BIY AD

30 Nisan 2010 Cuma

30 Nisan Playoff Programı

1 Mayıs Cumartesi 02:00 / Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks
1 Mayıs Cumartesi 04:30 (NTV) / Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder
1 Mayıs Cumartesi 05:00 (NBA TV) / Denver Nuggets - Utah Jazz


Yazmayı unutmuşum. NBA Stüdyo gece 03:00'a koyulmuş. Bir hayli ilginç yani. Başka saat bulunamaz mıydı mesela koca haftasonunda?

Gecenin en ilgi çekici maçı esasında Hawks - Bucks bana göre. Nedeni çok kaliteli bir basketbol oynanması değil tabii, sürpriz ihtimali... Beşinci maçı yeni izleme fırsatım oldu. Bucks mükemmel şut atarak geldi buraya kadar, çok formdalar, iyi savunma yapıyorlar. Bunun üzenine Hawks'un bomboş atışları değerlendirememesi eklendi. Özellikle son maçın son 5 dakikasında rahat pozisyonları harcamış resmen Hawks. Yine maçın yakın geçmesini bekliyorum ama boyalı alandan hiç sayı üretemeyen Bucks'ın da yarı finale kalması bana göre hala sürpriz olacaktır. Ancak Hawks yine kritik yerlerde aptalca hatalar yapacak ve bomboş pozisyonları değerlendiremeyecek, kısacası Hawks "Ben istemiyorum sen geç turu" diyecek, işte o zaman turu atlar Bucks. Tamam Bucks'ın yaptığı savunmayı küçümsemiyorum, Bogut'suz belki hücumları düştü ama hala savunmadaki sertliklerini koruyorlar. Yine de dış şutla bir yere kadar gider bu iş, en azından tarihe baktığımızda bunu görüyoruz hep. Belki kimse şaşırmayacak şu noktada Hawks'un elenmesine ama ben o grupta olmayacağım. Zaten Hawks şu Bucks'a elenirse Woodson'ın basın toplantısında direk istifasını açıklaması gerekli diye düşünüyorum. Ayrıca Bucks kazanacaksa da inşallah yine Ersan'ın parmağı olur bu işte, önceki maçtaki çabaları, savaşçılığı harikaydı...

Nene oynamıyor bugün. Deplasmandaki iki maçta zaten yokları oynamıştı, savunmada ise Petro ile Andersen ondan daha iyiler. Belirtmeme gerek yok ama özellikle de Chris Andersen bu konuda çok farklı. İçeri girecek oyuncuları bir kez daha düşünmeye itiyor. İki takımda da sakatlar var. Nuggets da Utah gibi kenetlenecek gibi duruyor. Saçma sapan hücum fauller yaparak kendisini zora sokan Carmelo biraz kontrollü olabilirse ve kendini bulma sinyalleri veren Billups ile beraber bu seriyi çevirebilirler. Afflalo - Billups ikilisinin de Deron'ı biraz yavaşlatması gerekiyor tabii. İnanılmaz oynuyor Deron.

Thunder'ın Lakers'a 2-2 döneceğine neredeyse emindim ama bugün 3-3'ten aynı derecede emin değilim. Neden? Çünkü bu bir "var mısın yok musun" maçı. Thunder kaybettiği zaman sezonu sona erecek. Gençlik ateşi, enerji, seyirci desteği bunlar hepsi güzel ama baskıyı kaldırmak, eller titrerken o şutlarda isabeti bulmak başka birşey. Önceki 2 maçta Thunder'ı favori görsem de bu sefer %50'den biraz daha düşük ihtimal bence kazanmaları. Thunder en sempatiyle baktığım takımların başında geliyor fakat son maçta Bynum'ı ve özellikle de Gasol'ü kullanmayı akıl eden Lakers, Thunder'a karşı çözümü bulmuş gibi duruyor. Boyalı alanda fazlasıyla üstünler. Yeter ki iki uzunu beslemeyi, onlara top indirmeyi unutmasınlar. Bu avantaj ve tecrübe sayesinde ibre biraz Lakers lehine dönmüş durumda.

3 FARKLI FIKIR:

KskHyTr dedi ki...

En güzel maçta yine kaldıkmı atdhe.com a

Bitcoin Türk dedi ki...

İnşallah Thunder kazanır.

KskHyTr dedi ki...

Ersan 5. maçı bucks a kazandırmasının ödülünü(maç sonundaki kritik sayılar ve hücum ribaundları) 6.maçta sadece 15 dakika süre bularak ve maç sonu hiç oyuna alınmayarak aldı... Gerçekten yazık...Çavuş Skiles a ve annesine sevgilerimi yolluyorum buradan...