BIY AD

23 Ocak 2011 Pazar

5 Dakika Tempo Yaptılar...

Dün geceki Spurs-Hornets karşılaşmasının eğlenceli olabileceğini tahmin ediyordum ama bu tahminimin altında yatan neden her iki takımın da çok formda olmasından dolayı maçın çekişmeli geçeceğini düşünmemdi. Nitekim savunmaların konuştuğu, kolay sayının görülmediği bir ilk yarı izledik. Üçüncü çeyrek ise Hornets yaklaşık 7 dakikada yakaladığı 21-0'lık seriyle eğlence beklentimizi farklı bir açıdan karşıladı. Kafa kafaya gider dediğimiz maç birkaç dakika içerisinde son çeyreğe kalmadan bitiverdi ve Hornets galibiyet serisini 8 maça çıkardı.

Hornets'ın, Spurs ve Hawks maçlarındaki izlenimlerimi aktarayım. Öncelikle takım olarak yardımlaşmalı ve agresif savunma yaparak rakibin hücumda organize olmasını engelliyorlar. Bu söylediğim rotasyondaki her oyuncu için geçerli, müthiş bir konsantrasyon gösteriyorlar savunmada. Geri iyi koşuyorlar ve rakibe boş şut bırakmak bir yana şut imkanı bile vermiyorlar zaman zaman. Sıklıkla hücum süresinin dolmasına yakın sallama atışlar görüyoruz maçlarında. Hücumda ise Paul faktörü... Alınan her savunma ribaundında önce bir fast break girişimi, olmazsa Paul'ün oynadığı ikili oyunlar, o da olmazsa hızlı top dolaşımı ve Thornton, Belinelli, Ariza gibi şutörlerden gelen üçlükler.

Spurs maçından önceki, yakaladığı 7 maçlık galibiyet serisinde rakiplerini %40 şut isabetiyle 86 sayıda tutmuştu Hornets. Şimdi bu oranları daha da aşağı çektiler. Önce Hawks'a deplasmanda 40 vurdular, ardından Spurs'ü 5 dakikada dağıttılar. Eğer sezon başındaki gibi balon değilse yakaladıkları hava, rakipleri açısından hayli korkutucu.

3 FARKLI FIKIR:

pisho dedi ki...

normal sezonda bu denli canla başla mücadeleye saygı duyulur.. Ancakkk şu maç playoff maçı olsaydı hornets nah kazanırdı :)

Adsız dedi ki...

Chris Paul'un sol omzunun orada " C " mi var?

Adsız dedi ki...

O "C" dediğin damarla gölgenin uyumu, sol omuz dediğin de sağ kol :D