BIY AD

25 Ocak 2011 Salı

NBA'de Bugün - 24.01.2011

Thunder 89 - Hornets 91
Son dönemde savunmasıyla dikkat çeken ve iyi oyununa eklediği galibiyet serisiyle Batı'da hızla yükselen Hornets'ın yeni kurbanı Oklahoma oldu. Hawks'ı kendi salonunda 59 sayıda tuttuktan sonra Spurs'ü de 72'de tutarak galibiyete uzanan Hornets, dün gece yine savunmasıyla ön plana çıktı ve maç başına yaklaşık 104 sayı bulan Thunder'a 89 sayı şansı vererek galibiyeti elde etti. Maça iyi başlayan taraf olmasına rağmen ikinci çeyrek yalnızca 12 sayı üretebilen Thunder rakibinin geri dönüşüne engel olamadı. Maçın sonunda yine deplasman ekibi avantajlı konumdaydı ancak bu bölümde daha iyi oynayan Hornets, West'in son saniye basketiyle galibiyete uzandı ve serisini 9 maça çıkarttı. 24 sayı-9 asist ile oynayan Paul takımını sırtlarken galibiyeti getiren West 20 sayı üretti. Oklahoma'da Westbrook 18 sayı-10 asist üretirken 7/18 isabette kalan Durant 22 sayı kaydetti.

Bucks 83 - Bulls 92
Doğu'da Heat ve Celtics'in hemen arkasında olan Chicago sessiz yükselişini sürdürmekte. Bucks karşısında üst üste üçüncü galibiyetini alan Bulls, rakibine play-off yarışında da önemli bir darbe vurmuş oldu. Pota altı isimlerinin etkin olduğu gecede 39'luk Kurt Thomas sergilediği müthiş performansla takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. 22 sayı-9 ribaund üreten Thomas'ın yanı sıra, MVP yarışında ismi üst sıralarda geçen Rose da 21 sayı-10 asist ile doule-double yaptı. Milwaukee cephesinde de pota altında 18 ribaund çeken Bogut etkili olurken, C. D. Roberts 30 sayı üretti. Temsilcilerimize dönecek olursak Ersan son günlerdeki kötü performanslarına devam etti. En azından şut seçimi ve şut yüzdesi konusunda sıkıntıları var Ersan'ın ki 16 şutta 17 sayı üretti sadece. Ömer ise 4 dakika parkede kalarak1 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı.

Wizards 106 - Knicks 115
Knicks'in 6 maçlık yenilgi serisini sonlandırabilecek bundan daha iyi bir takım bulunamazdı herhalde. Deplasmanda bu sezon henüz galibiyet sevinci yaşayamayan Wizards'ı MSG'da konuk etti ve beklenildiği üzere galibiyete ulaştı Knicks. Wizards'ı ilk kez deplasmanda bu kadar etkili ve maçın içinde oynarken gördüm ben. Sonunu getiremeseler bile en azından performanslarını beğendim. Maç sonu demişken son çeyrek savunmada vidaları sıkan ve potasında sadece 15 sayıya izin veren Knicks galibiyete ulaşmayı bildi. Amare 30 sayı-9 ribaund ile etkili olurken, Chandler dış şutlarıyla etkili olduğu mücadeleyi 25 sayı ile tamamladı. Wizards'ın çaylak ismi Wall ise 18 sayı-9 asist-7 ribaund ile oynadı.

Spurs 113 - Warriors 102
NBA lideri Spurs ağır Hornets yenilgisinden sonra Warriors deplasmanında nefes aldı. Skorda üstünlüğü yakaladığı andan itibaren maçı kontrolünde devam ettiren deplasman ekibi galibiyete rahat uzandı. Warriors'ın formda ismi Ellis dün gece 26 şut kullanırken 25 sayı buldu ve takımı adına beklenildiği düzeyde etkili olamadı. David Lee, 31 sayı-12 ribaund ile takımının en etkili ismi oldu dün gece ancak takımını galibiyete taşıyamadı. Spurs ise Hornets yenilgisinden sonra görünen o ki hemen toparlanmış ve iyi performansını tekrar parkeye yansıtmaya başlamış. Parker 18 sayı-11 asist ile takımını sırtlayan isim olurken Manu 20 ve Duncan 16 sayı üreterek galibiyete katkı sağladı.

Grizzlies 100 - Raptors 98
Memphis'in play-off inadı ısrarla sürmeye devam ediyor. Dün gece fazlasıyla git-gel'in yaşandığı ve çekişmenin üst düzeyde olduğu maçta Raptors'ı Rudy Gay'in son saniye basketiyle deviren Memphis üst üste üçüncü galibiyetini almış oldu. Raptors'ın yenilgi serisiyse devam ediyor. Aslında Triano'nun zamanında söylediği DeRozan ve Bargnani'nin beraber katkı vermesi olayı dünkü maçta gerçekleşti fakat savunma konusunda sıkıntıları süren Raptors yine kazanamadı. Son basketi bulan Rudy Gay 21 sayı üretirken, Zach Randolph pota altında 17 sayı-12 ribaund ile double-double yaptı. Raptors'ta DeRozan 25 ve Bargnani 29 sayı üretirken, Calderon 15 sayı-11 asist-8 ribaund ile başarılı bir performansa imza attı.

