BIY AD

24 Mart 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 23.03.2011

Spurs 112 - Nuggets 115
Son dönemin en formda takımlarından olan Denver bu sezon üç maçta da boyun eğdiği rakibini Pepsi Center'da geçmeyi bildi. Maçın geneli skor olarak Spurs üstünlüğünde geçmesine rağmen son çeyrek performansı ile galibiyete uzanan Denver oldu. Özellikle benchten fazlasıyla verimli katkı alan Denver'da Harrington 27 sayı ile takımının en skoreri olurken, Felton 18 sayı-8 asist ile mücadele etti. Spurs'te Duncan'ın yokluğunda pota altında önemli bir bitiricinin olmaması dikkat çeken noktaydı. Benchten gelen Neal 25 sayısı ile etkili oldu ancak mağlubiyeti engelleyemedi.

Magic 111 - Knicks 99
Takastan sonra daha ileriye gitmek yerine geri viteste takılan Knicks Orlando karşısında üst üste 4.kez sahadan yenik ayrıldı. Üstelik bu mağlubiyet ile beraber Knicks %50 galibiyet yüzdesinin altına düştü. Maçtan önce Hidayet'e yönelik açıklamaları ile dikkat çeken Melo, herhalde Hidayet hakkında bilgi sahibi olmuştur bu gece boyunca. Maçı 16 sayı-11 ribaund-4 asist ile tamamladı Hidayet. Orlando'da 33 sayı-11 ribaund-3 blok ile Howard takımını taşıyan isimdi. 24 sayı-9 asist ile Melo'nun sonunda iyi bir performansına tanık olduk son bir haftadır bunu göremiyorduk. Ancak Amare'deki düşüş ile beraber hayli sıkıntılı durumlara doğru gidiyor Knicks. Biraz daha kasarsalar son sıraya kadar gerileyebilirler.

Grizzlies 90 - Celtics 87
Memphis'in play-off'u ne hırsla istediği ve Celtics'in pota altı zaafiyetinin gözle görülebildiği bir maçtı. Deplasmanda Celtics2i iyi savunma ile geçmek hayli önemli Memphis için. Daha bugün blog'da konusu geçmiş, bu sezon Doğu'da liderlik oldukça önemli ancak Celtics ağır bir yara aldı bu mağlubiyet ile beraber. Boyalı alandan tam 52 sayı üreten Memphis'te 11 sayı-11 ribaund ile Gasol etkili olurkeN, Randolph 13 sayı kaydetti. Celtics cephesinde ise Pierce'nin 22 sayısı galibiyete yetmedi. Bu arada Celtics gibi bir takımın son şutları böylesine zorlama kullanması da ciddi bir soru işareti.

Heat 100 - Pistons 94
Deplasmanda Pistons'a konuk olan Miami zorlansa da galibiyete ulaşmayı başaran taraf oldu. Mücadelenin çoğunu geride götüren Heat 27-13'lük müthiş son çeyrek performansıyla rakibini geçmeyi bildi. Son çeyrek 15-0'lık seri yaptığını da belirtelim Miami'nin. Wade 24 sayı üretirken, Bosh ise 23 sayı-7 ribaund ile galibiyete katkı sağladı. Pistons cephesinde ise Hamilton'un 27 sayı ile oynarken, çaylak Monroe 14 sayı-12 ribaund ile mücadeleyi tamamladı. Heat üst üste 3.galibiyetini aldı ancak neye yarar. Bir haftalık kötü gidişle zirveden kopan Heat'in sezonu nerede noktalayacağı da merak konusu.

Hawks 100 - Sixers 105
Son 10 maçta 7.yenilgisini alan Hawks'ın kötü gidişi devam ediyor. Sixers ise yavaştan Atlanta'ya yaklaşmış durumda tabloda. 2.5 maç kalan maç sayısı için ciddi bir rakam ancak Hawks'ın kötü gidişi ile Sixers bir sürpriz daha yapıp Doğu'da ilk beş takım arasına kapak bile atabilir. Skorun yine paylaşıldığı Sixers'ta en skorer isim 17 sayıyla Williams oldu. Iguodala ise 15 sayı-5 ribaund-4 asist ile galibiyete önemli bit katkı sağladı. Hawks cephesinde 33 sayı-12 ribaund ile Smith öne çıkmış olsa da takımda en çok kazanan isim olan Joe Johnson yine yokları oynadı.

Jazz 94 - Thunder 106
Sürpriz Toronto yenilgisi sonrası galibiyet serisi sonlanan Oklahoma evinde Utah'ı kontrolünde tuttuğu oyun sonucunda geçmeyi bildi. 31 sayı-5 asist ile Westbrook takımını sırtlayan isim olurken, Durant 29 sayılık katkı sağladı. Utah cephesinde ise 32 sayı-12 ribaund üreten Jefferson mağlubiyete engel olamadı. Utah'ın artık lige havlu attığını söyleyebiliriz. Sezonun bitimine 10 maç kala Memphis ile aradaki maç farkı 4'e çıktı ve Utah'ın play-off yapması mucizelere kaldı.
Pacers 111 - Bobcats 88
Indiana play-off için çok kritik bir galibiyet aldı Bobcats deplasmanında. Sezonun bitimine kısa bir süre kala Bobcats deplasmanında önemli bir maça çıkan Pacers kazanan taraf olmayı bildi ve aradaki maç farkını 3'e çıkarttı. Üçüncü çeyrek yakaladığı seri ile rakibini oyundan düşüren Pacers ikinci devredeki etkili oyunu ile galibiyete yürümeyi bildi. Granger 33 sayı ile takımı sırtlarken, Hansbrough 24 sayı üretti. Bobcats cephesinde ise pota altında Kwame 16 sayı-9 ribaund ile etkili olan isimdi.

