokabilmek için son dönemde takımını sırtlayan Nash 23 sayı-13 asist-7 ribaund ile harika bir mücadele geçirdi. Benchinden her zamanki gibi fazla fazla katkı alan Suns'ta Gortat 17 sayı-13 ribaund ile pota altında etkiliydi. Clippers'ta ise 21 sayı-11 ribaund ile Kaman başarılı bir gece geçirdi. 17 sayı ile oynayan Griffin'in gecenin belki de 1 numaralı hareketi olacak caanım basketini vermeyen hakemlere de buradan selam olsun ;)

Pistons 96 - Hawks 104
Beşinciliğini korumak için mücadele veren Hawks evinde kazanmayı hatırladı sonunda. Son iki iç saha maçını kaybederek taraftarlarını üzen Hawks takım olarak iyi oynadığı karşılaşmayı kazandı. Pistons karşısında ufak farklarla skoru hep önde götürdü ve kontrolü elinde tutmayı başardı Atlanta. 6 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaştığı Atlanta'da 18 sayı-10 ribaund-6 asist ile Horford günün en etkili performasını sergilerken, benchten gelen Zaza 9/10 serbest atış isabeti ile 13 sayıya imza attı. Pistons cephesinde ise 22 sayı-8 asist ile oynayan Stuckey galibiyeti getiremedi.

Kings 127 - Wolves 95
Kevin Love'ın sakatlanarak oyundan çıktığı mücadelede Kings kazanan taraf oldu. Love'un eksikliğinde pota altı çok sırıtan Wolves yenilgiye engel olamadı. Son çeyreğe 10 sayılık üstünlükle giren Kings son 12 dakikada abartarak rakip potaya 42 sayı gönderdi ve farklı bir galibiyete imza attı. Love'un yokluğunda pota altındaki madeni işleyen de 26 sayı-17 ribaund ile oynayan Dalembert oldu. Thornton ise 23 sayı-9 ribaund-8 asist ile galibiyete katkı sağladı. 22 sayı ile oynayan Ridnour biraz olsun mücadele etmeye çalıştı ancak ana silahlarının ikinci devredeki eksikliği pahalıya patladı Wolves cephesinde.

Nets 92 - Wizards 98
Wizards zorlu bir mücadele sonunda Nets'i geçmeyi başardı. Deron'un sakatlığından dolayı forma giyememesi elbette seyir zevkini düşüren noktaydı ancak yerine ilk beş çıkan Farmar'ın 10 sayı-17 asist(!) ile kariyer rekorunu kırarak şaka gibi bir performans sergilemesi şaşırttı. Tabi onun bu güzelim performansı galibiyetle noktalanmadı. 26 sayı-8 asist ile başarılı bir maç çıkartan Wall takımına galibiyeti getirdi. Nets bir ara farkı 15'in üstüne dahi çıkartmıştı ancak rakibin geri dönüşüne engel olamadılar.

1 FARKLI FIKIR:

GrandVizier dedi ki...

Dallas golden state macına rahat oldu demişsin de maçı izlememişsin herhalde,3.periyot goldenstate geri geldi,maç kafa kafaya geldi,4.periyotun başındaki seriyle kazandı dallas.