BIY AD

26 Nisan 2010 Pazartesi

Celtics - Heat Serisi 4. Maç (92 - 101) (Tek Kelimeyle: Wade)

Aslında dün akşam maç bittiği anda direk olarak bu adamın fotoğraflarını koysam yeterdi ama birkaç şey de yazmak gerek. Pazartesi en yoğun günüm olduğundan dolayı geç ve kısa bir yazı olacak. En baştan Wade'in 46 sayı attığını ama bunun herhangi bir 46 sayılık performanstan çok farklı ve özel olduğunu söylemeliyim.

Fotoğrafta gördüğünüz Wade, maça üçlüklerle başlayan Q-Rich'ten skor üretme görevini devralınca Heat öne fırladı. Wade'i tetikleyen şey Celtics'in top kayıplarıydı. Hızlı hücumlarla bol bol sayı buldu Heat. Celtics de haliyle skor üretmekte zorlanınca Heat öne fırladı ve çeyreği 31-18 önde kapadı. Bu çeyrekte Wade 14, Q-Rich 13 sayı attı.

İkinci çeyrekte Wade kenardayken Beasley ve Joel Anthony sayesine farkı korumayı başaran Heat, Celtics'in savunması kademe atlayınca teklemeye başladı. Üstelik bu Wade oyuna girdikten sonra gerçekleşti. Buradan pek fazla detay veremiyorum çünkü arada 2-3 kere internetim kesildi, çeyrek sonunda fark 6'ya inmişti: 49-43.

Üçüncü çeyrekte Rondo oyuna ağırlığını koyunca ve Allen-Garnett-Pierce üçlüsü dışardan şutlarında isabet bulunca Heat defansı çaresiz kaldı. Heat'te de Wade ve biraz Q-Rich hariç hiç kimse şut sokamayınca Celtics 18 civarı farktan geri gelerek öne geçti: 64-62. İşte bu noktadan sonra Wade çıldırdı. Hem de ne çıldırmak. Önce Ray Allen'dan kurtulup Garnett'in üzerinden harika bir smaç vurdu. Garnett bloklamaya yeltenmedi bile havada karar değiştirerek. Bu smaçla maçı beraberliğe getirdi ancak Rondo'nun bu çeyrekte neredeyse her kararı doğru olduğu için bu Celtics'i 7 sayı kadar öne taşıdı. Wade maçtaki ilk üçlüğünü bu noktada attı. Kaldırıp attı sanki kendisi için çok normal birşeymiş gibi. Bilmeyenler için Wade ortalamanın altında, hatta kötü bir üçlükçüdür. Bu noktada yaptığı bir hatayı söylemeden edemeyeceğim. Bu üçlüğü, çeyreğin bitimine 25 saniye kala top Heat'e geçtikten sonraki pozisyonda, çeyreğin bitimine 14 saniye kala attı. Sonuna kadar süreyi kullanmalıydı. Nitekim Pierce gelip bir önceki maçta attığına benzer bir şekilde uzak mesafeli ikiliği gönderdi Heat potasına: 77-71.

Son çeyreğin başlamasıyla beraber gördük ki, Space Jam usulü Wade, Kobe'nin ruhunu (en azından sezon başındaki Kobe'nin ruhunu) çalmış. Uzak mesafeli ikilikler, üçlükler yağdı Celtics potasına. Birebir Allen'dan sıyrılarak, perde kullanarak, savumacısı dibindeyken kaldırıp atarak... Her şekilde isabetli bir şekilde şutu gönderdi Celtics potasına Wade. Gerçekten inanılmazdı. 6 dakikalık bir süre içerisinde Heat'in 21 sayısının 18'ine imza attı. Üçüncü çeyrek biterken attılığı basketi de saydığımızda yaklaşık 7 dakikalık bir dönemde Heat'in attığı 24 sayının 21'ini o üretti. Hatta yanılmıyorsam arada Chalmers'ın attığı üçlüğün de asistini o yaptı ama emin değilim. 94 - 85'lik skorla öne taşıdı Heat'i Wade. Bu noktadan sonra Flash'e ikili sıkıştırma getirmeye başladı Celtics ve Heat'te takke düştü kel göründü. Wade her topu elinden çıkarmak zorunda kaldı. Sayıya giden her yol Wade'den geçerken, o denklemin dışında kalınca Heat çöktü. Q-Rich - Chalmers - Haslem Miami adına şutları değerlendiremezken, Celtics ardı ardına bulduğu üçlüklerle (birini Rondo attı hatta) Heat'i yakaladı: 96 - 92.

Ancak bu noktada 1000 maçta 7 kere bile gerçekleşmeyecek bir olay gerçekleşti: Ray Allen 2 kere gittiği serbest atış çizgisinde üst üste 3 atışını kaçırdı. 1000'de 7'yi sallamadım bu arada, Allen'ın serbest atış yüzdesi ile ufak bir hesap yapınca çıkıyor 3 tane üst üste kaçırma ihtimali... Bunun üzerine Heat hücumunda, Beasley çok kritik bir hücum ribaundu ile sayıyı buldu. Ardından Garnett de kendisine yapılan faulde 2'de 0 atınca maçı Heat kazanmış oldu: 101 - 92.

Ama gelmiş geçmiş en sıcak, en inanılmaz, en sapık, en durdurulmaz 6 dakikalık dilimlerden birini oynayan Wade'in yaptıkları anlatılmaz yaşanır. Şu maçı edinip izlemeniz lazım eğer kaçırdıysanız. Son çeyrekte zaten skor şu şekildeydi: Heat 30 (Wade 19), Celtics 15... Seride durum 3-1'e geldi ama hala Celtics'in turu atlayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ta ki bu sapık adam The Garden'da durumu 3-2 yapana kadar...

Wade: 16/24 (sapık) saha içi ve 5/7 üçlük isabetiyle 46 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 2 top çalma ve kadı kızı örneği 6 top kaybı
Q-Rich: 7/14 saha içi, 4/6 üçlük isabetiyle 20 sayı, 7 ribaund, 3 top çalma. Heat'te ilk defa Wade harici bir oyuncu Celtics'e karşı 20'li sayılara çıktı.

Rondo: 9/17 saha içi, 2/3 üçlük (biri süre dolarken) isabetiyle 23 sayı, 4 ribaund, 9 asist ve 2 top çalma


2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

wade bir ara hakikaten alev aldı ki normalde yüzdeli atamadığı üçlükleri 5/7 isabet oranıyla atması inanılmazdı. eğer miami de kalırsa yanına da bosh ya da amare ikilisinden birisini getirebilirlerse; seneye çok daha iyi işler yapabilirler takım olarak. şu miami'yi playoff a sokması bile çok büyük başarı wade'in.

Adsız dedi ki...

çok büyük oyuncu bu adam..siyahlar bir başka oynuyo bu oyunu..hayran olmamak elde değil..