BIY AD

27 Nisan 2010 Salı

Bucks - Hawks Serisi 4. Maç (111 - 104)


Muhtemel 2009 Heat-Hawks serisi ile karşı karşıyayız. Bu seriden bir şey olmayacağını bir kez daha gördük açıkçası. Bogutsuz Milwaukee, Atlanta gibi tam kadro(!) bir takıma iki maçı da zindan ediyorsa, kusura bakmayın da, Ersan olsa bile izlenmez o maçlar. Şu ana kadar 4 maç izledik. Dördü de birbirinden sıkıcıydı. Rekabetin “R” sinden eser yok, her maç baştan kopuyor. Kendini “Jordan” sanan bir çaylak serinin kaderini değiştiriyor. Jennings’e dünkü maçtan dolayı laf edemem; ama genel olarak öyle takılıyor.

Atlanta böyle komple bir kadro iken sıkıntı nerede o zaman? Bir; bu takım deplasmanlardan öyle böyle korkmuyor. Tüm oyuncuların dizlerinin bağı çözülüveriyor. Deplasman diye tabir ettiğimiz yer de Milwaukee. Hani bir Portland, bir San Antonio olsa anlaşılabilir; ama Milwaukee seyircisi çoktan teslim bayrağını çekmiş. Bu takımla birinci turdan ötesinin hayal olduğunun farkında. Ona rağmen Atlanta’dan eser yok. Bu tur için ev sahibi avantajı onlarda. Rahat rahat geçerler üst tura; fakat bir sonraki turda “Amway Arena” da ne yapacak bu takım peki? Karşısında kapı gibi Howard ve de kariyerinin en olgun basketbolunu oynayan Nelson’ı görünce bu takım kilitlenecek kesinlikle. Ben bu turu geçtim de bir üst tur için, hatta o turdaki bir maç için bile zafere hiç ihtimal vermiyorum. Maçın sonunda bu durumu Jamal Crawford’a da sormuşlar. Cevabı ise şöyle olmuş yıldız oyuncunun: “Neden böyle oynadığımızı keşke bilebilsem; ama bir türlü işin içinden çıkamıyorum. Resmen iki farklı takım gibiyiz. Evimizde çok iyi oynuyouz, seyirciyi tatmin ediyoru; fakat her maçı da evde oynayamazsınız. Bunu çözmemiz lazım. Aksi takdirde şampiyon olmamız çok zor.” Gerekli cevabı zaten Crawford vermiş bana kalırsa.

Gelelim ikinci soruna. Bibby hala eski dönemini mumla aratıyor. Dün gece çizginin gerisinden 7 şutunda 5 isabet buldu, ona sözüm yok ;ama maçın genelinde o kadar kopuktu ki. Yani takım arkadaşlarına gözü kapalı 10 asist yapabilecek bir seride olmasına rağmen tüm maçta ya 3 ya 4 asist yapıyor. Geri kalan sürede etliye sütlüye karışmıyor. Atlanta takımı eğer sadece üçlük tehdidi olan bir guard arasaydı, D-League’den bile bu görev için bir sürü aday bulabilirlerdi. Şu an Fisher neyse, Bibby o takım için. Resmen Woodson bile ona şu an fazla kontrat gözüyle bakıyor. Bucks takımın şu anda iki kilit skoreri var: Salmons ve Jennings. Bunlar da iki oyuncunun savunmasında. Onlarda Joe Johnson ve Mike Bibby. İşte bu nedenle o iki pozisyonda tıkır tıkır işlemeli ki, Bucks’ın skorerleri sussun. Eğer onlar susarsa, takım sadece Delfino’ya bakacak ve o da Josh Smith’in savunmasında olunca zaten çok şey bekleyemezsiniz ondan da.

Son çeyrekte özellikle Josh Smith ve Joe Johnson’ın ekstra katkısıyla maç çevrilebilecek boyuta geldi; ama dün gece serbest atış çizgisinde harikalar yaratan bir takım vardı karşılarında. Milwaukee toplamda 32 kere gittiği serbest atış çizgisinde 28 sayı üretti. Zaten takım olarak şut performanslarının zirvesindeydiler. Toplamda 69 şutta 38 isabet bularak %55.1 gibi onlar için akıl almaz bir yüzdeyle oynadılar. Özellikjle bunda Jennings’in ipin ucunu kaçırmamasının büyük etkisi vardı. Gerçi yine çok zor şutlara kalkıştı; fakat bu sefer isabet bulabildi bu şut denemelerinde. İlk iki çeyrek başa baş giden maç, özellikle ilk yarının sonlarına doğru ve 3. çeyrekte koptu. O dakikadan sonra maçın dönmeyeceği o kadar belli oldu ki.

İkinci yarıda Gazuric’ten ekstra bir katkı geldi. Özellikle Johnson’ı bloklamasının ardından attığı zor şutla isabeti bularak takımının son çeyreğe 85-74 önde girmesini sağladı. Son çeyrekte ritmini hiç kaybetmeyen Bucks maçın bitimine 3:56 kala Delfino’nun üçlüğüyle skoru 97-88’e taşıdı. 2 dakika kala ise Atlanta Horford ve Johnson’ın basketleriyle farkı 5’e indirsede Salmons bu dakikadan sonra kullandığı 8 serbest atışı da sayıya çevirince Atlanta adına hiç umut kalmadı ve maçı da 111-104 kaybettiler.

Performansları bir başlık altında toplayacak olursak Jennings (9/16) 23 sayı, 6 asist, 4 ribaund; Delfino ( 6/8 üçlük) 22 sayı, 4 ribaund, 3 asist; Salmons (6/9) 22 sayı, 3 asist ve Ersan ise (3/6) 11 sayı ve 5 ribaundla tamamladı maçı. Atlanta cephesinde ise Josh Smith (7/11) 20 sayı, 9 ribaund, 2 top çalma; Joe Johnson (22/11) 29 sayı, 9 asist, 4 ribaund ve Crawford yine kenardan gelerek (6/12) 21 sayılık katkı verdi takımına. Bu seri, Milwaukee 5. Maçtan bir galibiyet koparmadığı sürece yedinci maça gidecek gibi gözüküyor; ama başta dediğim gibi yine Atlanta’nın turu geçmesi yüksek ihtimal. İşin geri kalan kısmında ise işler Hawks adına açıkçası hiç mi hiç iyi gözükmüyor.

2 FARKLI FIKIR:

Major dedi ki...

crawford'a bak şampiyon olmamız çok zor demiş =))))))))))

Unknown dedi ki...

gerçekten güzel yazı olmus...genel düşüncelerinle gerekse yazı çok iyi =)