Suns 95 - Sixers 105
Doğu ve Batı'da play-off kovalayan iki takımın mücadelesinde rahat bir maç çıkartan Sixers galibiyete ulaşan taraf oldu. Rakibine ribaundlarda üstünlük kuran ve Suns'un aksine hızlı hücum sayılarından daha fazla meyve toplayan Sixers kazanan taraf olarak iddiasını sürdürdü. Pota altında Brand 22 sayı-9 ribaund ile mücadele ederken özellikle Sixers benchinden gelen isimler geceye damga vurdu. Young ve Turner oldukça sıcak bir gece geçirirken 24 sayı-7 ribaund-5 asist ile mücadele eden Young maçın en skoreri olarak dikkat çekti. Phoenix'de Carter hiç bekleneni veremezken, Nash 17 sayı-9 asist ile oynamasına karşın yaptığı top kayıplarıyla istatistiklerine gölge düşürdü.

Cavaliers 101 - Nets 103
Doğu'nun dibinde bulunan iki takım dün gece karşı karşıya geldi. Nets son dönemde zaman zaman iyi performanslarıyla dikkat çekti ki son dört maçında üçüncü galibiyetleri oldu bu. Diğer tarafta ise en son maçını kazanalı bir ay geçmiş ve galibiyete ihtiyacı olan bir takım vardı. Aslında Cleveland ilk kez galibiyete bu kadar yaklaştı ve maçın içinde oldu ancak bu sefer de basketbol tanrıları onların yanında değildi ve 28 sayıyla oynayan Lopez bulduğu son basketle Cavs'ı yıkan isim oldu. Cleveland üst üste 17. yenilgisini aldı böylece. Kağıt üzerinde bakınca kazanacakları yegane maç buydu belki de ve fikstüre bakınca serileri devam edecek gibi görünüyor. Cavs cephesinde ise 26 sayı-9 ribaund ile Jamison formda olduğunu gösterdi ancak her zamanki gibi mağlubiyete engel olamadı.


Pistons 103 - Magic 96
Play-off iddiası ile oldukça başarılı maçlar çıkartan Pistons, Amway Center'da ekstra oynayan Magic'i kendi salonunda mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Rip Hamilton'ı benche çekerek rotasyonu daraltan ve McGrady'ye sorumluluk veren Kuester'in işi şimdilik iyi gidiyor gibi. Dün gece T-Mac 20 sayı-7 ribaund-5 asist ile takımının en etkili ismi olurken, son dönemin formda ismi Prince 20 sayı-6 asist ile mücadele etti. Evinde 8 maçlık bir galibiyet serisi bulunan Orlando uzun süre sonra seyircileri önünde mağlubiyet alırken, iyi performansıyla övdüğümüz Hidayet'in son dönemdeki kötü gidişini de pas geçmemek lazım. Dün gece Hidayet 35 dakikada 4 sayı-8 ribaund-7 asist ile mücadele etti. Howard ise 20 sayı-16 ribaund ile oynamasına rağmen yenilgiye engel olamadı.

Kings 96 - Blazers 81
Batı'nın son sırasında bulunan Sacramento play-off yarışı yapan takımları etkileyecek bir galibiyet aldı Portland deplasmanında. Geçtiğimiz hafta müthiş performansıyla dikkat çeken ve üst üste 5 galibiyet elde eden Portland'ın dün geceki mağlubiyetini de kötü performansa bağlamamak gerektiğini düşünüyorum. Yine takım, kendi hücumunu oynadı boş şutları buldu ama basketbol bu, topun girmesi lazım, ki %39 ile hücum ederek galibiyete ulaşamadı. Sacramento'da Evans 26 sayı-6 ribaund-6 asist ile çok yönlü bir performansa imza atarken, Portland'da gecenin en etkili ismi 18 sayı-5 rbaund-5 asist ile oynayan Miller oldu.

Rockets 129 - Wolves 125
Houston dün gece Martin'in 34 sayılık etkili performansıyla Wolves'u mağlup etmeyi bildi. Galibiyet serileri sürüyor ve play-off yarışında halen iddialılar ama sezon başında alamadıkları o galibiyetleri çok arayacaklar gibi geliyor bana. Portland ile aralarında 5.5 galibiyetlik bir fark var ve Portland dahil olmak üzere önlerindeki diğer iki takımı geride bırakıp play-off sıralamasında kendisine yer bulmak Rockets için zor gibi gözüküyor. Wolves'a bakacak olursak Kevin Love dün gece alışılagelmiş performanslarına bir yenisini daha ekledi. 24 sayı-17 ribaund-7 asist ile oynayan Love takımını taşıyan isim olmasına rağmen yenilgiye engel olamadı.

0 FARKLI FIKIR: