BIY AD

25 Nisan 2010 Pazar

Spoelstra: Suçlu Benim

Şu anda 4. maçı oynanan Celtics - Heat serisinin 3. maçında Heat'in 2 sayıyla yenilmesinin nedenini şurada açıklamıştım. Heat'in bir faul hakkı olmasına rağmen, Dorell Wright faul yapmamıştı Pierce'a, direk olarak savunmayı tercih etmişti.

Eric Spoelstra yaptığı açıklamada "Faul yapmama kararı benimdi. Takım olarak savunma felsefimizde bu pozisyonlarda faul yapmak yok. Ayrıca Pierce'ın kullandığı hücumu düşününce, zaten Dorell'in onu başka türlü durdurması zordu." demiş.

3 sayı öndeyken, rakibe taktik faul yapmamayı hadi anlayabiliyorum. Fakat faul hakkı varken rakibin 15 saniyede oturmuş bir hücum kullanma ihtimalini 3-4 saniyede dengesiz bir atış kullanma ihtimaline tercih etmenin hiçbir mantıklı açıklaması yok bana göre. Bir de Dorell faul yapmak istese nasıl daha zor olacaktı ki Pierce'ı savunmak acaba? Vallahi anlamadım...

5 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

çoluk çocuğa takımı teslim edersen olacağı bu.

Unknown dedi ki...

Sıçtı sıvıyor bir de üstüne..Salak adam o maçı kazanmış olsa 2*2 ydi seri şimdi. neyi kaybettiğini farkında değil sanırım..

ThePlaymaker dedi ki...

bu hatasina ragmen spoelestra gercekten iyi bir koc..sezon boyunca miaminin wade ve birazda beasley elle tutulur oyuncu olmamasina ragmen takimi iyi yonetti.ozellike savunma kisminda ligin en iyi takimlarinda biri.2-2 olucak diyen arkadasa da katilmiyorum.cuma gunku maci kazansaydi bu maci alamazdi.yani her turlu boston gecerdi bu turu.

Ihsahn dedi ki...

Özrü kabahatinden büyük derler ya herhalde öyle bir durum bu da. Ayrıca hiç böyle bi takım felsefesi duymamıştım. "Biz saati görmemişiz ya" demek zor gelmiş bence.

Sheed dedi ki...

oha! belki anlam çeviride kaybolmuştur dedim, kontrol ettim, cidden böyle demiş..

nasıl pierce'ın hücumu wright'ı çaresiz bırakır kaymakam? aksine topu o kadar çok geveliyor ki sadece 3 saniye kala hareketlenmeye başlıyor.. 9 saniye kala topu aldığı anda, en sevdiği şut noktasına gidene kadar geçen 6 saniyenin herhangi birinde faulü yapabilirdi.. bundan daha büyük bi ödül veremezdi zaten pierce'a.. adam tam o noktadan kaç tane son hücum kullandı, dorell'in o oyun zekasını göstermesini beklemeyecek kadar tanıyoruz kendisini de spoelstra?

bu arada savunmadaki bi diğer hata da haslem'ın yardım getirmemesi.. ilki kadar fahiş değil ama dikkat ederseniz garnett başarısız bi 'backscreen' denemesi yapıyor ray'i boşa çıkarmak için, ray'in savunmacısı ray'in üzerinde kalmayı başarıyor ve pierce'a en yakın celtics oyuncusu üçlük dışında bi garnett iken onun savunmacısı haslem da yardım için yeterli mesafede duruyor.. ama nedense yardıma gitmemeyi seçiyor.. hadi wright'ı anlarım da haslem bu hatayı yapmayacak kadar tecrübeli bi oyuncu..