Warriors 112 - Rockets 131
Memphis her ne kadar kazanmayı sürdürse de takibinde olan Houston galibiyetlerine devam ediyor. Evinde Warriors'u ağırlayan Rockets savunmanın neredeyse sıfır olduğu maçta galip gelmeyi bildi ve Memphis'i inatla takibini sürdürdü. 34 sayı üreten Martin'in yanı sıra, 13 sayı-14 ribaund-11 asist ile Hayes kariyerinin ilk triple-double'ını gerçekleştirdi. Golden State tarafında ise Wright'ın 34 sayısı galibiyete yetmedi.

Raptors 106 - Suns 114
Phoenix'te play-off takibini sürdüren takımlardan biri. Hızlı tempoda oynayan Raptors karşısında galibiyete kısaları sayesinde ulaşmayı başardı Phoenix. Nash 16 sayı-8 asist üretirken, benchten gelen Brooks 25 sayı-8 asist ile oynadı ve galibiyeti getiren isimler oldular. Toronto'yu oyun içinde tutan isim her zamanki gibi Bargnani olurken 27 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Wizards 119 - Clippers 127
Gecenin en çekişmeli maçında Wizards ikinci deplasman galibiyetine çok yaklaştı ancak Gordon'un mucize üçlüğü buna engel oldu. 2 uzatma sonunda Clippers galibiyete uzanan taraf olmayı başardı. Çaylaklar konusunda ligin en hünerli iki çaylağının karşılaşmasında da gülen taraf Clippers'lı Griffin oldu. 33 sayı-17 ribaund-10 asist ile triple-double yaptı Griffin. John Wall ise 32 sayı-10 asist ile mücadele etti. Maçı 2. uzatmaya taşıyan basketi bulan Gordon 32 sayı ile katkı verirken, Wizards cephesinde Crawford 25 sayı-10 asist ile oynadı.

Kings 97 - Bucks 80
Bucks'un sağı solu belli olmuyor. Yeri geliyor beklenmedik bir galibiyet alarak herkesi şaşırtıyor yeri geliyor kazanması beklenen bir maçı kaybetmeyi başarıyor. Play-off yarışında olan bir takımın evinde ligden çoktan kopmuş bir Kings'e karşı kaybetmesinin izahı olamaz. Son dönemin formda ismi olan Delfino 30 sayısı ile takımını sırtladı ancak galibiyete ulaşamadı. Kings cephesinde ise Evans'ın sakatlığından sonra istatistiklerini yükselten ikili yine sahnedeydi. Thronton 27 sayı üretirken, Udrih 25 sayı ile oynayarak galibiyeti getirdi.

Nets 98 - Cavaliers 94
Doğu'nun alt sıralarındaki iki takımın mücadelesinden Nets galip ayrıldı. Maçı Lopez'in basketi ile uzatmaya taşıyan Nets bu bölümdeki etkili performansıyla sonuca gitmeyi bildi. Humpries'in müthiş formu devam ederken, dün gece 18 sayı-23 ribaund ile müthiş bir karşılaşma çıkartarak galibiyetin baş mimarı oldu. Boyalı alanda oldukça etkili olan ve bu bölgede hücum konusunda Nets'e büyük bir üstünlük sağlayan Cavaliers'ta ise Hickson'un 17 sayı-17 ribaundu galibiyet için yeterli olmadı.

7 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Phoenix macinin sonucu yanlis yazilmis

the great shot dedi ki...

Melo Hido hakkında neler demiş?

Adsız dedi ki...

melo ne demiş hidayet hakkında?

...S.f.R... dedi ki...

Melo ne söylemişti Hido İçin???

...S.f.R... dedi ki...

Roportaj da "Görünüşe göre Hidayeti bugün ben savunacağım onun hakkında yabancı olması dışında başka bir şey bilmiyorum. Onun iyi şutör ve atletik olmadığını varsayıyorum. Bu benim rakip üzerindeki olağan keşfim" diye bir açıklama yapmış devamında Hidayetle karşılaşması konusunda da " Yabancı oyuncular çok aldatıcı olabiliyorlar onları geçtiğini düşünüyorsun çünkü onlardan daha hızlısınız ve genel olarak baskette daha iyisiniz daha sonra yerde kıvranmaya başlıyorlar ve kendilerini daha iyi hissetmeleri için o tuhaf spreye ihtiyaç duyuyorlar cidden hücum olmadığı zaman bu oyuncuların yanında nefes alamıyorum" açıklamasını yapmış açıklamaları da başka bir siteden okudum. Bu vücudu fazla beyni az gelişmiş arkadaşa Hido gereken cevabı saha da vermiş 16 Sayı 11 Ribaund 4 Asist

...S.f.R... dedi ki...

Özetlerdeki son pozisyonda Hedonun carmeloyu bakkala gönderdikten sonra attığı üçlük sonrası carmelonun yüz ifadesi gerçekten çok anlamlı olmuş. Gereken cevabıda almış sanırım :)

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Merakla bekliyoruz ne söylemişse :D
Çabuk olun ama konyalıportlandlılar. Millet olarak severiz polemikleri.