BIY AD

27 Nisan 2010 Salı

Kardeş Gasol: Pau, 2010 Dünya Şampiyonası'na Gelmez

Mali'de gördüm. Grizzlies'in bu sezon çıkış gösteren İspanyol pivotu Marc Gasol, kendisinin sakatlıklardan kurtulup 2010'da milli takımda görev alacağını açıklarken, bizlerin canını sıkan bir haber verdi: Pau Gasol %99 Türkiye'deki 2010 Dünya Şampiyonası'na gelmiyor. Marc'ın açıklamaları şu şekilde: "Playofflar'da erken elenseler bile Pau Gasol'ün affını isteyeceğine dair şüphem yok. 2005 Avrupa Basketbol Şampiyonası hariç yazları 12-13 yıldır milli takıma gidiyor. Artık dinlenip enerjisini toplama vakti geldi. Artık sadece 82 maç değil, bunun üzerine playofflar'da da oynuyor, toplam 100 maçu buluyor ve bunun etkilerini oyuncular hissediyor. İnsanların bunu kabul etmesi gerek ve onu sevdikleri için kabul edeceklerdir zaten. Biz de onsuz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağı, farklı ve güzel bir tecrübe olacak"

"Bir ihtimal Gasol gelebilir mi?" diye düşünmek istiyorum ama Marc'ın açıklamaları Pau'nun düşüncelerini yansıtıyor birebir. Sadece baştan ortam yumuşatma ve beklentileri sıfırlama amaçlı Pau'nun yerine Marc'ın ağzından yapılmış gibi... O yüzden Pau'nun gelme ihtimali yok gibi birşey herhalde.

Ginobili yok, Pau Gasol yok, LeBron, Wade ve Tony Parker %90 yoklar. Eeee kim var? Biz de geçtiğimiz sene Eurobasket'e yıldız büyük çoğunluğu gitmemişken memnun olmuştuk 2010'da gelecekler diye. Şansımıza mı küselim ne yapalım?

13 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

carmelo'da evleniyormuş yaz sonunda haliyle o da yok.

Adsız dedi ki...

Lebron ve Wade neden yoklar ki :S

Adsız dedi ki...

carmelo da olmayacak okuduğum kadarıyla, kobe yine büyük ihtimalle gelmez bu sakatlık problemleri arasında. bu gidişata bakarsak pek keyifli bir turnuva olmayabilir; en azından yıldız oyuncu sayısı bakımından.

Adsız dedi ki...

Bir ekstra kötü haberde benden olsun bugün yabancı bir blogda gördüm Howard'da gelmiyor o da lebron gibi film çekecekmiş yazın.

Bu gidişle Kobe'de gelmeyecek daha şimdiden aşırı yıpranmış durumda zira.

Bu arada Sabonis'in arkdaşı blogunda alıntı olduğunu belirtmemiş ama Pau haberi Murat Muratanoğlu'nun sitesi www.basketbolseverler.com'dan.

Adsız dedi ki...

ABD takımı yine gençlere kalacak bu gidişle. Fakat bence ateşli şimşek gibi çakan genç bir kadro çok daha başlarılı olabilir. Şöyle bir beşe kim karşı koyabilir; Westbrook(Evans)-Roy(Rose)-Durant(Granger)-Aldridge(Lee)-Bynum(Lopez)

Adsız dedi ki...

en rahat pozisyon pg herhalde daha brooks, williams, curry ve rondo var çağırılırlarsa hayır demeyeceklerini bildiğimiz. Hangisi olsa izlenir. Ama bir kobe'nin yeri dolar mı hayır.

Adsız dedi ki...

bence hazır mehmet de yokken hidayet de gelmesin. mehmetin gelmeyişine zerre üzülmedim. hayır, hainleri istemiyoruz yaklaşımı değil bu, mehmeti en çok sevenlerden biriyim. ama açıkça görülüyor ki milli turnuvalar tam anlamıyla fiyaskodur. 1 takım bile tam kadro olmayacak. olmuşken takımlar genç veya ikinci takımlarıyla gelsinler. bu turnuvayı kazanan dünyanın en iyisi filan da olmayacak. zaten milli maçları, 12 dev adam projesini çok suni ve gereksiz bulurum. euroleague gibi üst düzey ve nba gibi şaşalı organizasyonlar dururken bu turnuvayı zoraki taip edeceğim.

Çağrı dedi ki...

Hepsinin suçlusu 2 yılda 1 avrupa şampiyonası amerika şampiyonası vs düzenlenmesindedir .. Bu kadar çok sık turnuva düzenlersen adamlar haliyle mızmızlık ederler .. Futbol gibi 4 yılda bir olmalı avrupa şampiyonaları ...

Adsız dedi ki...

yazık oldu bizim kombinlere. Nasıl da kalmaz! diye hevesle ilk günden almıştım.

Zenana dedi ki...

vay tüm yıldızların 2010 yazı dinlenesi tuttu...

KskHyTr dedi ki...

Aha buraya yazıyom tam kadro bir fransa dağıtır bu turnuvayı:)

Mustafa Şimşek dedi ki...

Gelmesinler bence, bunların hepsi olası rakiplerimiz, hepsi yedek kadrolarla çıksınlar, biz de şampiyon olalım :P

Unknown dedi ki...

cagri hakli, hemen hemen her sene buyuk birt turnuva var, adamlar zaten en az 82 mac oynuyor, sende olsa sende gelmezsin. vatan millet hikaye, varsa bi bizde var zaten...